MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Kilka ciekawostek na temat serwera i minecrafta

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Rapstak, 14 Kwiecień 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Witajcie. Chyba nadeszła pora, aby napisać parę ciekawostek na temat serwera i tym podobnych.

Zaczynajmy! ^^​

• Jeśli mączką kostną wciśniemy PPM celując na krzew róż - krzew róż się rozmnoży.
    • Prawdopodobnie pierwszą osobą, która dobiła 1 000 000AC na trybie surwiwalowym jest Coloressmen (oczywiście na teraźniejszej edycji)
    • Osobą, która ma najwięcej pozytywnej reputacji jest prawdopodobnie ThreeEyedMaster. Niedługo dobije 400 reputacji.
    • Pomocniczka nowez posiada ponad 50 reputacji pozytywnej, i ani jednej negatywnej.
    • Najpopularniejszym podaniem na forum jest podanie GirlGamersPL
    • Najwięcej odpowiedzi ma wątek w hydeparku, o walce E&A z graczami
    • Na teraźniejszej edycji serwera - najwięcej banów permanentnych/na IP zdobył Hacker/H4ck3r, etc. ma on dużo multikont więc nie wiem jaki wpisać :')
    • Zamiast wpisywania /tpaccept czy /tpdeny jest możliwość pisania /tpyes oraz /tpno
    • Archiwum shoutbox'a liczy maksymalnie 48 stron i nadal nie liczy całej historii shoutbox'a, tylko jej fragment.
    • Działki na trybie kreatywnym posiadają wymiary 64x64, czyli tyle ile oryginalny minecraftowy stack przedmiotów.
    • Jeśli podczas laga spróbujesz postawić jakiś blok to zostanie on, albo usunięty albo zostanie stworzony "fake blok"
    • Jeśli spróbujesz podczas laga wypić miksturkę, a następnie w bardzo szybkim tempie zmienisz na inną miksturkę, to tak jakby wypijesz obie, jednak dostaniesz efekt tylko tej pierwszej. Oczywiście szansa, że uda Ci się to zrobić jest bardzo mała.
    • Przedstawiciel CraftApple posiada dziwaczną datę dołączenia. 1970?. Jak wiadomo serwer powstał od 2013... to dlaczego jest tutaj 1970?
    • Istnieje możliwość zakrycia tej słynnej informacji z trybu SV/SB

[Gracz [nick] zabił gracza [nick] za pomocą [nazwa miecza]]

Jednak nie chciałbym jej ujawniać publicznie, gdyż wielu graczy zaczęłoby z niej nałogowo korzystać.
    • Jeśli staniemy bardzo blisko szyby, kraty, płotku lub kamiennego murku, a następnie wpiszemy /sethome, a zaraz po tym /home - pojawimy się w szybie/kracie/płotku/kamiennym marmurku
    • Na trybie kreatywnym istnieje możliwość wpisania /money i /bal, aczkolwiek nie istnieje żadna możliwość zdobywania pieniędzy.
    • Tak samo istnieje możliwość pisania /pay
    • 70% graczy trybu kreatywnego nie czyta tabliczek na spawn :D
    • CraftApple jako jeden z nielicznych serwerów posiada odmienny generator świata na trybie SV.
    • CraftApple jako jeden z nielicznych serwer posiada odmienną komendę na zmianę trybu.
    • Jeśli na trybie SV będziemy ciągle wpisywali /losowytp to po tym jak nasz ekwipunek cały wypełni się łódkami - zaczną się one pojawiać na slotach do zbroi.
    • Pierwszym podaniem na forum było podanie gracza Fri (oczywiście - według forum)
    • Na starych kontach użytkowników forum można niekiedy zauważyć negatywne punkty reputacji. Przykład here.
    • Banany to dobre źródło potasu.
    • Kiedyś moderatorzy banowali za X-rey'a
    • Serwer CraftApple jako jeden z nielicznych - jest stale aktualizowany na najnowsze wersje minecrafta.
    • Kiedy OptiFine obchodzi swoje urodziny (a my korzystamy z OptiFine'a) - to w menu głównym gry można zaobserwować tekst: Happy Birthday OptiFine! tak samo jest z innymi uroczystościami, np. podczas Bożego Narodzenia (Happy X-mas!)
    • Kiedyś rangi VIP/SVIP były permanentne, później zmienione na 80 dniowe, a aktualnie wszystko zależy od naszego stanu portfela.
    • Na trybie kreatywnym, na działce /p h:3 pat277 można zobaczyć (chyba jako jedyny) spis aktualnych i dawnych członków E&A oraz spis aktualnych członków TeamSpeak3
    • Kiedyś na serwerze istniał drop z kamienia.
    • Tylko CraftApple posiada tak miłą atmosferkę :>
    • Pierwszym graczem serwera, którzy nadal jest aktywny i nie był w E&A to ThunderBuddys - można to wywnioskować po podaniu gracza Fri. Oczywiście - przez te 5 lat nadal był aktywny. Nie robił sobie rocznych, a nawet dłuższych przerw i tym podobnych. (proszę mnie poinformować jeśli jestem w błędzie).
    • Serwer CraftApple jako jeden z nielicznych korzysta z pluginu do zmiany skinów.
    • Fascynujące, że tak proste tworzenie wzorów na sztandarach potrafi przerodzić się w sztukę. Czy to nie fajne? Są to takie proste wyglądy, a w połączeniu ze sobą potrafią tworzyć tysiące bardzo ładnych wzorów. Z takich prostych wzorów powstała głowa smoka.
    • Istnieją pogłoski, że istnieje ranga YT'bera. Wymagania to: -aktywna widownia, -ciekawy materiał na kanale, -ponad 500 subskrybentów
    • Prawdopodobnie największy rekord pomocników to 10.
    • Kiedyś istniała ranga ||Pani Admin <3||, którą posiadała xXSoniaXx oraz wioletta, jednak z niej zrezygnowała..
    • Prawdopodobnie większość z Was zapomniała, o niektórych dawnych pomocnikach. Między innymi Sznajper202 czy CSaar
    • Zamiast SkyBlocka istniał kiedyś SeaBlock, czyli to samo tylko, że zamiast pustki była woda oraz była możliwość "przepłynięcia się" na inne wyspy.
    • Kiedyś na CV była możliwość walczenia i chyba zostanie ona wznowiona.
    • Zdarzały się (kiedyś) sytuacje, że permanentne rangi vipowskie zostały usuwane z kont.
    • Kiedyś gracze serwera byli parokrotnie bardziej kulturalni i towarzyscy.
    • Większość graczy do dziś wspomina stare czasy
    • Jeśli administrator ma chęć teleportować Cię do siebie nie pokazuje się propozycja wpisania /tpdeny. Jest możliwość wpisania wyłącznie /tpaccept lub zignorować prośbę.
    • Na /lobby pokazują się tylko reklamy teamspeak'a oraz serwerowego sklepu z rangami.
    • Moje przypuszczenia, że jeśli jakiś członek E&A bierze w czymś udział - gracze są bardziej aktywni. Sprawdziłem.
    • Dwa największe kłamstwa na serwerze: soj, nie mam twojego eq

To chyba na tyle.
      Nie miejcie pretensji, że piszę takie oczywistości dla niektórych ale forum i serwer to nie tylko jakieś stare szychy, a również nowi gracze, którzy (może) chcieliby poznać historię CraftApple.

Jeśli również znacie jakieś ciekawostki to piszcie śmiało ;). *Wiem, że przeważają tu bardziej ciekawostki o serwerze, a nie o samej grze. Wybaczcie.

@ThunderBuddys: Ja kojarzę jeszcze ProtectionZ, Phantom_Screw, MrAstara, RaddiPL, stolenlegacy, kshycho i DejVoo ^^, a resztę nie za bardzo bo nie gram tak dostatecznie długo.

Reklama
  2. MsKornel

MsKornel Gość

Właśnie poczułem się jak dinozaur ;)
    Większość ciekawostek jakie tu podajesz odczułem na własnej skórze :p

3. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Możesz dopisać, że:
    Takową rangę posiadała wioletta, lecz po jej odejściu na to stanowisko przydzielono xXSoniaXx.

Nikt też praktycznie z nowych graczy nie pamięta takich graczy jak:

-> Waldemar,
    -> MrAstar,
    -> DejVoo,
    -> Viran123,
    -> Bizon,
    -> Blavck,
    -> Phantom_Screw,
    -> ProtectionZ,
    -> kshycho,
    -> N9q,
    -> stolenlegacy,
    -> Bobikowski,
    -> RaddiPL,
    -> Gravellyn,
    -> Pearl,
    -> XBlowUpX,
    -> BRZ,
    -> Sizimon,
    -> Sqirim,
    -> teenkarol,

itp.

Szkoda też, nie nie ma punktu z wymienionymi najpopularniejszymi graczami. :)

Leci reputka. :)

PS: Gram tu 4 lata, nie 5. :D

4. smoollberry

smoollberry aka snows
    Członek Ekipy Moderator

Docenione treści:
    740
    O mnie zUy Pan zapomniał :c

Ciekawostki przydatne ^^

Leć moja mała Reputko i zawładnij Rapstakiem...

5. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    _TheBonnie_ należy Ci się trzy lub cztery reputki , więc już się biorę do roboty
    XD
    Dobra, do rzeczy:
    • Przedstawiciel CraftApple posiada dziwaczną datę dołączenia. 1970?. Jak wiadomo serwer powstał od 2013... to dlaczego jest tutaj 1970?

Też mnie to dziwiło, zapytałem się i wiem. Przedstawiciel CraftApple
    nie zmienił daty na aktualną, miał ustawiony 1970 rok zarejestrował się
    i wyszło że dołączył w 1970 roku.

• Istnieje możliwość zakrycia tej słynnej informacji z trybu SV/SB

Też o niej wiem, ale nie powiem :p

Można też dopisać że SnowS to aktualnie najmłodszy Pomocnik x)

• Prawdopodobnie większość z Was zapomniała, o niektórych dawnych pomocnikach. Między innymi Sznajper202 czy CSaar

A LukDub to co? Ja go pamiętam :)

• Na teraźniejszej edycji serwera - najwięcej banów permanentnych/na IP zdobył Hacker/H4ck3r, etc. ma on dużo multikont więc nie wiem jaki wpisać :')

Tak mnie to też zdziwiło jak przeglądałem listę zbanowanych :)

• CraftApple jako jeden z nielicznych serwerów posiada odmienny generator świata na trybie SV.

Też tak uważam XD

Dobra to tyle

Pozdro ^^

6. Polaczekk

Polaczekk ✪ Morsunista

Docenione treści:
    38
    Ja do dziś mam kontakt z ProtectionemZ i Sznajperem202.

A z tych graczy co wymienił ThunderBuddys pamiętam;
    MrAstar, DejVoo, kshycho, stolenlegacy, Bobikowski, RaddiPL

Ach te czasy.. Kiedyś nie było tyle dzieciarni jak dzisiaj.

PS. Co do jednego pkt "Tylko CraftApple posiada tak miłą atmosferkę :>" Nie zgodziłbym się.

7. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Zwróćcie uwagę, że napisałem między innymi, jest to tylko dwoje użytkowników, którzy przyszli mi na myśl. To nie znaczy, że zapomniałem o innych użytkownikach, takich jak Puma_Poland, LadyFaderXD, Abyssuss...

Dziękuję za pozytywne ocenianie tego wątku. Jest to naprawdę wielka motywacja do pisania kolejnych ciekawostek i tym podobnych ^^

Reklama
  8. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Jak dla mnie to można by wspomnieć też o tym wyjątkowym przypadku, kiedy podczas rekrutacji na pomocnika kandydata przyjęto od razu na stanowisko moderatora. (jak się pogrzebie w starych podaniach to się znajdzie, nicku nie wskazuję)

Niemniej wątek ciekawy.

9. Eijei

Eijei Gracz Kindred

Docenione treści:
    11
    Eee.. ,,Banany to dobre źródło potasu."

od kiedy to jest związane z MC oraz CA? XD

10. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Kiedyś będzie miało związek. Jasne??

11. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
    @Inevara

Pamietam ten przypadek, bylo to chyba jakis rok temu. Niestety nie pamietam nicku ale wiem ze zaczynał sie na "S"

@Bonniś/Rapstak
    Nie jestem pewien ale podanie Fri chyba nie bylo pierwszym podaniem na forum. Starsze podania mozliwe ze zostaly przeniesione do Archiwum. Duzo tajemnic tam sie skrywa o.o

2013/14 Najlepsze czasy CA

Bonnis, możesz jeszcze dodac ze kiedys na forum w HydeParku byla tyralnia(chodzi o dział a nie o wątek :p).(bylu jeszcze inne dzialy na forum no ale wszystkiego nie potrafie zapamietam xD)
    I nie wiem czy mi sie pomylilo cos, ale chyba kiedys CraftApple mialo serwer na modach.. czasy 1.7.10
    Jakiś stary gracz moze mnie poprawić bo mozliwe ze mi sie pomylilo z innym serwerem

12. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Chodzi wam o Sune1984?

13. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
  14. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    W sumie, byli też osobnicy którzy dostali pomocnika po 1 dniu pomagania, także.. :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę