MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Duży Problem z Serwerem, z Forum i z Administracją

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika kolejarzplk, 3 Luty 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kolejarzplk

kolejarzplk Gość

Witam Już pisałem tu w sprawie działania serwera w wątku "ostatnia tragedia" część na pewno kojarzy ww wątek , który najpierw został przeniesiony do kosza, a następnie usunięty w ogóle bo w koszu zyskiwał dalej popularność, zostałem oskarżony przez ThreeEyedMaster że konto zostało założone tylko dla tego jedno postu, jest to nieprawda, bo konto na forum posiadam od 26.03.2016 (a na serwerze nawet dłużej) tylko wcześniej nie miałem potrzeby pisać, pisałem do Three na PW żeby przywrócił post, ale moje wiadomości zostały bez odpowiedzi.
    Widać naprawdę źle się dzieje skoro cenzurują słowa krytyki na swój temat, a zachowanie administratora ThreeEyedMaster jest poniżej krytyki, mam nadzieję że admin pójdzie po rozum do głowy, że taką taktyką serwer i forum daleko nie zajdą, a szkoda bo ciągle uważam że mimo dużej ilości błędów (które opisałem w skasowanym poście ) Craftapple będzie znów jednym z najlepszych serwerów, a nie staczać się dalej w przepaść, Pozdro

Reklama
  2. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Następna osoba która uważa że serwer idzie tylko w dół.
    Może i jestem nowy ale chyba mam raczej prawo się wypowiedzieć na temat.
    Pod jakim względem uważasz, że serwer upada? Pod jakim powiedz.
    Posty są usuwane z kosza bo jak kosz się napełni to trzeba go opróżnić. Rzeczywiście, konto od roku 2016 ale czy tylko dla jednego postu? No przez ten czas mogłeś jeszcze kilka postów napisać bądź wątków.
    Cenzurowanie słów krytyki? Nie pierwszy jesteś i to że cenzurują to nawet dobrze robią.

Dobrze zaczniemy od tego że napisałeś post dlatego żeby nam przypomnieć jak to serwer upada. Jeśli zachowanie ThreeEyedMastera sięga dla ciebie poniżej krytyki, to jest to twoje zdanie. Pamiętaj że nie możesz na siłę przekonywać że ty masz rację a potem manipulować że zachowanie administratorów jest dziecinne.

Taktyką jaką się posługuję administracja polega na tym żeby serwer nie miał złej reputacji u innych graczy. Jak coś uważasz że administracja źle robi możesz to wysłać na PW a nie sprawy przywrócenia usuniętego posta. Można go też napisać od nowa jak szkic zapisałeś. O jakie błędy ci chodzi?

Administracja stara się dbać o to żeby serwer się jak najdłużej utrzymał bo nic nie trwa wiecznie. O twoim staczaniu się w przepaść serwera CraftApple to powiem tylko to, że nawet w grze cię nie widziałem przez ostatnie dni. Myślę że jednym z tych motywów ,,którą CraftApple spada w dół" są nowe edycję.
    Na pewno administracja dobrze robi, uaktualniając nasze tryby gry (nie licząc SkyWarsów). Chociaż co z tego że nasze itemy zostaną usunięte. Trzeba robić od nowa trudno. Nie zawsze życie jest dla nas dobre.

Życzę miłego dnia bądź wieczoru jeśli masz iść spać ale i tak po nocach siedzisz na telefonie :)
    RoyalSteve

3. kolejarzplk

kolejarzplk Gość

Słuchaj, znikanie itemów to nie problem, to normalna rzecz przy wchodzeniu nowej edycji i nigdy nie miałem z tym problemów i nawet twierdziłem fajnie że można zacząć od nowa, jak byś czytał mój usunięty post to wiedział byś w czym problem jest, a konstruktywna krytyka jest dobra.
    Chcesz przykład krytyki z poprzedniego posta, proszę bardzo.
    Problem z lagami kiedyś koło 4 lub 5 edycji na serwerze grało dwa razy więcej ludzi niż teraz i nie było problemu z lagami, zaczęły się jak serwer przeniesiono na "nowe" maszyny koło edycji 5 lub 6, stwierdzono, że lagi jakie potem wystąpiły to wina "stonedropa" usunięto dropa i wcale dużo się nie poprawiło, teraz na serwerze w szczycie jest ok 250 graczy i serwer staje się nie grywalny przez wielce panujące nam lagi.
    Co do usuniętego postu z kosza zgodził bym się z Tobą, że kosz się przepełnia, ale posty z starszymi datami jakoś nie zostały usunięte, przypadek ;)
    "Cenzurowanie słów krytyki? Nie pierwszy jesteś i to że cenzurują to nawet dobrze robią." Hmm, to już mi zalatuje dyktaturą i ograniczaniem wolności słowa, gdzie teraz wszyscy są wrażliwi w tym temacie nawet ja.
    Dlaczego nie miałem ochoty wcześniej pisać, bo mi się podoba ten serwer i musiało się nazbierać parę tych minusów żebym się w końcu wypowiedział, a tu taka niespodzianka, na marginesie nigdy nie miałem problemów z administracją i popieram ich w 99% przypadków i nie krytykuje serwera poza tym forum i wszędzie gdzie tylko mogę oceniam go maksymalną liczbą punktów, diamentów itp pozdro

4. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    W kwestii sprostowania, bo kolega piszący z multikonta delikatnie mówiąc mija się z prawdą, tudzież przeinacza fakty. Co jest typowe dla tego typu osób.

W poprzednim poście, na który się tutaj powołujesz, wyliczyłeś problemy serwera, które można w dwóch słowach opisać problemami wydajnościowymi. W pełni oburzony zażądałeś odpowiedzi kiedy i w jaki sposób zostaną naprawione. Po niedługim czasie jeden z Graczy, bodajże H., udzielił Ci odpowiedzi odsyłając Cie do założonego kilka dni wcześniej Ogłoszenia o starcie Nowych Edycji, w którym jak byk napisane jest, że wprowadzane są właśnie w celu/z powodu modernizacji serwerów - czyt. eliminacji problemów wydajnościowych.

Wieczorem na Forum pojawiłem się ja. Zapoznałem się z treścią wątku. Uznałem temat za wyczerpany. Zamknąłem go, a następnie wyrzuciłem do Kosza z opcją "Usuń za 7 dni", którą zaznaczam zawsze przenosząc tam Wątki. W ten sposób autor może jeszcze na spokojnie zorientować się z losem swojego wątku.

Dla mnie jest to temat zamknięty, z reguły nie tracę czasu na gównoburze z mulciakami. Nie spodziewam się z Twojej strony przeprosin. Dla Ciebie rada na przyszłość zastanów się zanim zaczniesz pisać/mówić tak stanowcze rzeczy, byś potem nie płakał gdy przyjdzie czas na konsekwencje swoich oskarżeń.

@DOWN: Zostawiłbym gdyby nie był śmieciem. A za takiego można go uznać skoro kilka dni wcześniej było odtrąbione rozpoczęcie prac nad Nowymi Edycjami, o którym nie dało się nie słyszeć o_O

#JuJuJu #Multikonto #GPrawda

5. kolejarzplk

kolejarzplk Gość

Witam Cię Three miło że w końcu zainteresowałeś się moim postem i mogę przeprowadzić z Tobą jakąś konwersacje.
    Tak w ogóle to nie jest żadne konto multi wypraszam sobie, takie impertynencje, mam tylko jedno konto na serwerze i jedno konto na forum, szkoda że jak ktoś pisze coś nie pomyśli administracji to z automatu się stwierdza że ma multikonto.
    Po drugie skoro temat się wyczerpał i go zamknąłeś to trzeba było go zostawić( a jak nie to powyrzucać wszystkie zamknięte tematy no bo poco), jak byś tak zrobił dalszej części tej rozmowy by nie było.
    Po trzecie nie żądałem oburzony odpowiedzi tylko bardziej zasmucony zakończyłem tego posta stwierdzeniem nadziei, że wszystko będzie zmierzać ku dobremu a cały post był przejawem tego że martwię się o mój ulubiony serwer Minecraft i przykro że został odebrany inaczej.
    po czwarte ja też nie spodziewam się przeprosin bo Admin nie będzie przepraszał takiego zwykłego usera, ale będę ponad to skoro poczułeś się urażony moim postem to przepraszam Cię bardzo.

PS. Nie będę nawet traktował tego ostatniego zdania jako groźby
    bo podejrzewam że nie to było jego celem Pozdro

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę