Pytanie. Czy myśleliście o możliwości wprowadzenia płatnego UnBana na TS ? Wiadomo, że niektóre Bany są mniej zasłużone od innych. Myślę, że mogłaby to być spoko opcja. Jak myślicie ?
Oczywiście, ale jest jeden problem. Jak zrobić kosztorys tych UB? Jak sam napisałeś, niektóre bany są mniej zasłużone od innych. A niektóre w ogóle nie zasługują na UB. A raczej nie powinniśmy zabraniać tej usługi dla niektórych. Ale jeżeli to nie stanowi problemu, to jestem jak najbardziej za.
Na ts czemu nie, lecz na mc jestem przeciwny tego typu rozwiązaniom. Żadna to nauczka dla gracza jeśli po otrzymaniu bana płaci i po karze.
Pomyślmy...... Możliwość kupienia ub zarówno na ts jak i na mc ma swoje niezaprzeczalne korzyści. 1. Finanse serwera - zamiana bana na pieniądze pomoże w jego utrzymaniu oraz pozytywnie wpłynie na rozwój. 2. Kara merytoryczna (ban) zamieniana jest na karę finansową i nie sądze by istniała między nimi faktyczna różnica, ponieważ już teraz są tacy którzy pomimo wielokrotnego bana i tak robią to co robili, niech teraz sobie popłacą i jeśli zobaczą jak wiele ich to kosztuje to może wtedy zmienią swoje zachowanie 3. PłatnyUB nie dla wszystkich - nie musimy przecież dawać możliwości wykupienia się każdemu. Wyjątkowo niegrzeczni gracze niemieliby takiej możliwości. Jak wszystko jednak, i ten pomysł ma też swoje wady 1. Trafiwszy do sklepu taka opcja szybko zostałaby wykorzystana przez graczy zbanowanych permanentnie (perma nie dostaje się "za nic"). Niestety ale dobrze funkcjonowałoby to tylko jako oferta indywidualna. 2. Kiedyś kiedyś dawno temu mieliśmy płatne ub i dziś są tacy którzy czują się oszukani, że kupili ub i dostali bana. Trzebaby więc dobrze wybierać tych zbanowanych, którym możliwość kupna ub nie przysługuje oraz wielokrotnie zaznaczyć, że wykupienie się w ten sposób nie oznacza nietykalności... 3. Może dojść do obniżenia jakości gry na serwerach. Zastanawaiam się czy nie powstałaby taka toksyczna atmosfera gdzie jeden gracz wytykałby drugiego za to że ten się wykupił a ten musiał czekać. (Troche jak dzisiejsze stałe i czasowe vipy, ale o tym kiedyś jeszcze wspomne). Poza tym martwią mie takie "banany" które za krwawice rodziców wykupują się i chwalą na lewo i prawo. Niby to świadczy o nich ale moim zdaniem jakość gry też by na tym ucierpiała. Wady i zalety tyczą się zarówno serwerów TS jak i MC. Jestem za o ile będziemy ograniczać możliwość kupna ub dla niektórych użytkowników. #Tel #spałem2h
Witam, Wypowiedź Kruka pomogła mi wpaść na pewien pomysł, który jednak wymagałby... Poświęcenia trochę czasu przez administrację... Otóż można by było zrobić w Sklepie Internetowym zakładkę UnBan. Jednakże zakładka ta byłaby "zablokowana". Na forum zaś powstałby nowy dział, "Prośby o Unlock płatnego Unbana." I wtedy administracja decydowałaby, czy taki Unlock komuś, kto ma np.: bana-perma dać. Oczywiście mój pomysł nie wyłącza aktualnego działu "Prośby o Unbana" - ten zaś nadal by istniał, tylko, że byłby dla osób, bez banów-permów, a dla osób z zwykłym banem. Myślę, że pomysł się spodobał i sprawa z banami serwera Minecraft już może być rozwiązana. :] Jeśli pomysł się spodobał i masz dobry humor daj reputke.
Myślę, że płatny unban nie TS nie będzie nikomu potrzebny, bana permanentnego na Teamspeaku dostaje osoba, która baaaardzo na to zasłużyła, a nie sądzę, żeby Administracja i Ekipa chciała się jeszcze raz użerać z taką osobą.