MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Czat

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika DJCreeperYT, 6 Marzec 2017.

1. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Witajcie, mam problem z czatem na forum, nie działa mi już przez 3 dni, ciągle
    pisze
    raz na jakiś czas działa, ale potem odrazu to samo, czy wy też tak macie?, jak to naprawić?

Reklama
  2. Pan Buraczek

Pan Buraczek Burak

Docenione treści:
    6
    Ja niestety nie mam takich błędów i nie wiem jak to naprawić :(.

Współczucia :(

PS: Dałem ci reputke. :) Dasz też mi repa? :)

3. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Właśnie nie wiedziałem, czy coś pisać o tym, że pierwszy raz o czymś takim słyszę... Jaką masz przeglądarkę? Może coś w ustawieniach? Ja korzystam z Chrome i wszystko działa miodzio.

Może to antywirus albo inne badziewie... a czy to się dzieje tylko u ciebie w domu (na domowym internecie), czy wszędzie? Jeśli masz możliwość sprawdzić, czy działa ci na łączu np. u kolegi, to mógłbyś to zrobić i napisać jaki był efekt.

Jeśli masz komórkę i komputer, to nie działa na obydwu urządzeniach, czy tylko na komputerze bądź tylko na komórce?

Wtedy może uda nam się dojść do przyczyny twojego problemu... i (MOŻE) go rozwiązać.

PS. Nie dawaj reputki.

4. DJCreeperYT

Docenione treści:
    543
    Przeważnie jestem na Mac book'u przeglądarka Safari, czasami jestem też na Kompie przeglądarka Chrome i na obydwu jest to samo. Jest tak od tych ataków sieciowych 3 marca i naprawia się gdy wyślę wiadomość, ale po odświeżeniu jest tak samo

Ps. nie mam telefonu, niepotrzebny mi :p

#NieBędeWbijałPostów

@edit
    Mam taką możliwość ale muszę iść tam i sprawdzić, poczekasz? to zajmie kilka minut.
    @edit2
    Sprawdziłem, u kolegi wszystko działa w porządku

5. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    No dobra, a jakbyś zmienił źródło neta. Masz taką możliwość? np. u kolegi/koleżanki lub w szkole/kafejce?

6. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Kurde a ja czekam na odpowiedź xD

To prawdopodobnie jest problem z twoim łączem internetowym.

Zobacz, czy działa ci jak wejdziesz tutaj: https://hide.me/en/proxy
    i wkleisz link do forum w białym okienku na środku: http://craftapple.pl/forum/index.php

Jeśli tak, to spróbuj odłączyć ruter od prądu na kilka minut i znów go podłącz. Jak już wszystko ruszy to zobacz, czy coś się zmieni. Tylko tym razem łącz się przez normalny link: http://craftapple.pl/forum/index.php

Jeśli nie... cóż stawiałbym na winę leżącą po stronie operatora, ale głowy nie dam. <miejsce na wypowiedź kogoś mądrzejszego>

7. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Zobacz czy nadal masz ten problem.

Reklama
  8. DJCreeperYT

Docenione treści:
    543
    #NieogarInformatyki

Na początku problem był na kompie i laptopie na następny dzień był tylko na laptopie więc wina nie leży po stronie operatora (chyba)
    Po drugie nie mam routera :p mam 6-letni internet z anteną :(

9. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Zawsze musi być jakiś router/modem.

Jeżeli masz antenę na dachu, to obok prawdopodobnie jest skrzynka, w której jest router brzegowy dostawcy.

Musisz mieć w domu jakąś wtyczkę, wyciągnij ją, odczekaj i włącz.

Jeżeli problem nadal występuje, pobierz program http://winmtr.net/download-winmtr/ i wykonaj badanie do hosta craftapple.pl a następnie wyślij wynik.

10. DJCreeperYT

Docenione treści:
    543
    Nie chodzi mi o antenę na dachu tylko o taki internet
    A jeśli chodzi o wtyczkę to chodzi o zasilanie czy te drugie?
    A jak już mówiłem to jestem na Mac Book'u siostry i nie lubię pobierać
    jakichś programów bo ostatnio to się źle skończyło.

11. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    To ja już nie rozumiem... Masz stacjonarkę na, której działa ci już chat, ale na macbook-u siostry nie działa...

Modem to urządzenie, które odbiera sygnał internetu i przerabia go tak by był zrozumiały dla komputera. Skoro masz internet mobilny musisz mieć zewnętrzną antenę lub modem, do którego wkłada się kartę SIM i ma antenę zawartą w sobie (wewnętrznie). Modemy mają kształt skrzynki, małego telefonu bez klawiszy lub dużego pendrive-a. Musisz odłączyć go od źródła prądu na kilka minut i podłączyć ponownie.

Ruter to urzàdzenie służące do tworzenia sieci wewnętrznej LAN (po kablu) i WLAN (po wifi). Po podłączeniu modemu do rutera otrzymujemy sieć LAN/WLAN z dostępem do internetu.

Poleć tę stronę