Cześć, chciałbym w tym wątku zamieścić parę sugestii dotyczących nowej edycji serwera. Chodzi mi tylko o parę drobiazgów dzięki którym wielu użytkowników miało dodatkowe zajęcia/zabawy. Powrót PvP na tryb CV. Niektórzy użytkownicy (m.in. ja) zamiast klepać się na SV i przy okazji wiele tracić chciałoby toczyć walki bez strat. Na serwerze kreatywnym była możliwość walczenia. Wystarczyło zmienić tryb gry i dodać przeciwnika... Czemu to usunęliście? Przecież to doskonała rozrywka... Już wcześniej wspomniana /warp biblioteka. Chyba nie muszę tego jakoś rozwijać. Wszystko znajduje się w tym linku. Symetryczne działki na trybie CV. Wielkim problemem dla niektórych jest niesymetryczność działek. Budujesz sobie takie, o ogrodzenie. Jest równe, wszystko idzie dobrze... aż tu nagle takie coś nie ukrywajmy, że wygląda to śmiesznie. Grupowe /msg - Pewnie myślicie jak miałoby to działać? Otóż już to jakoś wyjaśniam. Po pierwsze gracz tworzy jakąś grupę. Nie wiem, dajmy tu jakiś przykład. /chatgroup create <nazwa_grupy> <nicki_osób_które_chcemy_dodać> /chatgroup <nazwa_grupy> cześć! i osoby, które są w danej grupie widzą tą wiadomość. Gotowe. Możemy jeszcze to rozbić na inne komendy. /chatgroup <nazwa_grupy> add <nick_osoby_którą_chcemy_dodać> /chatgroup setname <stara_nazwa> <nowa_nazwa> /chatgroup <nazwa_grupy> remove <nick_osoby_którą_chcemy_wyrzucić> /chatgroup delete <nazwa_grupy_którą_chcemy_usunąć> I tak dalej. Dla niektórych mogłaby być to całkiem dobra komenda. Dla kogo? ➜ jakiejś pseudo-gildii, która chciałaby się z sobą komunikować jednak pisanie do każdego oddzielnie wydaje się być czasochłonne (np. SDH). ➜ członków ekipy/administracji, którzy chcieliby się z sobą komunikować i omówić jakiś problem/spytać o coś/ogłosić coś/donieść na kogoś itp. ➜ grupki przyjaciół, którzy chcieliby sobie coś wyjaśnić, itp. ➜ dla grupki osób, które bawią się w dane RP i chcą się ze sobą tajemnie komunikować, itp. Takie grupy mogłyby dla wielu graczy być BARDZO przydatne. Przemyślcie tą prośbę bo może ona przynieś wiele korzyści dla E&A jak i graczy. Powrót surowcowej na SV. Żeby zamiast tych premium wróciły SuperVipy... niech w sklepie wszystko było tak jak jest teraz tylko zmienić prefixy na SuperVip... Większa arena dla trybu SB. Wiem, że to serwer nie dla PvP, i że chyba nawet nie powinno być tej areny ale niektórzy naprawdę przepadają za PvP, a ta malutka arenka to chyba za mało jak na niektórych graczy tego trybu. Sugeruję ją troszkę powiększyć i może dać 1-2 więcej kryjówek. Koniec moich propozycji i jeśli można - proszę nie zamykać tego wątku bez odpowiedzi. Chciałbym usłyszeć argumenty dla których nie mogłyby powstać takie rzeczy, całość czy tylko część. Jeśli to czytasz to serdecznie Ci dziękuję i jeśli można - poważnie się zastanów nim dasz tu jakąkolwiek odpowiedź. Serdeczne ℘ozdrowienia! Miłego dnia ^^
W 1. Na TAK! Chciałem się klepać z SaaVeenem, ale nie dało się. Za powrotem! 2. Po co biblioteka? 3. Neutral, nie gram często na CV 4. Tak! Tylko wiesz co? Mogłaby być komenda /invite Gallus2 dodawałoby się do grupy, a pisało by się na ! Np. !Elo 5. Nie wiem, była fajna, ale od tego jest /losowytp 6.Taak, te żólte ładne prefixy były zbyt fajne. Teraz, gdy są rangi premium, nowi gracze minecrafta mogliby pomyśleć, że dany gracz ma minecrafta premium 7. Wystarczy taka arena
Jestem na tak! Z Pvp na cv miałbym wojny zamków lepiej prowadzone. Od kiedy go nie ma to jest gorzej, jeszcze tłumaczenie ludziom, czemu nie ma pvp... Proponuję zrobić tak jak było jeszcze na 1.8., Aby strzały ni zadawały obrażeń.
1. Może być. Jak dla mnie będzie fajnie się poklepać i nic nie stracić. Można by też by było budować specjalne areny... 2. Tak! Biblioteka to coś dla mnie. 3. Mogłoby być, aczkolwiek ja nie buduję w teki sposób i dla mnie nie widać sensu dodawania takiej propozycji. 4. Hehe może być. Resztę też czytałem. Te pomysły są genialne. Na tak!
Jeśli chodzi o PvP na Creative, jestem za, ale w 100% albo wcale (czyli łuki też mają działać). Biblioteka? nie wiem co można by tam robić, ale im większa różnorodność tym lepiej moim zdaniem. Symetryczne działki? Potrzebne trochę jak dziura w moście, sprytniejsi gracze poradzą sobie z tym problemem. Grupowe msg wydaje się być dobrym pomysłem, lecz dałbym ja komendę do zmiany czatu na który będą wysyłane wiadomości, a nie tutaj opisany sposób, komu by się tyle chciało pisać? Surowcowa na SV, dla mnie dziura w moście. Nazwa SuperVip? w sumie fakt, ludzie mogą to pomylić z minecraft premium. Arena na SkyBlock, fakt, widziałem ją, można by ją powiększyć bo jest przymała.
Powrót PVP, Jak najbardziej. Lecz niesymetryczne działki prosiłbym zostawić w spokoju, ehk em... niektórzy bardzo sie trudzili na zrobienie dużych obiektów, a dodanie symetrycznych działek spowoduje że trzeba będzie działki usunąć... chciałbym zachować moje /p h :u
Jestem na nie, jeśli chodzi o surowcową na survival. Z jakiegoś powodu chyba została usunięta, czyż nie? Jestem na nie również w kwestii symetrii działek. Jak ktoś lubi symetrię, to sobie wszystko ładnie przeliczy i nie będzie mieć problemów. Jestem na tak, jeśli chodzi o resztę, przy czym mam pewną uwagę co do "premium-supervipa"- skoro w tym momencie można kupić tylko rangę premium, a na serwerze są jeszcze gracze vip, czy nie będzie to wyglądało trochę dziwnie, jeśli są vipowie, ale ogólnodostępną rangą jest tylko supervip? Moją propozycją byłoby zamienić vipa na coś w rodzaju "vipa klasycznego", obecne premium zamiast na supervipa zamienić na zwykłego vipa. Nieważna nazwa sama w sobie, liczy się zamysł. Mam też uwagę co do PvP na creative- lepiej, żeby było jakoś aktywowane i dezaktywowane komendą, bo takie sobie tylko przełączenie na tryb survival może być trochę niewygodne, szczególnie jeśli na jakiejś działce wali się tymi "rp", a przyjdzie sobie taki dodany i zacznie wszystkich mordować.
Dobra, czas na mnie. 1. Dobry pomysł tylko wtedy nikt by się nie klepał na SV, jak już to tylko dla rang PREMIUM. ,,Nic za darmo" XD 2. Tak to dobre zajęcie dla tych co im się nudzi 3. Na tak, to bardzo by pomogło. 4. To też dobry pomysł, tylko wyglądało by to tak: - Chatgroup <nazwa_grupy> - tworzy grupę - Chatgroup setname <nazwa_grupy> - nazywa grupę - Chatgroup allow <nick_gracza> - dodaje gracza do grupy - Chatgroup allows <nick_gracza> <nick_gracza> <nick gracza> - dodaje kilka graczy do grupy - Chatgroup remove <nick_gracza> - usuwa gracza z grupy. To mógłby tylko właściciel grupy. - Chatgroup add <nick_gracza> - wysyła prośbę o dołączenie do grupy - Chatgroup accept - akceptuje prośbę o dodanie do grupy - Chatgroup delete <nazwa_grupy> - usuwa grupę - Gmsg <treść> - pisze jakąś treść na grupie I to chyba tyle o grupach 5. No nie wiem, to za duże ułatwienie. Na NIE. 6. To też mogłoby się zmienić, ale... za dużo zmian niech tak już zostanie bo się przyzwyczaiłem, rób ta jako chce ta. XD 7. Tak, gdy weszedłem pierwszy raz na Arenę na SB to myślałem że to jakiś żart. To na tyle, Pozdro <3
@CreeperPL: Kiedyś PvP na CV było ogólnodostępne i nie chcę, aby zostało ustawione wyłącznie dla rang vipowskich. Jak dla mnie nie zmieniłoby to niczego jeśli chodzi o walki na arenie surwiwalowej. @Inevara: Też troszeczkę myślałem o tym, aczkolwiek nie miałem jakiejś lepszej weny dla tego pomysłu. Przez chwilkę rozmyślałem nad inną, bardziej chwytliwą nazwą - jednak moja kreatywność mnie ogranicza. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Co do aktywowania i dezaktywowania - w sumie też dobry pomysł. Najlepiej jakąś nierozbudowaną i prostą komendą. /pvp - włącza ponowne wpisanie /pvp - wyłącza Czekam na wasze dalsze sugestie
witaj 1.Jestem za fajnie by było sobie potrenowac lub po poprostu powalczyc 2.jestem na nie po co takie cos już jest dużo innych rzeczy po co była by jeszcze jedna 3.jestem na nie 4.jestem na tak 5.jestem na nie -Po pierwsze jest już /losowy tp 6.jestem na nie 7.Jestem na tak _____________
Zastanawiacie się dlaczego nie ma pvp na CV? A to nie jest oczywiste? Właśnie o tracenie rzeczy chodzi. Po to jest pvp na SV żebyście kupowali zbroje i miecze na sklepie internetowym za prawdziwe pieniądze. I po to się je traci żeby kupować kolejne. Jak by nie było to większość wspólnej gry między graczami to arena. Jeśli wprowadza pvp na CV to nikt nie będzie się bawił w walki na SV żeby nie tracić rzeczy. Całe pvp przeniosło by się na CV bo by było darmowe. A co za tym idzie wiele osób przestało by robić zakupy w sklepie internetowym. A jak mniej kasy to i serwer ciężej opłacić. Już teraz są masakryczne lagii a jak wybiorą jeszcze tańsza opcje to będziecie jednego klocka na 10 razy kopa bo się będzie pojawiał. Taka mala sugestia do administracji, że może by się przydało wreszcie coś zrobić z tymi lagami? I ja nie mówię o przenoszeniu expiarki miliard kratek dalej i pluginach ograniczających wszystko. Może czas by serwer stał na lepszej maszynie. Gracze wydają kasę a wam to najwyraźniej zwisa
Powrót surowcowej to z jednej strony ciekawa propozycja, lecz z drugiej ma też swoje minusy. Surowcową tak na prawdę zastępuje end. I czym on się wyróżnia? Tym, iż podczas bitwy gracze uciekają perłą, owocem refrenusu czy też innymi dostępnymi środkami ucieczki. Za czasów 4 edycji na surowcowej większość stanowiły budowle graczy, jakieś domki i były prowadzone wojny. Było to fajne urozmaicenie, lecz też było dużo osób które używały wspomagacze. Nad surowcową zastanowiłbym się, lecz dedykowałbym ją głównie dla osób które umieją się bić, starsi gracze zrozumieją o co mi chodzi. Oczywiście równocześnie zablokowałbym perły i owoce refrenusu. Osobiście wprowadziłbym arenę taką jaka była za czasów dawnego SeaBlocka. Gracze prawie całymi dniami na niej przesiadywali i wiele bitew na niej się odbywało. Aktualnie arena na SkyBlocku jest tak beznadziejna, że nawet nie ma co na nią wchodzić.
oraz miecze tarcze i zbroje ("oczywiście" potki w sumie też można), a no i nie zapomnijmy o możliwości stawiania i niszczenia bloków bo to trochę lipa gdy ktoś słabszy ratuje się uczeczką bądź zabudowaniem się gdzieś. Najlepiej to wgl zablokujmy moźliwość ruszania się podczas walki by dało się przeciwnika wgl trafić... herezja. Ja zawsze powtarzam, potki, owoce, perły są częścią tej gry. Łuki tak samo. I czy wam się to podoba czy nie, jedno jest lepsze od drugiego, z jednym łatwiej można sobie poradzić, z drugim trudniej. Blokowanie czegokolwiek bo "za trudno" bo ktoś uciekł a ja tak bardzo bardzo chciałem go zabić jest po prostu oznaką beznadziejnego ograniczenia (w jakiej swerze to już sobie dopowiedzcie). Jeśli nie podoba ci się, że istnieją owoce to cofnij się kilka wersji i tam ich nie będzie. Tyle w temacie blokowania części gry na serwerze tej gry. Co do propozycji (w kolejności występowania): 1. Tak 2. To ja już woję poczytać e-booka. Nie po to wchodzę do gry typu minecraft by teraz wczytywać się w cokolwiek innego niż chat. 3. Naucz się budować lub pomyśl trochę, a może wpadniesz na to, że nie trzeba zabudowywać działki od a do z. 4. Najlepsza ze wszystkich propozycji. Chat grupowy byłby spoko. Ale znając praktykę pewnien śmieszek i tak wypisywałby swoje uwagi na globalu 5. Nie. 6. Nie mam, nie kupię, za drogo i nieopłacalnie. (czyt. nie obchodzi mnie) 7. Jeśli przepadasz za pvp to zrób propozycję, o trybie pvp a nie o robieniu wszystkiego ze wszystkiego. Oczywiście na nie. Podsumowując 1 i 4 do przyjęcia 6 do przemyślenia 2, 3, 5, 7 do D.