Tak Jak w temacie Zapłacę za algorytm/ ekonomiczny(mała powierzchnia) schemat licznika dziesiętnego zmieniającego stan w odpowiedzi na impuls od przycisku. Cena zależnie od wykonania.
Nie do końca o to mi chodziło. Oczywiście jest to jesden z algorytmów, ale niczego otkrywczego on nie przestawia. By powiedzieć dokładniej o co mi chodzi podam przykład mojego algorytmu na licznik dwójkowy: Jeżeli stan jest 1 zmień na 0 i sprawdzaj i dalej warunki. Jeżeli stan jest 0 zmień na 1 i zacznij od początku. Jedyne co mi przychodzi do głowy o treści dziesiętnego to: Jeżeli stan jest 0 sprawdzaj dalej Jeżeli stan jest 1 zamień na 0 i następny zamień na 1 Gryzie się trochę to że musi dokonać operację na slocie które jest po weryfikowanym. Ogólnie pod to da się zrobić, ale przynajmniej w moim wykonaniu ni ejest to mniejsze od konwertera z dwójkowego. Ogólnie jeżeli miałbyś schemat gdzie pomiędzy slotami jest przerwa 1 i mechanizm stosunkowo mały to byłbym zainteresowany.
W związku z tym pisałem wcześniej, licznik na szczycie budynku AUTO ENCHANT jest za duży i nie może pomieścić liczby wszystkich tranzakcji, z tego powodu ponawiam prośbę o schemat najzwyklejszego licznika (może być bez wyświetlacza cyfrowego). Za kompaktowy schemat(o małych wymiarach, 1 blok odległości między kablami stanów) płacę dowolnie AC lub diamenty. Zapłata zależnie jak dobry będzie schemat (do 50k lub pół stacka bloków diamentów).