Jak wejdę w zakładkę "Wieloosobowy" i jak widzę że serwer nie ma żadnej kreski. O czym to znaczy? Jak dwukrotnie kliknę w serwer i pisze "wczytywanie terenu" bardzo długo się wczytuje. A po pewnej chwili pisze "Internal Exption : jawa.io.IOExption: Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta" . Co zrobić?
Przede wszystkim zresetuj router, a także komputer. A później odczekaj po włączeniu komputera tak z 10/15 minut, a na pewno się połączysz. Sam mam ten problem i mi to pomaga co wyżej napisałem.
W takim razie próbuj cały czas się połączać z serwerem, a na pewno po którymś razie powinien się włączyć. Też mi to pomaga.
Myślę, że to nie jest z winy jego internetu, lecz z winy serwera. Nie tylko jemu się takie coś dzieje. Więc zaczekaj godzinę, może coś jest robione na serwerze. Pozdrawiam.
Najprawdopodobniej przyczyną jest launcher, którego używasz. Korzystasz z oryginalnego czy pirackiego ? Jeśli z nieoryginalnego to czy z tego polecanego przez CraftApple ? [LINK] W skrócie oznacza to, że przesyłane przez Ciebie pakiety nie są do końca poprawne. Niestety przyczyn tego może być wiele. Jedną wymieniłem wyżej, inne to: 1. Zaktualizuj Java [LINK] 2. Przeinstaluj MC. 3. Wyłącz wszystkie zbędne usługi sieciowe typu Hamachi, Yungle, VirtualBox itp. Tak by łącze nie było zawalone. 4. Wyłącz, testowo, zaporę ogniową. 5. Dodaj więcej pamięci RAM dla Minecraft. Edytując swój profil w launcherze zmień przykładową wartość "-Xmx1G" na "-Xmx8G". 6. Okablowanie. Sprawdź czy jakiś chomik nie pogryzł Ci niczego, albo czy nic nie zostało zgniecione krzesłem/biurkiem. Internety mówią także abyś wyłączył NAT w swoim trasowniku.
OKE spróbuje, a jak nie pójdzie to zobaczę 4 stycznia jak transfer przyjdzie xxD [hr] Launcher mam Team Extreme i jave też mam nową
Emm, panie administrator, co do punktu numero 5, nie każdy musi mieć ponad 8GB pamięci RAM, żeby móc sobie tyle przypisywać do klocków. Żeby takich rad udzielać, najpierw trzeba znać parametry komputera gracza, a nawet jeśli ma te 8GB, to nie powinien tego wszystkiego przydzielać, bo mu system, że tak się wyrażę, rypnie. ________ Co do neutralnego punktu reputacji: Według twojej wypowiedzi przykładowa jest ta pierwsza wartość, popracuj nad precyzyjniejszą składnią