W związku z ostatnimi sytuacjami na czacie proponuje: - Zablokować czat na dynmapie - Zablokować caps-locka - Wprowadzić limit wiadomości np 1 na 2 sekundy - Wprowadzić cenzora który blokuje dane słowa Proszę o wasze wypowiedzi PS: sory za błędy pisze z telefonu
ale co będą wtedy moderatorzy robić?????? a tak na serio to pomysł ten bardzo się mi podoba i nikt z graczy nie będzie miał innego zdania na ten temat (no oprócz oczywiście tych, co zaśmiecają czat ).
- Zablokować czat na dynmapie TAK - Zablokować caps-locka Nie, bo moim zdaniem będzie utrudniać gre. - Wprowadzić limit wiadomości np 1 na 2 sekundy Tak - Wprowadzić cenzora który blokuje dane słowa Tak, zablokować takie słowa które są najczęściej są używane przez polaków. (duzo ich)
Na takiej zasadzie że piszę tak: KTO MA SPRZEDAĆ DIAXY PISZE 123 a wychodzi tak: Kto ma sprzedać diaxy pisze 123
- Zablokować czat na dynmapie - a nie dało by się tego jakoś połączyć z czatem w grze? Tak aby jeśli mute w grze to na dynmapie także? czasem siedze na czacie na dynmapie i wyłapuje nie których cwaniaków wchodze do gry, kickam, mutuje i robie screeny - Zablokować caps-locka - Czasem mi się przydawało pisałem przy pomocy capsa ostrzeżenia do graczy którzy nie widzieli tych mniejszych literek... Ale w sumie to na tak, chyba że zwykłym graczom tylko zablokować capsa? - Wprowadzić limit wiadomości np 1 na 2 sekundy - dobre na spam i będe miał problem bo czasem pisze długie zdanie i się nie zmieszcze to będzie trzeba czekać ;-/ - Wprowadzić cenzora który blokuje dane słowa - - Zablokować czat na dynmapie - neutral - Zablokować caps-locka - neutral - Wprowadzić limit wiadomości np 1 na 2 sekundy - na tak - Wprowadzić cenzora który blokuje dane słowa - na tak
Blokada czatu na dynmapie polega na tym że nie da się pisać ale da się czytać a co do mute to możesz sam to zrobić jeśli tylko znasz: programowanie, php, java, html - to tak w skrócie
Na Capsa proponuje plugin: Na wasz polski piękny język: Na spam: a na dynmape . . . no tak na to nie ma pluginu :dodgy: muszę zajrzeć w kod źródłowy
na dyn mape wylaczyc czat :> tzn mozliwosc pisania z niej ew zostawic mozliwosc ogladania co pisza na serwerze ;p
Niestety zapowiedziane funkcje walki ze spamem są troszkę inne -_- mianowicie: Capslock nie będzie zamieniany na małe litery tylko blokowany Anty spam będzie działał na zasadzie blokowania możliwości napisania tego jeszcze raz czyli jak postawic dzialke jak postawic dzialke jak postawic dzialke a cenzor zamiast zrobić tak: admin to **** **** niech sie **** bo jest taki **** zrobi tak, że po prostu jeśli napiszemy np: jesteś dupa to zamieni cały tekst np na: Ten serwer jest najlepszy lub: Jestem głupi bo pisze brzydkie słowa Według mojego widzimisię
Ogólnie trudno nie jestnpolaczyc czat serwera z dynama, wystarczy tylko połączyć kody ess.chat z kodami dynmapki