MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Podbicie tematu z marca. [Survival Nowa Edycja]

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Anski, 6 Wrzesień 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Cześć,

Piszę nowy temat, dlatego że tamten został zamknięty. Odsyłam was do link'u.

http://craftapple.pl/forum/thread-6498.html

I nawiązując tutaj do ostatniej odpowiedzi. @ThreeEyedMaster

------------------------------------------------------------------------------------------
    Cytat I
    Idea jako taka w pewien sposób mi się podoba. Lecz należy się zastanowić, czy nie zmieniłaby za bardzo ogólnego zamysłu na Survival. Aktualnie możliwość "utraty skarbów" jest w pewien sposób w niego wpisana.

Cytat II
    Ze "Należy również pamiętać, iż nie istnieją plany wprowadzenia gildii na tryb Survival. Wszelkie rozwiązania okołogildyjne są przewidziane na tryb RealMC."

Cytat III
    Rozwiązanie z pewnością nie zostanie wprowadzone podczas tej edycji Survival.
    ------------------------------------------------------------------------------------------

Zacznę niejako od końca nawiązując do cytatu II oraz cytatu III, otóż nadchodzi nowa edycja, więc wg cytatu nr III, jest już możliwość zainstalowania takowego plugin'u. Jeszcze nawiązując do cytatu nr II, który przewiduje podobne rozwiązania na RealMC, to chciałbym zauważyć, że nowa wersja ma zawierać elementy RealMC, to czemu nie ten plugin?

Ostatnie krótkie mam nadzieje nawiązanie do cytatu nr I...
    Strata, skrzynek, skarbów etc.., owszem jest wpisana w survival ale przecież i tak nikt nie może otworzyć skrzynki na cudzej działce a jeżeli może to może otworzyć je wszystkie. Więc można powiedzieć, że popadamy ze skrajności w skrajność, owszem są Enderchesty ale są drogie i niewielu użytkowników, graczy jest w stanie ją kupić, a co dopiero "wycraftować" po długim handlu z wieśniakami zdobywając oko kresu. Zdecydowanie lepszą opcją jest plugin bądź "też plugin" opcja /lock.

Moim zdaniem, owy plugin/opcja powinna zostać dodana na serwer wraz z nową edycją, co wy o tym myślicie?

Pozdrawiam Anski.

Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    To oznacza že taka nowość może zabużyć stabilność już istniejącej struktury. A przybyło nam kilka nowych pluginów. Ja nie będę na ten temat wydawał wyroków, ale po to właśnie nie dodajemy wszystkich ludzi do działek by nas nie okradli.

Prywatna skrzynka to enderchest i wcale nie tak truno go zrobić. 8 obsa i oko kresu. Perła endermana + płomienny proszek = oko kresu.
    Wniosek wykop 3 diaxy wykop obsa zrób portal do netheru. Upoluj endermana potem blaze-a. Craftink 10s klikania i gotowe.

Po przemyśleniu sprawy jeszcze raz myślę, że to jednak niepotrzebne... ja bym tego nie wykorzystywał.

Moja opinia
    #WażnaTakBardzo

3. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    A jak przyjdzie "złodziej" dodany do działki, bo mu się odwidzi to wszystkie skrzynki(bez zawartości) zabierze. Ale dobra, nie nabijam postów czekam na więcej odpowiedzi.
    Ile to się czasu nagle zrobiło jak się skończyło pracować i serwer survival zamkneli. ;p

4. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Nie no, forum dyskusyjne służy do dyskutowania na temat nadany przez autora.

Złodzieje są to fakt. Mi jednak nie zdarzyła się sytuacja bym dodał kogoś kto ma złe zamiary wobec mojej własności. Dla tego właśnie myślę, że to nie potrzebne.

Patrząc na to z innej perspektywy to osoby grające razem mogą mieć problemy z magazynowaniem wspólnych itemów. Nie wiem czy proponowany przez ciebie plugin przewiduje możliwość dodawania kogoś do skrzynki. Pewnie tak. Ale co zrobić gdy ma się 56 podwójnych skrzyń? I wszystkie trzeba kolejbo albo odblokować albo dodać daną osobę.

5. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Chyba źle rozumiesz działanie pluginu.

Otóż, skrzynka jest zablokowana wtedy jeżeli wydamy taką komendę albo "przykleimy" do niej tabliczkę z napisem /lockette, czy coś takiego. Wszystkie inne stawiane skrzynie mają zawartość wspólną, więc podam Ci piękny przykład teraz. ;)

Zatrudniam wielu robotników na wielu cuboidach, i chcę aby nie byli dodani do wszystkich cuboidów czy też skrzynek, tylko do poszczególnych. Np do skrzyni z nasionami czy skrzyni z narzędziami ale nie chcę aby byli dodani do skrzyni ze zbiorami, więc wtedy blokuję tą skrzynkę bez obaw o krazdzież. A jak wiesz mechanizmów redstonowych np. sortownicy na dany przedmiot nie można zrobić stosując enderchesta. :)

EDIT

To samo się tyczy "prowizorycznych gildii".

Aby każdy mógł pracować na rzecz gildii ale nie każdy mógłby wypłacać ze skarbca np, przenicę którą można handlować i może być ona też zapłatą. Za to każdy mógłby posiać i dorzucić swoje 5gr do "gildijnej skarbonki" nad którą pieczę sprawuje "skarbnik" bądź "założyciel".

6. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Dzięki za odświeżenie tematu to znaczy, że faktycznie Ci zależy na tym.

Ja tylko dodam od siebie, iż nie mam problemów z zapamiętaniem tego co obiecałem/napisałem/powiedziałem/stwierdziłem kiedykolwiek/gdziekolwiek.

Trudno w tej chwili o czymkolwiek wyrokować, bo prace nad NE cały czas trwają.

Nie zamykam, możecie sobie dalej dyskutować, ale chyba już sobie wszystko wyjaśniliście. <mam_pomysl>

7. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    @Three Czuje że źle to odebrales, nie miało ciebie to w żaden sposób zaatakować czy oskarżyć o nie dotrzymanie słowa. Zacytowalem ciebie ponieważ twój post był ostatni i definitywnie zamknął temat. Także musiałem znaleźć jakiś punkt zaczepienia. Mam nadzieję że sprostowalem twoje "zle" myśli. :p

A właśnie z racji tego że trwają pracę nad Nowa Edycja, to zdecydowałem się odświeżyć ten wątek :) i mam nadzieję że przy większej aprobacie użytkowników wprowadzicie ten niewielki plugin, zwłaszcza po rozbudowaniu platformy :)

Reklama
  8. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Spoko, #NoHurtFeelings.
    Zapomniałem dodać uśmiechniętej emotki tu i ówdzie.

9. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    O sprowadzamy temat na właściwe tory, co sadzicie o tym pluginie?[hr]Co tutaj dłużej mówić... Wrzućcie ten wątek do poddziału "Propozycje oczekujące na realizacje" I będzie super ;)

10. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Anski, NIE BĄDŹ TAKI DO PRZODU, BO CIĘ SZNURÓWKI WYPRZEDZAJĄ.

Poczekaj co napisze administrator, i wtedy przeniesie lub odrzuci.

Plugin LWC jest dobrym pluginem. Lecz jest od tego działka. Nie chcesz dodać do działki nie będzie grzebał, chcesz dodać będzie grzebał.

Jestem Na Neutural
    -
    Prosiłbym żebyś nie nabijał postów. Wystarczy z zedytujesz :)

11. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Po pierwsze to chyba ktoś tutaj nie rozumie ogólnoprzyjętych zasad żartu i sarkazmu.

Po drugie, chyba nie czytałeś wszystkiego skoro piszesz jakieś brednie o dodawaniu do działki, co zostało już wspomniane i wydaje mi się wyjaśnione dlaczego ten plugin zmieniłby oblicze rozgrywki na tej płaszczyźnie.

Po trzecie, nabijanie postów to raczej mi się nie wydaje, to było raczej w kwestii tzw. "@bump" w dosłownym tłumaczeniu "Bring up my post", czyli podbicia tematu/postu "wyżej" aby inni zauważyli, że się coś ruszyło na forum i wypowiedzieli w tym temacie.
    W skrócie, bo możesz nie przeczytać tak długiego monologu więc to było jakby "odświeżenie" tematu. Ten post pod postem. :) Albo jeszcze prościej http://www.miejski.pl/slowo-BUMP.

Pozdrawiam. ;)

12. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Plugin "LWC" był dostępny na 1, 2 i początku 3 edycji serwera Survival (2013 - 2014).

Sprawiał on wiele problemów, między innymi zaśmiecony świat zablokowanymi skrzyniami, piecami, drzwiami itd.

Nie planujemy przywracać tego rozwiązania.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę