Cześć! Jak po tytule widać mam problem z moim kontem. Jakoś pod koniec marca/początku kwietnia chciałem wejść na klocki, ale wyskoczyło mi to : Jak zawsze gdy wyskakiwało mi takie okienko wpisywałem swoje dane, które ZAWSZE działały, ale tym razem pokazało błąd. Myślałem, że to może Caps albo po prostu zrobiłem jakąś literówkę. Po paru próbach gdzie byłem już 100% pewien, że wpisuję wszystko dobrze, stwierdziłem że kliknę w przycisk "zapomniałem hasła" i przekierowało mnie na stronę gdzie miałem podać mojego e-maila by to hasło odzyskać. Wysłałem wiadomość z hasłem na mojego maila, a ku mojemu zdziwieniu nic nie przyszło. Spróbowałem jeszcze kilka razy, ale nic to nie dało. Stwierdziłem więc, że dam sobie spokój i odczekam jeden dzień. Następnego dnia, patrzę na skrzynkę, nic więc wysyłam jeszcze kolejne maile, nic. Zdenerwowałem się trochę wtedy i zacząłem wpisywać wszystkie znane moje maile, ale do żadnego nie przyszła żadna wiadomość. Poszperałem trochę i okazało się, że muszę przenieść po prostu moje stare konto na konto nowej firmy bo jak nam wiadomo minecraft został sprzedany. Wchodzę na stronę na której powinienem przenieść konto i znów grać, ale napotkał mnie pewien problem. Okazało się, że moje konto e-mail zostało zmienione (tak delikatnie mówiąc przypuszczam) na nie znany mi kompletnie adres. Wiem, że moje konto (MsKornel) jest dalej aktywne, ponieważ nick działa, ale już hasło nie. Jest tam jeszcze taka opcja by odzyskać e-maila albo nazwę użytkownika, ale gdy w nie klikam przekierowuje mnie na tę samą stronę na której trzeba wypełniać dane przy przenieść konto. Stwierdziłem, że napiszę do supportu, ale żeby to zrobić trzeba dać kod potwierdzenia gdy kupiłem konto, a zrobiłem to dzięki mojemu szwagrowi (Miałem 8 lat XD) za pomocną Paypala. Teraz muszę czekać do świąt aż przyjedzie, a na razie nie ma z nim żadnego kontaktu elektronicznego z powodu faktów jakich nie zamierzam podawać. Wątek, mimo że nie ma nic wspólnego z CA napisałem, ponieważ może ktoś z was ma pomysł jak naprawić ten problem, lub posiada ten sam kłopot. W Minecrafta gram coraz rzadziej, ale tak trochę głupio stracić pieniądze na kupno + stałe konto Svip/Premium
Ja bym na Twoim miejscu spróbowała i tak napisać do supportu. Tylko dobrze opisz im jak wygląda sytuacja. Ja miałam podobnie - żaden mail nie działał, więc napisałam do nich i teraz jest ok. Nie pamiętam teraz dokładnie, czy podawałam im ten kod, ale myślę, że i tak warto spróbować. A jak nie, to święta i tak już niedługo
Mi strona minecrafta również zaczęła nawalać. Podczas wpisywania hasła często wyskakuje mi błąd i muszę wielokrotnie wciskać "zaloguj się" ponownie, aby błąd przeminął. Oczywiście - pomagało. Podczas logowania się na optifine.net, aby zmienić pelerynę również zaczęły się pojawiać błędy, które zwalczałem wciskając ponownie "zaloguj się". Nie wiem co się dzieje z tymi majnkraftowymi stronkami. Najlepiej będzie chyba zgłosić to na supporta, bo szkoda tracić 100zł. W każdej chwili mógłbyś konto odsprzedać albo co. I A jeśli chcesz to możesz użyć launcherów non-premium (craftapple.pl/pobierz_gre.php) tak w ogóle; co to za launcher?
@nowez Cieszę się za odpowiedź, ale niestety twn kod jest obowiązkowy żeby wysłać zgłoszenie do supportu :/ @_TheBonnie_ No właśnie te zakłopotania ze stronami MC założę się powoduje po prostu zmiana firmy (chciaż minecrafta sprzedali już z 2 lata temu?). A ten launcher jest oficjalnym launcherem MC po prostu zmienili wygląd xd
Też mnie spotkała taka przygoda. MsKornel, czy przypadkiem nie zmieniałeś swojego adresu IP? Może być to też właśnie tym spowodowane.
@BlackGuyPL Faktycznie korzystałem ze względu na serwery, wiesz może jak naprawić? @exploding_tnt111 Wątpię, że to przez zmiane IP, ponieważ nawet nie wiem jak to zrobić Chociaż może w coś kliknąłem.. nie wiem.
Musisz wpisać po prostu adres email i hasło. Ale jak wspominałeś to chyba ci się nie uda. PS: To ja BlackGuyPL
@BlackGuyPL, używam non-premium i premium i działa normalnie. Ja mam problem wtedy gdy chcem włączyć klocki na mc premium to luncher nie chce włączyć lub włączy się ale nie włączy klocków.
A ja mam takie pytanie dot. właśnie MC. Parę miesięcy temu kupiłem oryginalnego MC na stronie MC. Wpisałem nick, hasło oraz email. Kiedy pobrałem Minecrafta i próbowałem go włączyć to mi nie działał więc poszedłem na CA na CV spytać się Rapstaka o pomoc. Chyba nie wiedział co się dzieje ale powiedział mi że mój launcher ma możliwość premki. Na moim launcherze mi działała premka. Kiedy udało mi się wreszcie włączyć orginalnego MC (takiego jakiego skrina wysłał Kornel) odpaliło się ale gdy już się cieszyłem dostałem crasha (nwm jak to się pisze). Teraz za każdym razem kiedy odpalam tego MC to mi craschuje i nie mam pojęcia czemu. I chciałbym się spytać czemu mi to się dzieje?
Jak to nie działa? Ja od zawsze loguję się emailem w premium. A muszę się tak logować, bo od zmiany nicku logowanie się nickiem mi nie działa.
@Infi Problem w tym, że to też nie działa, najprawdopodobniej jest złe hasło, ale jak już pisałem zawsze miałem to sami i nagle mi sie zmieniło ;/
Wszystko wskazuje na to, że twoje konto na mojang nie jest już tak za bardzo twoje... Zawsze należy pilnować poprawności danych potrzebnych do odzyskiwania haseł. DOBRZE, że masz możliwość zdobycia dowodu zakupu bo to ostatnia deska ratunku w tej sytuacji. Panstachu, za dużo modów / za mało ramu... Ja w takiej sytuacji przeinstalowałbym minecraft.