MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Poradnik PvP [1.11.2] [Kontynuacja]

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Rapstak, 7 Kwiecień 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Cześć! Może niektórzy kojarzą mnie tutaj z tego wątku, otóż jest to jego kontynuacja!

Parę porad, które zapomniałem uwzględnić w wcześniejszym wątku. Zapraszam do czytania!

Zacznijmy od pajęczyn. Kojarzycie te małe bestie z areny? Nie, nie chodzi o pająki tylko o pajęczyny. Takie niewinne i niby tylko do ozdoby, żeby się lepiej prezentowało na arenie.

Jak można korzystać z pajęczyn?
    Najlepszym zastosowaniem jest wpychanie w nią przeciwnika, który dzięki niej nie może uciekać od naszych pocisków przez krótki okres. W tym czasie możemy np. wymienić set, wypić mikstury lub po prostu postrzelać/uderzać w przeciwnika.
    Pamiętaj, że pajęczyny mogą zostać również użyte przeciwko Tobie!
    Jeśli widzisz, że Twój przeciwnik prowadzi Cię w stronę pajęczyn i co sekunda obraca się tak, abyś do nich wpadł spróbuj zastosować się do tego:
    • Gdy po uderzeniu lecimy w stronę pajęczyn spróbuj pokierować swoim ciałem tak, aby spadł obok lub na krawędzi/boku pajęczyny.
    • Szarżuj i nie daj się wepchnąć! (najlepszą obroną jest atak, co nie?)
    • Gdy widzisz, że jesteś niebezpiecznie blisko pajęczyn - ucieknij za nie. Teraz przeciwnik będzie musiał jakoś do Ciebie przejść. Wykorzystaj okazje i sam go tam wepchnij!

Pajęczyny mają jeszcze jedno zastosowanie
    Jeśli jesteś pewien, że Twój przeciwnik nie ma przy sobie łuku, a Tobie nie odpowiada z nim walka lub po prostu chcesz sekundkę odpoczynku/paru sekund bez uderzeń, wskocz w pajęczyny o wymiarach minimum 2x1, tak abyś cały tam był.

Przeciwnicy nie mogą atakować przez bloki, a jeśli próbują - to uderzają w blok, a nie w Ciebie. Parę sekund odpoczynku! Jednak jeśli przeciwnik również wejdzie w pajęczynę i to w to samo miejsce co Ty - będzie miał możliwość ataku.
    Pajęczyny o minimalnych wymiarach 2x1 znajdują się wyłącznie na arenie trybu SkyBlock

Pajęczyny to nie wszystko!
    Jest jeszcze np. lawa, która ma też swoje ukryte zastosowania, m.in.
    1. Za każdym wodospadzikiem lawy na SV jest ukryty pokój - wykorzystaj go jako schron przed graczami. Przecież jak wejdą to się spalą (o ile nie mają setów i łuków dzięki którym mogliby postrzelać)
    2. Masz ochotę postrzelać w przeciwnika bez większego ryzyka oberwania? Wepchnij przeciwnika do lawy i strzelaj. Tylko pamiętaj o kucaniu!
    3. Sam zostałeś ofiarą i strzelają w Ciebie na shifcie? Zrób to samo.
    4. Możesz użyć tych pokoików jako szybki punkt zmiany seta - wskakujesz. Jeśli Twój przeciwnik podąża Twym krokiem strzel w niego, a on odleci - dodatkowe pare sekund. Zmieniaj seta lub co innego i wracaj na pole bitwy!

TIP'y & Przydatne informacje:

• Mikstura szybkości przyśpiesza regenerację paska akcji/speed downa/time attack'a - jak kto woli.
    • mięso ma lepsze właściowości niż mikstury regeneracji.
    • miecze z odrzutem II nie odpychają graczy w lawie.
    • po zjedzeniu koxa dostajesz absorbcję IV (chyba IV), jeśli stracisz wszystkie złote serca, a nadal będziesz miał efekt - zjedz refila - ponownie zregeneruje Ci 8 serduszek, a nie jak zwyczajny refil - tylko 2.
    • podczas skakania lub biegania w stronę przeciwną niż atakujący - miecze z odrzutem mogą Cię wyrzucić dalej
    • gdy założysz na głowę dynię - endermany Cię nie atakują. Nawet jak będziesz patrzał im w oczy.
    • skórzane sety 4/3 są całkiem niezłe jak na swoje statystyki (Swiezacek pewnie wie o co chodzi)
    • kamienne siekiery potrafią zabić gracza (bez zbroi) nawet na 2 ciosy, czyli podobnie jak miecze 5/2
    • siekiery są mocniejsze - aczkolwiek dłużej się ładują. Miecze są słabsze - aczkolwiek szybciej się ładują.

Edit 1:: Gallus... to żeś dowalił haha :D
    Dzięki za reputację :3

Reklama
  2. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Rapstak, fajny poradnik, myślę że się przyda niektórym Noob'om PvP
    Ja tylko jeszcze dodam że zamiast shiftowania można wziąć ze sobą miksturę niewidzialności, Polecam bardzo przydatna tak uciekłem kilku graczom.
    O i jeszcze jedno zawsze miej włączoną nagrywarkę, wiem że laguje, ale w każdej chwili można nagrać cheatera.
    Miłego Dnia.

3. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    O pajęczyny, te dziurki to są szczególnie fajne :D

Poradnik jest doskonały, postarałeś się :)

4. GallusXD

GallusXD Kozak

Docenione treści:
    120
    Myślisz, że masz poradnik i będziesz dostawał rep+??? Mylisz się, już ją Ci dałem XD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę