Witam moi drodzy graczeDziś chcę wam zaproponować pewny pomysł opis na dole ☛Aukcje- chodzi o to że jak mam np. Siekerę diamentową to daje jakąś komendę. W komendzie piszę cene wywoławczą siekiery np. 700AC I przez jedną minutę będzie ta siekera w liście rzeczy wystawionych na aukcję. Ktoś klika na siekierę i potem daje jakąś cenę komendą. Przebicie ceny spowoduje przedłużenie aukcji na 7 sekund. To co wy na to? Ktoś: Moje oczy krwawio Ale pewnie nie jedna osoba będzie która powie że wystarczy to że już ktoś piszę sprzedam miecz coś tam za 20k. Ale po 1 znikłby, no dobra zmniejszyłby się spam po 2 niejeden się ucieszy a po 3 przynajmniej nie będzie oszustw.
zmniejszą się oszustwa to fakt , ale to jest survival , trzeba kupować od ludzi z wyrobioną reputacją komendami nie załatwi się wszystkiego , odczłowieczy to grę jestem na nie
Nie wiem czy wprowadzanie systemu aukcji ma sens. Na serwerze SV kilka razy były organizowane licytacje i cieszyły się one znikomą popularnością, a wystawione przedmioty zostawały sprzedane za śmieszne niskie kwoty. Jeśli jednak system miałby być wprowadzony, minuta na aukcje to stanowczo za mało. Moim zdaniem 10 minut to minimum.
Na serwerze Survival były już kiedyś "Aukcje", od 2 edycji kiedy nie było innych serwerów (i Was wszystkich ) do 4. Gracze wkładali przedmioty do specjalnej tabliczki, a następnie na stronie internetowej mogli je wystawiać. Zainteresowanie było małe, choć wydaje mi się że mam jeszcze gdzieś starą bazę danych z aukcjami i przedmiotami graczy. Pomysł aukcji trafił do mojego notatnika w formie komendy, jednak wydaje mi się że lepszy będzie dla nich SkyBlock.