Witajcie. Chyba nadeszła pora, aby napisać parę ciekawostek na temat serwera i tym podobnych. Zaczynajmy! ^^ Jeśli mączką kostną wciśniemy PPM celując na krzew róż - krzew róż się rozmnoży. Prawdopodobnie pierwszą osobą, która dobiła 1 000 000AC na trybie surwiwalowym jest Coloressmen (oczywiście na teraźniejszej edycji) Osobą, która ma najwięcej pozytywnej reputacji jest prawdopodobnie ThreeEyedMaster. Niedługo dobije 400 reputacji. Pomocniczka nowez posiada ponad 50 reputacji pozytywnej, i ani jednej negatywnej. Najpopularniejszym podaniem na forum jest podanie GirlGamersPL Najwięcej odpowiedzi ma wątek w hydeparku, o walce E&A z graczami Na teraźniejszej edycji serwera - najwięcej banów permanentnych/na IP zdobył Hacker/H4ck3r, etc. ma on dużo multikont więc nie wiem jaki wpisać :') Zamiast wpisywania /tpaccept czy /tpdeny jest możliwość pisania /tpyes oraz /tpno Archiwum shoutbox'a liczy maksymalnie 48 stron i nadal nie liczy całej historii shoutbox'a, tylko jej fragment. Działki na trybie kreatywnym posiadają wymiary 64x64, czyli tyle ile oryginalny minecraftowy stack przedmiotów. Jeśli podczas laga spróbujesz postawić jakiś blok to zostanie on, albo usunięty albo zostanie stworzony "fake blok" Jeśli spróbujesz podczas laga wypić miksturkę, a następnie w bardzo szybkim tempie zmienisz na inną miksturkę, to tak jakby wypijesz obie, jednak dostaniesz efekt tylko tej pierwszej. Oczywiście szansa, że uda Ci się to zrobić jest bardzo mała. Przedstawiciel CraftApple posiada dziwaczną datę dołączenia. 1970?. Jak wiadomo serwer powstał od 2013... to dlaczego jest tutaj 1970? Istnieje możliwość zakrycia tej słynnej informacji z trybu SV/SB [Gracz [nick] zabił gracza [nick] za pomocą [nazwa miecza]] Jednak nie chciałbym jej ujawniać publicznie, gdyż wielu graczy zaczęłoby z niej nałogowo korzystać. Jeśli staniemy bardzo blisko szyby, kraty, płotku lub kamiennego murku, a następnie wpiszemy /sethome, a zaraz po tym /home - pojawimy się w szybie/kracie/płotku/kamiennym marmurku Na trybie kreatywnym istnieje możliwość wpisania /money i /bal, aczkolwiek nie istnieje żadna możliwość zdobywania pieniędzy. Tak samo istnieje możliwość pisania /pay 70% graczy trybu kreatywnego nie czyta tabliczek na spawn CraftApple jako jeden z nielicznych serwerów posiada odmienny generator świata na trybie SV. CraftApple jako jeden z nielicznych serwer posiada odmienną komendę na zmianę trybu. Jeśli na trybie SV będziemy ciągle wpisywali /losowytp to po tym jak nasz ekwipunek cały wypełni się łódkami - zaczną się one pojawiać na slotach do zbroi. Pierwszym podaniem na forum było podanie gracza Fri (oczywiście - według forum) Na starych kontach użytkowników forum można niekiedy zauważyć negatywne punkty reputacji. Przykład here. Banany to dobre źródło potasu. Kiedyś moderatorzy banowali za X-rey'a Serwer CraftApple jako jeden z nielicznych - jest stale aktualizowany na najnowsze wersje minecrafta. Kiedy OptiFine obchodzi swoje urodziny (a my korzystamy z OptiFine'a) - to w menu głównym gry można zaobserwować tekst: Happy Birthday OptiFine! tak samo jest z innymi uroczystościami, np. podczas Bożego Narodzenia (Happy X-mas!) Kiedyś rangi VIP/SVIP były permanentne, później zmienione na 80 dniowe, a aktualnie wszystko zależy od naszego stanu portfela. Na trybie kreatywnym, na działce /p h:3 pat277 można zobaczyć (chyba jako jedyny) spis aktualnych i dawnych członków E&A oraz spis aktualnych członków TeamSpeak3 Kiedyś na serwerze istniał drop z kamienia. Tylko CraftApple posiada tak miłą atmosferkę :> Pierwszym graczem serwera, którzy nadal jest aktywny i nie był w E&A to ThunderBuddys - można to wywnioskować po podaniu gracza Fri. Oczywiście - przez te 5 lat nadal był aktywny. Nie robił sobie rocznych, a nawet dłuższych przerw i tym podobnych. (proszę mnie poinformować jeśli jestem w błędzie). Serwer CraftApple jako jeden z nielicznych korzysta z pluginu do zmiany skinów. Fascynujące, że tak proste tworzenie wzorów na sztandarach potrafi przerodzić się w sztukę. Czy to nie fajne? Są to takie proste wyglądy, a w połączeniu ze sobą potrafią tworzyć tysiące bardzo ładnych wzorów. Z takich prostych wzorów powstała głowa smoka. Istnieją pogłoski, że istnieje ranga YT'bera. Wymagania to: -aktywna widownia, -ciekawy materiał na kanale, -ponad 500 subskrybentów Prawdopodobnie największy rekord pomocników to 10. Kiedyś istniała ranga ||Pani Admin <3||, którą posiadała xXSoniaXx oraz wioletta, jednak z niej zrezygnowała.. Prawdopodobnie większość z Was zapomniała, o niektórych dawnych pomocnikach. Między innymi Sznajper202 czy CSaar Zamiast SkyBlocka istniał kiedyś SeaBlock, czyli to samo tylko, że zamiast pustki była woda oraz była możliwość "przepłynięcia się" na inne wyspy. Kiedyś na CV była możliwość walczenia i chyba zostanie ona wznowiona. Zdarzały się (kiedyś) sytuacje, że permanentne rangi vipowskie zostały usuwane z kont. Kiedyś gracze serwera byli parokrotnie bardziej kulturalni i towarzyscy. Większość graczy do dziś wspomina stare czasy Jeśli administrator ma chęć teleportować Cię do siebie nie pokazuje się propozycja wpisania /tpdeny. Jest możliwość wpisania wyłącznie /tpaccept lub zignorować prośbę. Na /lobby pokazują się tylko reklamy teamspeak'a oraz serwerowego sklepu z rangami. Moje przypuszczenia, że jeśli jakiś członek E&A bierze w czymś udział - gracze są bardziej aktywni. Sprawdziłem. Dwa największe kłamstwa na serwerze: soj, nie mam twojego eq To chyba na tyle. Nie miejcie pretensji, że piszę takie oczywistości dla niektórych ale forum i serwer to nie tylko jakieś stare szychy, a również nowi gracze, którzy (może) chcieliby poznać historię CraftApple. Jeśli również znacie jakieś ciekawostki to piszcie śmiało . *Wiem, że przeważają tu bardziej ciekawostki o serwerze, a nie o samej grze. Wybaczcie. @ThunderBuddys: Ja kojarzę jeszcze ProtectionZ, Phantom_Screw, MrAstara, RaddiPL, stolenlegacy, kshycho i DejVoo ^^, a resztę nie za bardzo bo nie gram tak dostatecznie długo.
Możesz dopisać, że: Takową rangę posiadała wioletta, lecz po jej odejściu na to stanowisko przydzielono xXSoniaXx. Nikt też praktycznie z nowych graczy nie pamięta takich graczy jak: -> Waldemar, -> MrAstar, -> DejVoo, -> Viran123, -> Bizon, -> Blavck, -> Phantom_Screw, -> ProtectionZ, -> kshycho, -> N9q, -> stolenlegacy, -> Bobikowski, -> RaddiPL, -> Gravellyn, -> Pearl, -> XBlowUpX, -> BRZ, -> Sizimon, -> Sqirim, -> teenkarol, itp. Szkoda też, nie nie ma punktu z wymienionymi najpopularniejszymi graczami. Leci reputka. PS: Gram tu 4 lata, nie 5.
_TheBonnie_ należy Ci się trzy lub cztery reputki , więc już się biorę do roboty XD Dobra, do rzeczy: Przedstawiciel CraftApple posiada dziwaczną datę dołączenia. 1970?. Jak wiadomo serwer powstał od 2013... to dlaczego jest tutaj 1970? Też mnie to dziwiło, zapytałem się i wiem. Przedstawiciel CraftApple nie zmienił daty na aktualną, miał ustawiony 1970 rok zarejestrował się i wyszło że dołączył w 1970 roku. Istnieje możliwość zakrycia tej słynnej informacji z trybu SV/SB Też o niej wiem, ale nie powiem Można też dopisać że SnowS to aktualnie najmłodszy Pomocnik x) Prawdopodobnie większość z Was zapomniała, o niektórych dawnych pomocnikach. Między innymi Sznajper202 czy CSaar A LukDub to co? Ja go pamiętam Na teraźniejszej edycji serwera - najwięcej banów permanentnych/na IP zdobył Hacker/H4ck3r, etc. ma on dużo multikont więc nie wiem jaki wpisać :') Tak mnie to też zdziwiło jak przeglądałem listę zbanowanych CraftApple jako jeden z nielicznych serwerów posiada odmienny generator świata na trybie SV. Też tak uważam XD Dobra to tyle Pozdro ^^
Ja do dziś mam kontakt z ProtectionemZ i Sznajperem202. A z tych graczy co wymienił ThunderBuddys pamiętam; MrAstar, DejVoo, kshycho, stolenlegacy, Bobikowski, RaddiPL Ach te czasy.. Kiedyś nie było tyle dzieciarni jak dzisiaj. PS. Co do jednego pkt "Tylko CraftApple posiada tak miłą atmosferkę :>" Nie zgodziłbym się.
Zwróćcie uwagę, że napisałem między innymi, jest to tylko dwoje użytkowników, którzy przyszli mi na myśl. To nie znaczy, że zapomniałem o innych użytkownikach, takich jak Puma_Poland, LadyFaderXD, Abyssuss... Dziękuję za pozytywne ocenianie tego wątku. Jest to naprawdę wielka motywacja do pisania kolejnych ciekawostek i tym podobnych ^^
Jak dla mnie to można by wspomnieć też o tym wyjątkowym przypadku, kiedy podczas rekrutacji na pomocnika kandydata przyjęto od razu na stanowisko moderatora. (jak się pogrzebie w starych podaniach to się znajdzie, nicku nie wskazuję) Niemniej wątek ciekawy.
@Inevara Pamietam ten przypadek, bylo to chyba jakis rok temu. Niestety nie pamietam nicku ale wiem ze zaczynał sie na "S" @Bonniś/Rapstak Nie jestem pewien ale podanie Fri chyba nie bylo pierwszym podaniem na forum. Starsze podania mozliwe ze zostaly przeniesione do Archiwum. Duzo tajemnic tam sie skrywa o.o 2013/14 Najlepsze czasy CA Bonnis, możesz jeszcze dodac ze kiedys na forum w HydeParku byla tyralnia(chodzi o dział a nie o wątek ).(bylu jeszcze inne dzialy na forum no ale wszystkiego nie potrafie zapamietam xD) I nie wiem czy mi sie pomylilo cos, ale chyba kiedys CraftApple mialo serwer na modach.. czasy 1.7.10 Jakiś stary gracz moze mnie poprawić bo mozliwe ze mi sie pomylilo z innym serwerem