MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

nowez

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika nowez, 1 Marzec 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nowez

nowez #1696

Docenione treści:
    487
    Nadszedł Marzec, a razem z nim możliwość mojego kolejnego podejścia ;)

Imię:
    Dominika

Dokładny nick w grze:
    nowez

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:
    W grze jestem zazwyczaj po kilka godzin dziennie, najchętniej na Survivalu, ale pojawiam się również na innych trybach.

Data urodzenia:
    05.05.1997r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:
    24.09.11r. Według Wikipedii była to Beta 1.8.1.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple:
    Można powiedzieć, że około maja 2016 roku, a wcześniej tylko pojawiłam się kilka razy.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum:

Nie.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:
    Jeżeli miałabym jakiekolwiek propozycje, to napisałabym o tym w odpowiednim dziale. Oczywiście chcę dążyć do tego, żeby Gracze byli zadowoleni z gry w jak najwyższym stopniu.

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik:
    Uprawnienia:
    Dostęp do komend: /kick i /mute.

Obowiązki:
    Pomocnik powinien pilnować czatu i tego, co dzieje się na serwerze. Ma również pomagać graczom i odpowiadać na ich pytania oraz uczestniczyć w życiu serwera, także na forum. Pomocnik musi być dyspozycyjny, a wszelkie problemy zgłaszać wyższym rangom.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem:
    Często występują takie sytuacje, gdy nie ma na serwerze nikogo z Ekipy czy Administracji i nie mam też kogo zawołać, a bez uprawnień nie mogę rozwiązać danej sytuacji. Chciałabym także móc w wyższym stopniu angażować się w sprawy serwera oraz być pośrednikiem między Graczami a Administracją, gdy tym pierwszym brakuje głosu. Jestem cierpliwa i staram się do każdego Gracza podejść indywidualnie, żeby móc go zrozumieć i pomóc mu jak najlepiej potrafię.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:

Postaram się zrozumieć problem z perspektywy obu stron konfliktu i najskuteczniej doprowadzić do porozumienia, a przynajmniej do neutralnego nastawienia wobec siebie.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi:
    Uważam, że jak najbardziej. Nigdy nie było z tym żadnego problemu zarówno w świecie realnym jak i Minecraftowym :p.

Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.

No to lecimy. Jestem Dominika, niedługo kończę 20 lat i zaczynam czuć się staro :D. Jestem osobą bardzo pogodną, staram się niepotrzebnie nie przejmować i zamartwiać, bo wierzę, że jeżeli coś się stało, to tak miało być. W wolnych chwilach lubię coś przeczytać, pograć, spotkać się ze znajomymi, obejrzeć jakiś serial czy film. Gra na serwerze bardzo mnie relaksuje, uwielbiam rozmawiać z ludźmi z serwera. Jestem dość nieśmiała, ale staram się z tym walczyć. Interesuję się nowymi technologiami, trochę kosmosem (ale przecież Ziemia jest płaska :eek:). Jestem chętna i gotowa do nauki, bo nauczenie się czegoś nowego daje mi dużo satysfakcji.

Określ swoją dyspozycyjność:
    Na serwerze jestem zazwyczaj codziennie, głównie wieczorami, ale czasem pojawiam się też w dzień. Oprócz tego przebywam również na serwerowym TeamSpeaku.

Umotywowanie podania:

Było powiedziane, że powinnam się starać bardziej niż inni, więc to robię, chociaż sądzę, że powinnam być traktowana tak jak każdy z kandydatów. Uważam, że znajomość z Administracją tylko ułatwi wzajemną relację, ponieważ od razu znaliby mnie lepiej.

Uzyskanie rangi Pomocnika nie oznacza dla mnie tego, że się pomaga, bo to i tak robię. Ta ranga da mi możliwość zareagowania w sytuacjach bez innego wyjścia niż kick lub mute.

Moja aktywność na forum może nie jest jakaś powalająca, ale staram się być na bieżąco, czytam wątki i jeżeli widzę, że mam coś do dodania, bo temat nie był wyczerpany, to o tym piszę. Ostatnio moja aktywność wzrosła, bo skonczylam semestr na studiach i mam wiecej wolnego czasu.

Zwracam się z prośbą o danie mi szansy, a ja ze swojej strony dopilnuję, żebyście się na mnie nie zawiedli.

• Przyjazny Przyjazny x 1
    • Optymista Optymista x 1
    • Lista
    Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Pogrubiłem literówki.

Nowez, twoja kandydatura jest logicznym następstwem twojego przybycia na CraftApple oraz działań jakie podejmujesz na serwerze. Uważam więc, że zasługujesz na pełną i poważną ocenę twoją, twojej kandydatury oraz samego podania.

Ocena kandydata:
    Nowez jest osobą w pełni komunikatywną o ciepłym, aczkolwiek zdystansowanym, zdrowym podejściu do gry oraz ludzi. Nie będę ukrywał, że jest to osoba o niezmierzonych pokładach poczucia humoru oraz cierpliwości, której nie boi się okazywać. Pod pewnym względami jest lepsza ode mnie (nie jest tak porywcza jak Ja), potrafi "na zimno" podejść do spraw które niekiedy wywołują w niej pewnego rodzaju zdenerwowanie. Oczywiście, denerwuje się gdy coś jest nielogiczne, niezrozumiałe, ale w działaniu tego nie okazuje, przez co jest skuteczna.
    Jak już wcześniej wspomniałem, jest osobą o zdrowym podejściu do gry oraz ludzi. By być naturalnym, nie udawać kogoś kim się nie jest, trzeba odwagi i Nowez tą odwagę posiada. W mojej ocenie staje się przez to osobą, której można w pełni zaufać (w szerokim znaczeniu tego słowa), że nie potrzebuje rangi by się "dowartościować". Tajemnice powierzone Nowez pozostają tajemnicami, a zadania których się podejmie zostają w pełni wykonane od początku do końca. Stąd też mogę uznać, że jest też osobą pracowitą z dużym samozaparciem. Co do umiejętności w kontekście rangi Pomocnik nie ma najmniejszych wątpliwości, że Nowez poradzi sobie z tym zadaniem bez najmniejszego problemu. W odróżnieniu od lwiej części byłej/obecnej E&A zajmowała się już serwerem minecraft na znacznie bardziej odpowiedzialnym stanowisku niż Pomocnik.
    Nie chciałem tu porównywać siebie do Nowez, ale jest między nami wiele podobieństw, z tą różnicą, że ja mam gorącą krew, a Nowez większe opanowanie. Stąd też uważam, że się nadaje, bo skoro Ja mogłem zostać pomocnikiem to Nowez, która jest przecież lepsza ode mnie powinna dostać tego pomocnika od ręki.

Ocena Kandydatury:
    Według mnie osoba o takim doświadczeniu oraz atutach będzie nieocenioną pomocą w prowadzeniu serwera. Już teraz robisz dwa razy więcej niż +/- połowa OBECNEJ ekipy, a twoje przyjęcie może jedynie poprawić jej skuteczność. Kandydatura jak najbardziej słuszna i (jak już zresztą pisałem) jest logicznym następstwem twojego przybycia na CA. Dodatkowo Nowez jest osobą, która na stanowisku Pomocnika byłaby rzeczywiście na tzw. okresie próbnym, ponieważ nie musi się uczyć, a jedynie pokazać, że spokojnie poradziłaby sobie na stanowisku Moderatora serwera.

Ocena podania (z pominięciem punktów, które tej oceny nie wymagają):

Słuszna aktywność na serwerze i jak najbardziej prawdziwa. Najczęściej widuję cie na trybie Survival, ale nie raz widziałem cie choćby na Creative. Nie raz zaciągałaś mnie na ten tryb i uwierz, to że udało ci się mnie przekonać do choćby jednorazowego wejścia na cv jest nie lada wyczynem.

Zaczęłaś grać w MC praktycznie w tym samym momencie co ja więc mogę mieć pewność, że sprawy Minecraft'owe nie są ci obce.

Mimo iż grasz na serwerze krócej niż ja miałaś wystarczająco dużo czasu by zapoznać się z jego mechaniką i konstrukcją.

Znacznie lepiej jest napisać coś takiego, niż wypisywać nierealne propozycje, które w ostatecznym rozrachunku nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości ponieważ pomocnik po przyjęciu w lwiej części przypadków nie dąży nawet do ich wypełnienia.

I to właśnie miałem na myśli pisząc, że nie potrzebujesz rangi by się dowartościować. Potrzebujesz jej jako narzędzie do pracy. Ciężko jest wbijać gwoździe nie posiadając młotka. Bardzo fajne podejście odnośnie bycia pośrednikiem pomiędzy E&A a graczami. Podoba mi się.

Czyli rozwiążesz konflikt w najbardziej bezkonfliktowy sposób. Nie ma co tu dużo pisać, masz dobre podejście.

Zauważyłem. Z Nowez, po prostu nie da się pokłócić ;P

Ja też xD

Rozbudowano-zwięzły opis siebie. Nie wiem czy zauważyłaś, ale Ja mam straszną tendencję do rozwlekania swoich wypowiedzi. Przeczytawszy ten opis mam wrażenie, że dowiedziałem się togo co powinienem, a umiejętność zwięzłego zrozumiałego pisania jest czymś pożądanym u kandydata/członka Ekipy.

Wieczorem aktywność graczy jest największa, więc słuszna pora. Co do TeamSpeak'a... Mam nadzieję, że ktoś tak odpowiedzialny jak ty zaopiekuje się nim, gdy mnie zabraknie :'(

W pełni się z tobą zgadzam. Nie wiem jaki sens jest w zwiększonych wymaganiach od 'znajomych" członków administracji skoro każdy pomocnik ma dokładnie takie same uprawnienia i obowiązki po otrzymaniu rangi.

