MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Zwalnianie nieużywanych działek.

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika KuZko557, 16 Październik 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. KuZko557

KuZko557 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mam pewien problem z działkami na serwerze creative (zapewne nie tylko ja).

Mianowicie, jest bardzo dużo działek, które są zajęte przez graczy, ale nie są w ogóle eksploatowane. Mam na myśli mniej więcej taką sytuacje. Wchodzi na serwer nowy gracz, który odwiedza serwer pierwszy raz... no i ostatni, zdąży wpisać /p auto, postawi 1 lub 2 klocuszki, albo żadnego i wychodzi.
    W czym konkretnie problem? W tym, że taki delikwent zajmie działkę i nigdy więcej na nią już nie wejdzie. To oznacza, że będzie ona jego własnością po wsze czasy!
    Często bywa tak, że gramy z naszymi przyjaciółmi na serwerze i chcielibyśmy mieć działki koło siebie, albo przynajmniej mieć działkę obok aktywnych graczy. No i cóż, nie możemy!
    Dlaczego?
    Bo weszło na serwer parę osób, które nas wyprzedziły i pozajmowały dookoła różne działki, na których bardzo często albo niczego nie ma, albo stoją wcześniej wspomniane 1 czy 2 klocki.
    Co można z tym zrobić? Na chwile obecną absolutnie nic, a przynajmniej tak mi się wydaje. Co najwyżej można próbować zgłaszać każdą taką działkę, no ale czy warto zawracać głowę administracji taką rzeczą?

To jest mój pierwszy post na tym forum, dlatego proszę o chociaż trochę wyrozumiałości.

Zapraszam do dyskusji, na pewno nie tylko ja mam przysłowiowy "ból dupy".

Reklama
  2. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Docenione treści:
    592
    Na creative to przydałaby się nowa edycja, a nie jakieś rewolucje.

3. KuZko557

KuZko557 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Masz zapewne na myśli reset wszystkich działek?
    Nawet niezły pomysł, do tego bym dorzucił możliwość kładzenia np. zasobników, ale w jakieś ograniczonej ilości żeby nie lagowało serwa.

4. Ripazha

Ripazha Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Popieram, to bardzo często spotykany problem. Wokół mojej działki pełno jest takich pustych terenów, które nie mogą być zajęte, bo gracz postawił sobie na niej jeden klocek jako sygnaturę: (hej, ja tu jestem! To moja działka, to mój teren, mogę sobie robić na nim co chcę) I teraz kreatywni budowniczy nie zbudują super pięknej, bajeranckiej dzielnicy wieżowców, bo działka obok zajmowana jest przez... klocek dirta. Bardzo proszę szanowną administrację, aby się tym zajęli

5. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Wystarczy zgłosić to do kogoś z administracji, jeżeli gracza nie było od dłuższego czasu to działka zostanie usunięta.

Niestety PlotMe nie ma funkcji automatycznego usuwania działek, ten plugin też nie będzie dłużej aktualizowany bo autorzy porzucili projekt.

Dopóki jeszcze działa nie planujemy nowej edycji serwera Creative.

6. KuZko557

KuZko557 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dziękuję za odpowiedz. Skorzystam z możliwości zgłoszenia działki.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę