MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[UB] Virus1PL

Dyskusja w 'Odwołania od banów.' rozpoczęta przez użytkownika virus1pl, 17 Styczeń 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. virus1pl

virus1pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    1.Nick z gry: Virus1PL
    2.Data otrzymania bana: 17.01.2017r.
    3.Sytuacja oraz powód otrzymania bana: Otrzymałem nieoczekiwanie bana od lukiego ( przepraszam za pomyłkę ) za cheaty pvp. Nie ma na mnie żadnej skargi, co więcej nie otrzymałem jakiegoś dowodu potwierdzającego moje "cheaty".
    4.Dlaczego miałbyś dostać UB ?: Ponieważ nie posiadam cheatów, gdybym takowe miał to nie pisałbym odwołania i nie pakował pieniędzy w ten serwer :) Nie wiem z jakiego powodu dostałem bana skoro na pvp chodziłem rzadko. Pozdrawiam i czekam na unbana dla niewinnej osoby :D

Reklama
  2. Panstachu321

Panstachu321 Użytkownik

Docenione treści:
    37
    Słuchaj, znam Three już parę edycji i wątpię żeby bezpodstawnie dał Ci bana. Administrator nie musi składać skargi na forum bo może sam zbanować.

@pat277, gracz napisał że dostał bana od Three a nie od lukiego. Mnie w tedy nie było więc skąd mogłem wiedzieć.

3. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Przykro mi Pansatchu321, ale nie ThreeEyedMaster banował.
    Moderator lukiasfalt przy banowaniu musi posiadać dowody, więc sprawa zostanie rozwiązana.

4. Aytar

Aytar Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Walczyłem wtedy na arenie, było 2 vs 2. Może moje zdanie nie jest dla wszystkich w pełni wiarygodne jednak ręczę za niego iż nie używał żadnych wspomagaczy. Moim skromnym zdaniem uważam, że każdemu nalezą się wyjaśnienie i twarde dowody w postaci filmików które są jedynym prawdziwym i najsilniejszym argumentem. Jestem oczywiście za wyjaśnieniem sprawy i ub.

Pozdrawiam !

5. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Uprzejmie proszę Moderatora lukiasfalt o przedstawienie nagrania z wyżej wspomnianej sytuacji.

6. Yuukis

Yuukis Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Widzę, że moderacja na tym serwerze jest totalnie niepoważna lub może wykupiona za pieniądze. Jeżeli lukiasfalt ma czas latać na respie zamiast zamieścić odpowiednie dowody to powninen stracić swoją pozycję. Średnia wiekowa administracji, jak i moderacji powinna być +18, czyli ludzi odpowiedzialnych i rzetelnych w swoich obowiązkach, a nie jakiś 14stolatek który musi się uczyć tabliczki mnożenia w szkółce. Nawiązując do samego oskarżonego - gracz kupił konto premium, które mu ubywa czy ktoś mu przedłuży jeżeli dostanie ub?

7. Panstachu321

Panstachu321 Użytkownik

Docenione treści:
    37
    Yuukis wybacz ale znam / znałem lukiego nawet jak był jeszcze zwykłym graczem. Widziałem podanie lukiego na pomocnika. Udało mu się. Jest niemożliwością żeby luki dał jakiekolwiek pieniądze infienu za pomocnika. Luki jak chce to może wrzucić filmik jawnie. Tak to prześle go na pw do Three. I wracając do konta Premium, to wątpię żeby zostały mu dodane dni. To tyle z mojej strony.

Reklama
  8. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    @Yuukis, Opanuj emocję, tak pogarszasz ino swoją sytuację, Moderator Lukiasfalt, nie ma obowiązku udostępniać tutaj dowodów, być może zostały one już dostarczone w szeregi Administracji. Nikt nie jest przekupuiony Moderator wykonał swój obowiązek, co do tego twojego "ograniczenia wiekowego", to nie ma nic tutaj do rzeczy, co tobie da, że przyjdzie 18nastolatek, który nie będzie miał bladego pojęcia o tym co robi. Nie nikt mu nie "zwróci" czasu, ranga jest czasowa, gracz odpowiadam za nią, sam, mógł postępować zgodnie z regulaminem to nie było by tej całej sytuacji.

9. Yuukis

Yuukis Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @Hate
    Ja pogarszam swoją sytuacje? Temat mnie nawet nie dotyczy typie. W ogóle jaja sobie ze mnie robisz czy co? Jak moderator nie ma prawa udostępniać dowodu na wyżej wymienionego gracza publicznie? Co tutaj odbywają się tajne głosowanie czy jak? Wystarczy mieć kontakty żeby banować bezkarnie w takim razie. Po za tym jak w ogóle oskarżony ma się odnieść skoro nawet dowodu nie może zobaczyć. Mógł postępować zgodnie z regulaminem? To przedstaw mi dowód w którym łamie któryś z podpunktów regulaminu.

A co do ograniczenia wiekowego. Czy widzisz żebym napisał, że to ma być osoba która nie zna się w ogóle na moderacji?

10. virus1pl

virus1pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Szkoda tylko, że gram zgodnie z regulaminem, a że wasza ekipa stara się mnie ud*pić i nie tylko to widać to gołym okiem :) Ma obowiązek wrzucić dowód, jak można dać komuś bana bez powodu? Jeszcze niewinnej osobie z PREMIUM? Dla niewtajemniczonych- Pan (?) Hejt już wcześniej starał się mnie udupić twierdząc, że mam cheaty i "miała lecieć skarga" dni mijają, to już chyba 5 czy 6 dzień a skargi brak :D Wniosek? Brak dowodów. Usilnie staracie się wytępiać ludzi z innych ekip i nawet wam się to udaje. Mimo wszystko proszę o film, ponieważ jak dalej utrzymuję jestem osobą niewinną i należą się wyjaśnienia. Jedyne co mam wgrane to Better PvP i jest ono dozwolone ( odsyłam do http://craftapple.pl/forum/thread-9560.html ). Nie mam nic więc w żadnym wypadku nie pogodzę się z banem a jeszcze bardziej nie pogodzę się z bezkarnością jaka się odbywa ( dużo graczy dobrze wie o co chodzi ;) ). Pozdrawiam i czekam na jakieś sensowne wyjaśnienia całej sprawy.

11. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Każdy członek ekipy i administracji ma prawo zbanować gracza po tym, jak jednoznacznie stwierdził, iż ban się należy.
    Jednocześnie osoby z ekipy są w pełni świadome tego, że banowanie gracza bez żadnego powodu, grozi wyrzuceniem z ekipy serwera.
    Skoro otrzymałeś bana, to musiało być coś na rzeczy.
    Po skonsultowaniu się z osobą która się z wami biła, otrzymałem informacje, iż gracz Virus1pl stosował podczas bitwy wspomagacze typu: KillAura & AntiKnockBack.

Osoba odpowiedzialna za zbanowanie ekipy, starannie rozpatrywała każdą chwilę bitwy i doszła do wniosku, iż ban się należy, ze względu na posiadanie wspomagaczy.

Osoba wystawiająca bana nie ma obowiązku udostępniania filmu osobie która otrzymała bana.., wystarczy, iż skonsultuje materiał dowodowy z administracją wyższą, a jeżeli ona zdecyduje o winie gracza, ban nie zostanie zniesiony szybciej, niż wygasa po zbanowaniu przez członka ekipy.

Jednocześnie przypominam, iż wasze oskarżenia dotyczące braku doświadczenia ekipy pod względem rozpoznawania wspomagaczy są bezsensowne.

Administracja nie ma obowiązku przedłużania rangi PREMIUM w chwili kiedy osoba ją posiadająca miała bana.

Aktualnie sprawą zajmuje się ThreeEyedMaster który jak mogliście przeczytać, kazał moderatorowi wysłać dowody jemu na PW.

Sprawa zostanie rozwiązana wkrótce.
    Jednocześnie proszę, abyście nie nabijali postów sobie pod tym wątkiem.

Miłego wieczoru.

12. virus1pl

virus1pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Od siebie dam tyle. AntiKnockBack? Typ z którym się biłem nie miał nawet odrzutu na mieczu. Killaura? Może jeszcze bicie przez ściany mi zarzucicie? Śmiech na sali tyle mam do powiedzenia. Wzywacie na arenę na "1v1" żeby kogoś ud*pić, kolega niby przypadkiem nagrywa całą walkę a później lecą bany, zaskakujące ile w tym przypadków, prawda? A Pan (?) z którym się biłem był tak niekompetentny, że momentami nawet nie trafiał we mnie i machał mieczem we wszystkie strony. Szkoda, że wystarczy mieć znajomości żeby niewinnego zbanować, a winni siedzą teraz na arenie i pewnie kolejnego nagrywają :) Pozdrawiam serdecznie i nie polecam z całego serca, dobranoc!

13. Yuukis

Yuukis Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @ThunderBuddys
    Z choinki się urwałeś? Na każdym normalnym serwerze dowód jest udostępniany każdemu wtedy wiadomo czy werdykt jest słuszny czy ustawiony. Pomyśl jakby w Polskim sądzie do dowodów miał dostęp tylko sędzia i prokurator i wtedy jaka korupcja by była, a sam oskarżony nie ma jak się bronić.

"Po skonsultowaniu się z osobą która się z wami biła, otrzymałem informacje, iż gracz Virus1pl stosował podczas bitwy wspomagacze typu: KillAura & AntiKnockBack."

A powiedz mi czy osoba która to Tobie zgłosiła przedstawiła dowody na to? Nie wiem czy posiadasz jakąś range na serwerze, ale myśle że to powinno być zgłoszone administracji (z tego co wnioskuje, że dopiero dzisiaj się zarejestrowałeś to nie masz takowej).

@edit
    W regulaminie powinno być umieszczone, że dowody powinny być dostarczane w ciagu 24h, a jeżeli takowe nie będą osoba zbanowana powinna być odbanowana.

14. virus1pl

virus1pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Kończąc temat - Skargi na ekipe świeżaka są odrzucane, skargi w sprawie przeciwnej ekipy są rozpatrywane wciągu 3 dni i pozytywnie zbanowane (Iron_Man, Stann54, Virus1PL). Dobry serwer, warto wydać pieniądze, żeby później dostać bezpodstawnego bana, czy jesteś winny czy nie. "Po skonsultowaniu się z osobą która się z wami biła, otrzymałem informacje, iż gracz Virus1pl stosował podczas bitwy wspomagacze typu: KillAura & AntiKnockBack." Może jak zgłoszę mojego przeciwnika za killaure to też dostanie bana? :D A do mojego przeciwnika, zakłamanego pionka w swojej wesołej ekipie, następnym razem dodaj do miecza odrzut, zanim zarzucasz AntiKnockBacka XD

PS
    Regulamin ułożony pod administrację która jest w tym momencie bezkarna. Ktoś dostaje bana z miejsca za rzekome czity "bo tak". Uważam, że przedstawienie dowodów należy się każdemu... Po drugie na serwerze w godzinach 14-21 są takie lagi, ze faktycznie podczas klepy nie raz wygląda to tak jakby ktoś lał cię ze 100m albo zza ściany a w rzeczywistości stoi przed tobą...

15. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Po zapoznaniu się z dostarczonymi dowodami, przeprowadzeniu testów i dokładniej analizie doszedłem do wniosku, iż Gracz Virus1PL powinien zostać odbanowany.

Jednocześnie informuję, iż trafia On na listę osób Otoczonych Specjalną Uwagą.

Gracz Virus1PL został odbanowany.

PS Virus1PL na przyszłość, jeśli mogę Cie prosić, ogarnij znajomych by nie pluli kwasem, bo z pewnością Ci tym nie pomagają.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę