MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Kolejne kilka ciekawostek na temat serwera

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Rapstak, 18 Kwiecień 2017.

1. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Cześć, to chyba kolej, aby napisać kolejne ciekawostki na temat CA oraz MC.

Nie było łatwo znaleźć kolejne ciekawe informacje - ale oto są.

• Na CV było kiedyś możliwość pisania /slonce. Dziala podobnie do /pweather ale obejmowała wszystkich graczy, a nie tylko Ciebie.
    • Na CV istniaja tabliczka, że istnieje komenda /p biomelist, jednak nie działa ona, a prawidłowa komenda to: /p biomes
    • Aby sprawdzić swoje sethome'y czy osoby ignorowane wystarczy pisać /ignore lub /home - nie ma żadnych specjalnych komend aby to sprawdzać.
    • Na serwerze naprawdę istnieje działka skkf'a (YT'ubera). (oczywiście na CV)
    • Większość osób, które były w ekipie i opuściły jej szeregi przestało grać na serwerze.
    • Kiedyś były plany stworzenia serwera RealMc, który miał symulować prawdziwe życie. Jednak jego tworzenie zakończyło się klęską.
    • W /pomoc nie ma wzmianki o komendzie /skin pomoc.
    • Jeśli nie dostałeś prośby o teleportacje i wpiszesz /tpno lub /tpdeny możliwe, że wyskoczy Ci wiadomość: ,,Blad: null"
    • Kiedy nie dostałeś prośby o teleportację i wpiszesz /tpyes lub /tpaccept może ukazać Ci się wiadomość: Blad: nie masz oczekujacej prosby.
    • Na lobby pod spawnem znajdowały się bałwany i możliwe, że nadal tam są.
    • Jedynym świętem, które sprawia, że lobby i inne serwery się zmieniają to Święta Bożego Narodzenia.
    • Na SV komenda /ps visualize, a /ps visualise robią to samo.
    • Na SB komenda /is reset, a /is restart robią to samo.
    • Na SB nie istnieje komenda do całkowitego pozbycia się wyspy (/is delete), jedna opcja to /is reset
    • Założe się, że większość z Was na bank nie kojarzy tych nicków: CleverPixel, Sznajper202, shoga
    • Serwer mieści 300 graczy, a wpisując /who /list czy /online na samym początku ukazuje się informacja: Na serwerze jest (liczba) graczy z maksimum 1 000 online.
    • Kiedys (chyba) forum posiadał inne, różnorodne emotikony. Co można wywnioskować po tym jak czasami ukazuje się m.in. komunikat :shy: choć nic nie robi.
    • Zawsze najmniejszą popularność zdobywa "ten trzeci". W tym przypadku chodzi o SkyBlock'a oraz SeaBlock'a.
    • Inevara nie ufa wiewiórkom
    • Ladavi ma skina czerwonej wiewiórki (chyba :D)
    • Ile osób po degradzie/odejściu wróciło do ekipy? Ja naliczyłem 3. -Rapstak/_TheBonnie_**/SnowSGirlFun/_Zielony_/Phantom_Screw, indianajones1899/Ladavi/Marcinek7, poinformujcie mnie jeśli kogoś pominąłem czy źle napisałem.
    • Sune1984 po napisaniu podania natychmiastowo awansował na moderatora.
    • Administracja ma możliwość do modyfikacji tekstu w grze oraz posiada podświetlony nick na forum.
    • W statystykach forum (które można włączyć na samym dole strony głównej forum) można zaobserwować m.in. najpopularniejszy dział czy osobę, która dzisiaj najwięcej napisała.
    • Nie ufaj książkom podpisanym na trybie CV, niektóre są podrobione (twórca).
    • Istnieją książki, które wywołują daną komendę po naciśnięciu strony książki. Kierując kursor na daną kartkę pokazuje się nam tekst [Click]
    • Wiele osób myśli, że te przedmioty enchantowane na 127 lvl czy nazwane na kolorowo to zasługa ogólnodostępnej komendy czy administracji - tak naprawdę to zasługa czitów.
    • Maksymalna długość nicku to chyba 15-16 znaków
    • XInfiniterX posiada 15 działek.
    • Niektóre działki administratora XInfiniteraX to poszczególne części spawnu, czyli można stwierdzić, że spawn to taka 2x większa działka. Więc jeśli administrator wpisałby /p deny * natychmiastowo wywaliłoby Nas z terenu działki.
    • Jeśli Twoja działka na CV nie posiada krawężnika - wpisz /p dispose, a następnie /p claim - działka zostanie nienaruszona, a krawężnik wróci.
    • Ciekawe czy kiedykolwiek jakiś administrator wpisał komendę /killall
    • Na serwerze są CMD jednak nie można z nich korzystać
    • Kiedyś chyba było możliwość używania CMD, nie jestem pewien. Jakiś losowy gracz mi to napisał, więc nie myślcie, że to 100% prawda.
    • W dziale podań na pomocnika, w wątku o informacjach i komendach pomocnika nie wspomnieli, że:
      -członkom ekipy automatycznie omija cenzurę,
      -członkom ekipy automatycznie omija caps-lock'a,
    • indianajones1899 to prawdopodobnie najdłużej utrzymujący się na posadzie pomocnika gracz
    • Na 1.8 bolid/milionerzulicy uwielbiał włamywać się na działki i zabijać właścicieli. Podczas próby wtargnięcia na działkę WildBitc i zNormal został natychmiastowo pokonany przez NiebiescyOnTour2 (albo NiebiescyOnTour).
    • bolid/milionerzulicy większość swoich walk spędzał na jabłkach życia
    • Podczas jednej z walk bolid/milionerzulicy pomylił ulepszane złote jabłka z jabłkami życia. Ups?
    • Rozpowszechnionym sposobem zabijania innych graczy po cichu było stosowanie nóżek czy lawowych pułapek, oczywiście aby zwabić ofiarę, gracz musiał teleportować ich do siebie.
    • Hanna Montana to Miley Cyrus #całe_życie_w_błędzie
    • Najszybszym (kiedyś) sposobem zdobywania EXP na serwerze SV było tworzenia ogromnych netherowych teleportów, które tworzyły masakrycznie dużą ilość pigman'ów, nie dość, że szybki i bezpieczny sposób wbijania poziomów to jeszcze dodatkowe złoto.
    • /warp jedzenie kiedyś znajdował się znacznie bliżej spawnu (SV)
    • Na SB również znajduje się /warp jedzenie. Można tam przejść bez używania komend, aczkolwiek droga jest troszkę bardziej rozbudowana.
    • Jeśli zmienisz skina - skin zaktualizuje się natychmiastowo, a głowa po jakimś czasie.
    • Duża ilość głów w jednym miejscu skutkuje poważnym spadkiem FPS'ów
    • Czasami na SV administracja trolluje graczy i tworzy duże liczby mobów na arenie. Kiedyś były to jaskiniowe pająki, a teraz te małe upiorne jasnoniebieskie duszki, które odejmują w cholerę życia i trudno w nie trafić... Nasza administracja jest najlepsza :)
    • Od wersji 1.9 jest możliwość zmieniania głównej ręki Twojej postaci. Wystarczy wejść w następujące ustawienia:
      ESC -> Opcje -> Dostosowywanie skórki... -> Główna ręka: Prawa/Lewa
    • Po wprowadzeniu nowego pluginu, który ma trzymać CPU serwera w porządku poskutkował m.in:
      -Usuwaniem się mobów w miejscach, gdzie jest ich zbyt dużo,
      -Usuwanie dużej ilości bytów, jeśli w jakimś miejscu znajduje się ich za dużo,

Oczywiście ma to swoje minusy:
      -Przy zbieraniu dużej ilości nasion z automatycznej farmy - większość plonów się usuwa,
      -M.in. ogromne netherowe teleporty spawnujące pigman'y nie działają prawidłowo. Ilość świnio-zombi poważnie spadła, czyli brak możliwości szybszego EXPienia
    • Da się zmienić nick w grze/na forum, aczkolwiek jest to dostępne tylko dla członków ekipy (chyba), aczkolwiek na nowe konto nie zostają przenoszone statystyki i te sprawy,
    • Jest możliwość kupna konta premium i tym samym zmiany nicku, w craftapple.pl/sklep była możliwość kupna GiftCode'u
    • mc.craftapple.pl kiedyś górował na listach serwerów
    • A wiedziałeś, że administracja może Ci zaglądać w prywatne wiadomości? W grze jak i na forum.
    • Jeśli będziesz próbował zbyt szybko logować się na serwer Twoje IP może zostać zablokowane.
    • Najpopularniejszy emotikon na serwerze? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Lenny Face...

Dobra, kończmy już. Mam nadzieję, że się Wam choć połowa spodobała. Trzymajcie się i piszcie, jeśli znacie jakieś inne, bardzo nietypowe i dziwne ciekawostki. :) Pozdrawiam
    ** - Rapstak i _TheBonnie_ to ta sama osoba ;)

Reklama
  2. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
    No powiem szczerze że pierwsza część była lepsza :D
    No ale dla mnie to i tak żadna nowość ;) ale dla nowszych graczy moze być to naprawdę ciekawe <mam_pomysl>

Tak wgl nie wiem czy wiesz bo tego nie napisałeś ale NiebiescyOnTour to wielokrotnie banowy gracz czyli BanDolff/Xef i inne MultiKonta :D

3. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    WIEWIÓRYYYYYY!!!

Nie chodzi czasem o "shoga"? :D

Ładne to, ładne.

4. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    "Ile osób po degradzie/odejściu wróciło do ekipy? Ja naliczyłem 3. -Rapstak/_TheBonnie_**/SnowSGirlFun/_Zielony_"

A Indiana, ladavi, Marcinek7, Phantom ?

5. Phantom_Screw

Phantom_Screw Użytkownik

Docenione treści:
    3
  6. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
  7. Phantom_Screw

Phantom_Screw Użytkownik

Docenione treści:
    3
    No ba. Jeszcze sie nigdzie nie wybieram

Reklama
  8. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
  9. smoollberry

smoollberry aka snows
    Członek Ekipy Moderator

Docenione treści:
    740
    Oł noł, Phantom na horyzoncie...

Napisz ciekawostkę o Soni ^^
    Albo o Zielonce:
    "Zielony banuje za strzelanie w działki" lub "Zielony to tata SnowS" xD

10. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Snow XDD

Ciekawostki bardzo przydatne polecam.

No właśnie :V Rapstak wbij dzisiaj na SB to sobie poskaczesz po wyspie :E

Ja już widzę część 3 tych ciekawostek.

'Pomarańcze są zdrowe' ~Rapstak

A ja wiedziałem. Sonia mi patrzyła :D

A ja myślę że to jest 'xD'

Dodatkowa ciekawostka: Mój tata to RoyalSteve ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+1 do reputacji synek :D

11. MsKornel

MsKornel Gość

Kurczę, przestań te ciekawostki pisać bo czuję się jak dziadek i chyba mam prawo mówić "Za moich czasów" ;)

12. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
    No Kornel, nie tylko ty tak sie czujesz xD

13. lukiasfalt

lukiasfalt Były WiecznyMod

Docenione treści:
    133
    Stare czasy :D Nie ma to jak powspominać dawne lata :D

14. smoollberry

smoollberry aka snows
    Członek Ekipy Moderator

Docenione treści:
    740
    Racja, aż się łezka kręci w oku ^^
    Albo czasy, kiedy na lobby był zamek, nie wyspy :3

15. Phantom_Screw

Phantom_Screw Użytkownik

Docenione treści:
    3
  16. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Docenione treści:
    8
    Co mają powiedzieć gracze którzy wchodzili na serwer, respili się na survival a parę kroków wstecz był portal do creative? to są stare czasy xD

17. MsKornel

MsKornel Gość

Ja jeszcze pamiętam jak był tylko survival :D

18. smoollberry

smoollberry aka snows
    Członek Ekipy Moderator

Docenione treści:
    740
    Albo...

Kiedy dosłownie wszyscy jarali się nową edycją, a teraz nie xD

19. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1