O tym już pisałem dwa razy, ale napiszę i trzeci. Rangi potrzebuje nie po to by się dowartościować, lecz po to by mieć narzędzia do pracy.

Studiujesz, mmm... kolejny aspekt, w którym jesteś lepsza ode mnie. Obowiązkowa osoba (na pewno bardziej niż ja).

Jestem tego pewien, jak również tego, że nikt się na tobie nie zawiedzie.

Ocena końcowa:
    Nowez idealnie nadaje się na to stanowisko i jak już wspominałem, jej kandydatura ma realną przyszłość (można być pewnym, że otrzyma ona awans na moderatora). Z całą pewnością nie mamy do czynienia z wiecznym pomocnikiem.

Podanie napisane starannie i poprawnie, aż przyjemnie się je czyta.

Biorąc pod uwagę wszystkie "ZA"...
    Cóż nie chcę pisać, że jedyną słuszną decyzją jest przyjęcie ciebie z otwartymi ramionami, ale po o się oszukiwać?

Powodzenia!

3. Brajkuuu

Brajkuuu Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Według Mnie nadajesz się do bycia pomocniczką! :D
    Zdecydowanie na TAK!

4. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    - (Bardzo dużo) Pomagasz na serwerze;
    - Aktywność na forum (była) bardzo mała ale jest co raz lepiej :);
    - Podanie bardzo ładne, czytelne;
    - Jesteś bardzo miła;
    - Wiek odpowiedni;
    Wielkie TAK

5. JohnRambo

JohnRambo Erivis

Docenione treści:
    183
    Miła pomaga na serwie jest aktywna
    Jestem na TAK

6. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Jestem na tak
    +Miła
    +Pomocna
    +Aktywna
    +Jest na TS
    +Ładne podanie
    -Zabiła asfalta

Na tak

7. Jazminola

Jazminola Babcia

Docenione treści:
    64
    + Pomagasz graczom.
    + Częstotliwość bycia na serwerze.
    + Aktywność na forum.
    + Odpowiedni wiek.

Jestem na TAK.

#Pisane_z_telefonu

@Gallus; Ale różnica pomiędzy przyjęciem osoby starszej, a młodszej jednak jest.

Reklama
  8. GallusXD

GallusXD Kozak

Docenione treści:
    120
    +Pomagasz
    +Często cię widuję

Jestę na TAK

Ps. Jazmniola wiek nie musi być niski lub wysoki.

9. Skiven

Skiven Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Często jesteś na serwerze
    Widzę Cię jak pomagasz
    Jesteś Spoko

Nie mam zastrzeżeń do twojej kandydatury - jak najbardziej TAK

10. DeGerold

DeGerold Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Witam, skoro dzisiaj mamy środę popielcową to oznacza że.. to nie ma nic do rzeczy. A teraz przejdźmy do oceny:

Widuje cię w miarę regularnie na Creative, ale widać że głównie na survivalu siedzisz.

Może pomagasz na survivalu, kij wie, na Creative nie widuję jednak zbyt dużej pomocy z twojej strony.

Aktywność na forum jest w miarę dobra.

Byłbym na Tak, ale..
    Z tego co mi wiadomo jesteś ,,znajomą Administracji", a jak wiadomo takie osoby mają potem łatwiej.

Pozostawię to bez oceny końcowej

Ale i tak życzę ci powodzenia.

11. ibladeza

ibladeza Użytkownik

Docenione treści:
    0
    TAK!

Naprawdę często widuje Cię, pomagasz, jesteś kulturalna ^-^

myślę, że więcej nie muszę dodawać.

12. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Jestem na TAK.

Nowez to dobry ziomek, każdy wie, ze da Sobie radę.
    Pomaga na Survivalu, udziela się na forum, wchodzi na TS, dobrze napisała podanie.
    No weź! TAK!

13. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Docenione treści:
    592
    Jestem na tak!

Nowez jest spokojną, bezkonfliktową osobą, która chętnie pomaga na czacie.
    Od czasu poprzedniego podania widać, że aktywność się poprawiła zarówno na forum jak i w samej grze, gdzie nowez odpowiada na pytania graczom w razie problemów.
    Ma również hełmy 4/3.
    Na jej aktywność również nie można narzekać, kiedy tylko wejdę na klocki to ją widzę.

Polecam gracza.

14. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Cieszę się, że wyciągnęłaś wnioski ze wskazówek, uwag, zaleceń, wytycznych, etc. pod poprzednim Podaniem.
    Super, że dołączysz do Ekipy.

Życzę Ci wytrwałości.
    Powodzenia.

Kandydatura zaakceptowana.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę