Witam mam dzisiaj dla was 2 propozycje, więc od razu do rzeczy: 1. Prawa Autorskie: W sensie, bo mój znajomy, użytkownik Dominixator, skarży się na plagiatowanie jego budowli na masową skalę, i ja to widzę, bo czyż nie jest wkurzające jak ty się namęczysz z wymyśleniem, budowaniem i udoskonalaniem danego konstruktu, a potem ktoś to ukradnie, zrobi plagiat kropka w kropkę? Jedynym problemem jest jak to zrobić, bo ja pomysłu nie mam, ale chyba najzwyklejsze zgłoszenie tego Ekipie/Administracji powinno starczyć. 2. W sumie to nie wiem jak tą propozycje nazwać: Dobrze wiemy że mój drugi znajomy, Creative322, ma permanentnego bana za szerzenie nienawiści, a Zielony mówi że dostanie ub jak po sobie posprząta, ale mi nie o to chodzi, bo mi chodzi o to, że dalej niektórzy gracze szerzą tzw. przeze mnie ,,AntyBobasizm", 14 stycznia 2017 (wczoraj) np niejaki vipgame głosił takie treści, jak mu mówiłem że to niezgodne z regulaminem, to mówił teksty typu: Zamknij się! Więc ja bym wnosił, że jak są takie pojawiające się co kilka minut komunikaty jak na survivalu np. o naprawianiu innym graczom itemów grozi utrata premium, to na Trybie Creative Dodać takie cuś: ,,Nie ma zakazu bobasów, szerzenie nienawiści w stronę nie tylko ich ale kogokolwiek grozi ukaraniem." Obydwie propozycje tyczą się trybu Creative, i mam nadzieje że zostaną rozpatrzone pozytywnie.
1: Prawa autorskie - ciekawa propozycja ze względu na zgapianie niektórych budowli przez innych graczy.Co się dzieje niestety bardzo często 2: Ta propozycja mija się z celem.Czatu pilnują pomocnicy i administracja,nawet jeżeli taki zakaz by się pokazywał to i tak wątpię żeby dało to jakiś rezultat.
Witaj, Otóż sam gram na serwerze creative i wiem co się tam dzieje. Od pewnego czasu na serwerze panuje moda na bobasy. Oczywiście pomysł na zabawy w dzieci nie mógł tak po prostu sobie być. Jak wszyscy, aktywni gracze serwera CV wiedzą, gracz Creative322 i jego spółka zaczęli propagować Anty-Bobasizm. Na czacie zaczęły się pojawiać teksty typu:bobasy muszą odejść, bobasy trzeba tępić etc. Więcej informacji na ten temat znajdziesz TUTAJ (Dokładniej; wypowiedź moderatora _Zielony_). _Zielony_ powiedział, że dogada się z graczem Creative322 o ile skończą się napaści na bobasy itp itd. On to zaczął - on to zakończy Otóż sprawa rozbiła się na jeszcze mniejsze części, gracz vipgame też jest głębiej zamieszany w tą sprawę. Wczoraj udowodniono mi, że jest jednym z głównych sprawców Anty-Bobasizmów ale to nie zwalania Creative322 z winy. Co było dowodem? Masa książek autorstwa vipgame o treści szerzących nienawiść do bobasów. W niektórych wspomniał nawet, że bobasy mogą być hakerami, którzy mogą mieć możliwość zbanowania. Śmieje się z tego. Szerzył swą nienawiść zapraszając na posiedzenia anty-bobasowe. Jak sam stwierdził To tylko posiedzenia. Oczywiście został wykopany Gracz wrócił, nie raczył przeprosić, tylko dalej głosił o posiedzeniach, do tego włączył się jego przyjaciel, który postąpił w identyczny sposób. Nie wiem jak można żywić taką nienawiść do osób, bawiących się w coś co jest w życiu naturalne. Wszyscy przechodzili przez okres bycia bobasem - I czy wtedy ktoś Was tępił lub tworzył instytucje mające na celu mordowanie bobasów? - Nie. Oczywiście wczoraj zaszła kłótnia, że to wszystko vipgame i że jest jednym ze sprawców owego incydentu. Żalił się nasz Creative322 czymś w stylu: Jak mam niby dostać UB skoro to on głównie głosi o Anty-Bobasizmie? Przecież moi ludzie już tego nie robią, my ich jedynie ignorujemy. Czy coś takiego typu. (Nie mogło obejść się bez kłótni) Stwierdził też, że te tabliczki na spawnie, no niby są ale tak naprawdę ich nie ma. Większość graczy nie spędza czasu na spawnie i zajmuje się swoimi sprawami. Ulotek, informacji na tablicach też nie czytać bo po co, i wtedy połowa graczy pyta się jak dodać kolegę. Jak wspomniał DeGerold/ShadowHedgehog trzeba by było dodać informacje o tym, iż posiadanie bobasów nie jest zabronione ale takie informacje niech zostaną zastosowane na czacie. Bo to właśnie tam najwięcej graczy patrzy. Co do praw autorskich; skąd administracja miała by pewność kto zapoczątkował rozwój danej rzeczy? Takich informacji raczej się nie zdobędzie za pomocą komend czy konsoli (o ile się nie mylę). A co jeśli; gracz postawi sobie domek 4x4 z dirtu i ktoś również zbuduje domek 4x4 z dirtu - to będzie naruszenie praw autorskich? :^, teoretycznie rzecz biorąc miałoby to jakiś sens ale w praktyce to już inna sprawa.
Dzięki za przesłanie kilku ciekawych propozycji. Prawa autorskie nie zostaną wprowadzone. Jeśli widzisz, że ktoś łamie regulamin, to znajdź jakiegoś Pomocnika na innym trybie i opowiedz mu o tej sytuacji. Na pewno ukarze takiego gracza.