MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Survival spawn

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Megoo, 22 Luty 2017.

1. Megoo

Megoo Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Cześć,

Mały pomysł na aranżację spawnu na survivalu:

1. Przeniesienie expiarki w odległość co najmniej 40 kratek od miejsca spawnu.
    Cel: Usunięcie jęczących mobów wypełzających z expiarki na spawn oraz zmniejszenie ogólnej ilości mobów na mapie gdy expiarka nie jest używana (czyt. poniżej)
    Jeśli nic nie pomyliłem zwiększyłoby to również ilość mobów na mapie gdy nie ma nikogo na expiarce. Pomiędzy spawnem a expiarką można wpakować na przykład aleję sław (najbogatszy, najdłużej w grze itp.)

2. Oświetlenie lub wyłożenie półpłytkami nieużywanych zaciemnionych miejsc na spawnie.
    Jak się gra późno w nocy gdy mało ludzi jest na serwerze to ściany "jęczą" a niekiedy z rogów nawet wystają zielone rączki chcące się przytulić.

3. Dodanie w sekcji informacyjnej spawnu linka do bazy wiedzy i uzupełnienie jej o wszystkie dostępne komendy.
    Administracja sama najlepiej wie ile razy dziennie jest pytanie o komendę, której nie ma pod /pomoc. (np. tpahere)
    Albo moglibyście zrobić tak, że po wpisaniu /pomoc na końcu listy wyświetlałaby się krótka informacja np. "Spis wszystkich komend pod <link>"
    Tak baza wiedzy wygląda obecnie: http://craftapple.pl/baza_wiedzy.php?displaycatid=podstawy

4. Powiększenie areny pvp i dodanie do niej sekcji parkour

Obecnie arena ma na oko 50x50 kratek. Osobiście bym wolał coś w stylu 50x150 kratek z niewielkimi "alejkami w powietrzu" i miejscami z płytami naciskowymi.
    A teraz o co mi chodzi... Przy obecnej mapie pvp uciekać możesz jedynie biegając w kółko bo tak jest skonstruowana ta mapa. Niestety, jak goni Cie dwóch lub więcej to łatwo Cie otoczą. Jeżeli powiększymy mapę pvp i dodamy ścieżkę z np. niepołączonych ze sobą półpłytek wiszących w powietrzu powiedzmy 5 kratek na podłogą to będziemy mieli dodatkową trasę do ganiania się, która będzie wymagać dodatkowo umiejętności parkour.
    O dodaniu gdzieniegdzie płytek naciskowych pomyślałem w związku z niewidkami. Skoro ich nie widać to albo niech ominie płytkę naciskową albo będzie go słychać.

Reklama
  2. nowez

nowez #1696

Docenione treści:
    487
    Według mnie bardzo sensowne pomysły, ale dopowiem jeszcze swoje:

1. Moby 'wypełzające' może nie są aż tak uciążliwe, ale faktycznie - odsunięcie expiarki od spawnu miałoby swoje plusy.

2. Nie chcę komentować, bo jak dla mnie to nie jest zbyt istotne.

3. Wydaje mi się, że takie pytania i tak będą padać, bo często pojawiają się osoby, które nie sprawdzają tego, co jest pod /pomoc. Jednak jestem jak najbardziej za tym, żeby uzupełnić Bazę wiedzy o ewentualne braki i umieszczenie linku do niej w takim miejscu, żeby dotarł on do jak największej liczby osób.

4. Ciekawe urozmaicenie areny. Według mnie dużo lepiej jest, gdy arena jest bardziej rozbudowana. Na obecnej pojawiają się różne dodatki, ale fajnie by było, gdyby na nowej edycji zostało to jeszcze bardziej rozwinięte.

3. kapiwegiel

kapiwegiel Użytkownik

Docenione treści:
    25
    1tak
    2nie
    3nie
    4tak!!!

4. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    1. Spoko
    2. Nie wiem
    3. To bardzo ułatwi pracę pomocnikom
    4. Super!

5. Highlander

Highlander Użytkownik

Docenione treści:
    0
    1. Zdecydowanie na tak - więcej mobów na mapie chcących urwać Ci łeb gdy expiarka nie jest uźywana
    2. Kosmetyka - czemu nie...
    3. Na tak - zwłaszcza jeśli chodzi o uaktualnienie komend
    4. Nie gram pvp ale to na oko widać, źe mało mają tam miejsca a arena jest uźywana prawie cały czas, więc czemu by nie udostępnić im trochę więcej przestrzeni

Naprawdę przemyślane propozycje.

#edit
    Tak przy okazji... Jest komenda na stworzenie sklepu na survivalu?

6. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Do wszystkich propozycji:

Bardzo fajne i wszystkie powinny (moim zdaniem) zostać wprowadzone wraz z Nową Edycją (NE).

7. Megoo

Megoo Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Na szybkości stworzyłem mapę pvp 50x100 kratek z zastosowaniem rzeczy o których pisałem powyżej.

http://i63.tinypic.com/250t91f.png
    http://i65.tinypic.com/25s33mq.png

Żeby dokładniej przyjrzeć się powietrznym alejkom i podziemnym tunelom należałoby pobrać mapę:
    http://catshare.net/EMp49tibcZgWQKI6 - download

Mapkę bądź jej fragmenty możecie dowolnie wykorzystywać.
    Dajcie mi znać co o niej myślicie.

edit
    Kruku, rozumiem, że chodzi o to, że obrazki były duże i niepoprawnie się wyświetlały na mniejszych ekranach. Zamieniłem na linki.

Reklama
  8. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    A pomijając to, to "coś" mi TO przypomina :D

9. Highlander

Highlander Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mapka kojarzy mi się z placem do paintballa
    Ciekawy pomysł z tym że do skrzynki z diamentem moźna się dostać na wiele sposobów + to że jest sporo miejsc do ukrycia się lub zrobienia zasadzki.

10. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Mówiąc "coś" miałem na myśli taką jedną moją arenkę :p

http://www.mediafire.com/?87amvjxnq8p9qhl

11. Megoo

Megoo Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Podoba mi się pułapka z dziurą w podłodze i pajęczyną w niej. Do swojej wersji też mogłem dodać bloki magmy - przeoczyłem to.
    Mniej podoba mi się, że otwarte (czyt. puste) przestrzenie są takie duże. Mogłeś dodać tam jakąś mini budowlę. I to, że strasznie mało jest miejsc, gdzie można by się schować to zabraniu ze skrzynki diamenta (kryjówka za kurtyną z lawą itp)

Wracając do tematu...
    Może niech się w końcu ktoś z administracji wypowie się co sądzi o wszystkich czterech moich pomysłach.

Poleć tę stronę