Cześć, to chyba kolej, aby napisać kolejne ciekawostki na temat CA oraz MC. Nie było łatwo znaleźć kolejne ciekawe informacje - ale oto są. Na CV było kiedyś możliwość pisania /slonce. Dziala podobnie do /pweather ale obejmowała wszystkich graczy, a nie tylko Ciebie. Na CV istniaja tabliczka, że istnieje komenda /p biomelist, jednak nie działa ona, a prawidłowa komenda to: /p biomes Aby sprawdzić swoje sethome'y czy osoby ignorowane wystarczy pisać /ignore lub /home - nie ma żadnych specjalnych komend aby to sprawdzać. Na serwerze naprawdę istnieje działka skkf'a (YT'ubera). (oczywiście na CV) Większość osób, które były w ekipie i opuściły jej szeregi przestało grać na serwerze. Kiedyś były plany stworzenia serwera RealMc, który miał symulować prawdziwe życie. Jednak jego tworzenie zakończyło się klęską. W /pomoc nie ma wzmianki o komendzie /skin pomoc. Jeśli nie dostałeś prośby o teleportacje i wpiszesz /tpno lub /tpdeny możliwe, że wyskoczy Ci wiadomość: ,,Blad: null" Kiedy nie dostałeś prośby o teleportację i wpiszesz /tpyes lub /tpaccept może ukazać Ci się wiadomość: Blad: nie masz oczekujacej prosby. Na lobby pod spawnem znajdowały się bałwany i możliwe, że nadal tam są. Jedynym świętem, które sprawia, że lobby i inne serwery się zmieniają to Święta Bożego Narodzenia. Na SV komenda /ps visualize, a /ps visualise robią to samo. Na SB komenda /is reset, a /is restart robią to samo. Na SB nie istnieje komenda do całkowitego pozbycia się wyspy (/is delete), jedna opcja to /is reset Założe się, że większość z Was na bank nie kojarzy tych nicków: CleverPixel, Sznajper202, shoga Serwer mieści 300 graczy, a wpisując /who /list czy /online na samym początku ukazuje się informacja: Na serwerze jest (liczba) graczy z maksimum 1 000 online. Kiedys (chyba) forum posiadał inne, różnorodne emotikony. Co można wywnioskować po tym jak czasami ukazuje się m.in. komunikat :shy: choć nic nie robi. Zawsze najmniejszą popularność zdobywa "ten trzeci". W tym przypadku chodzi o SkyBlock'a oraz SeaBlock'a. Inevara nie ufa wiewiórkom Ladavi ma skina czerwonej wiewiórki (chyba ) Ile osób po degradzie/odejściu wróciło do ekipy? Ja naliczyłem 3. -Rapstak/_TheBonnie_**/SnowSGirlFun/_Zielony_/Phantom_Screw, indianajones1899/Ladavi/Marcinek7, poinformujcie mnie jeśli kogoś pominąłem czy źle napisałem. Sune1984 po napisaniu podania natychmiastowo awansował na moderatora. Administracja ma możliwość do modyfikacji tekstu w grze oraz posiada podświetlony nick na forum. W statystykach forum (które można włączyć na samym dole strony głównej forum) można zaobserwować m.in. najpopularniejszy dział czy osobę, która dzisiaj najwięcej napisała. Nie ufaj książkom podpisanym na trybie CV, niektóre są podrobione (twórca). Istnieją książki, które wywołują daną komendę po naciśnięciu strony książki. Kierując kursor na daną kartkę pokazuje się nam tekst [Click] Wiele osób myśli, że te przedmioty enchantowane na 127 lvl czy nazwane na kolorowo to zasługa ogólnodostępnej komendy czy administracji - tak naprawdę to zasługa czitów. Maksymalna długość nicku to chyba 15-16 znaków XInfiniterX posiada 15 działek. Niektóre działki administratora XInfiniteraX to poszczególne części spawnu, czyli można stwierdzić, że spawn to taka 2x większa działka. Więc jeśli administrator wpisałby /p deny * natychmiastowo wywaliłoby Nas z terenu działki. Jeśli Twoja działka na CV nie posiada krawężnika - wpisz /p dispose, a następnie /p claim - działka zostanie nienaruszona, a krawężnik wróci. Ciekawe czy kiedykolwiek jakiś administrator wpisał komendę /killall Na serwerze są CMD jednak nie można z nich korzystać Kiedyś chyba było możliwość używania CMD, nie jestem pewien. Jakiś losowy gracz mi to napisał, więc nie myślcie, że to 100% prawda. W dziale podań na pomocnika, w wątku o informacjach i komendach pomocnika nie wspomnieli, że: -członkom ekipy automatycznie omija cenzurę, -członkom ekipy automatycznie omija caps-lock'a, indianajones1899 to prawdopodobnie najdłużej utrzymujący się na posadzie pomocnika gracz Na 1.8 bolid/milionerzulicy uwielbiał włamywać się na działki i zabijać właścicieli. Podczas próby wtargnięcia na działkę WildBitc i zNormal został natychmiastowo pokonany przez NiebiescyOnTour2 (albo NiebiescyOnTour). bolid/milionerzulicy większość swoich walk spędzał na jabłkach życia Podczas jednej z walk bolid/milionerzulicy pomylił ulepszane złote jabłka z jabłkami życia. Ups? Rozpowszechnionym sposobem zabijania innych graczy po cichu było stosowanie nóżek czy lawowych pułapek, oczywiście aby zwabić ofiarę, gracz musiał teleportować ich do siebie. Hanna Montana to Miley Cyrus #całe_życie_w_błędzie Najszybszym (kiedyś) sposobem zdobywania EXP na serwerze SV było tworzenia ogromnych netherowych teleportów, które tworzyły masakrycznie dużą ilość pigman'ów, nie dość, że szybki i bezpieczny sposób wbijania poziomów to jeszcze dodatkowe złoto. /warp jedzenie kiedyś znajdował się znacznie bliżej spawnu (SV) Na SB również znajduje się /warp jedzenie. Można tam przejść bez używania komend, aczkolwiek droga jest troszkę bardziej rozbudowana. Jeśli zmienisz skina - skin zaktualizuje się natychmiastowo, a głowa po jakimś czasie. Duża ilość głów w jednym miejscu skutkuje poważnym spadkiem FPS'ów Czasami na SV administracja trolluje graczy i tworzy duże liczby mobów na arenie. Kiedyś były to jaskiniowe pająki, a teraz te małe upiorne jasnoniebieskie duszki, które odejmują w cholerę życia i trudno w nie trafić... Nasza administracja jest najlepsza Od wersji 1.9 jest możliwość zmieniania głównej ręki Twojej postaci. Wystarczy wejść w następujące ustawienia: ESC -> Opcje -> Dostosowywanie skórki... -> Główna ręka: Prawa/Lewa Po wprowadzeniu nowego pluginu, który ma trzymać CPU serwera w porządku poskutkował m.in: -Usuwaniem się mobów w miejscach, gdzie jest ich zbyt dużo, -Usuwanie dużej ilości bytów, jeśli w jakimś miejscu znajduje się ich za dużo, Oczywiście ma to swoje minusy: -Przy zbieraniu dużej ilości nasion z automatycznej farmy - większość plonów się usuwa, -M.in. ogromne netherowe teleporty spawnujące pigman'y nie działają prawidłowo. Ilość świnio-zombi poważnie spadła, czyli brak możliwości szybszego EXPienia Da się zmienić nick w grze/na forum, aczkolwiek jest to dostępne tylko dla członków ekipy (chyba), aczkolwiek na nowe konto nie zostają przenoszone statystyki i te sprawy, Jest możliwość kupna konta premium i tym samym zmiany nicku, w craftapple.pl/sklep była możliwość kupna GiftCode'u mc.craftapple.pl kiedyś górował na listach serwerów A wiedziałeś, że administracja może Ci zaglądać w prywatne wiadomości? W grze jak i na forum. Jeśli będziesz próbował zbyt szybko logować się na serwer Twoje IP może zostać zablokowane. Najpopularniejszy emotikon na serwerze? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Lenny Face... Dobra, kończmy już. Mam nadzieję, że się Wam choć połowa spodobała. Trzymajcie się i piszcie, jeśli znacie jakieś inne, bardzo nietypowe i dziwne ciekawostki. Pozdrawiam ** - Rapstak i _TheBonnie_ to ta sama osoba
No powiem szczerze że pierwsza część była lepsza No ale dla mnie to i tak żadna nowość ale dla nowszych graczy moze być to naprawdę ciekawe <mam_pomysl> Tak wgl nie wiem czy wiesz bo tego nie napisałeś ale NiebiescyOnTour to wielokrotnie banowy gracz czyli BanDolff/Xef i inne MultiKonta
"Ile osób po degradzie/odejściu wróciło do ekipy? Ja naliczyłem 3. -Rapstak/_TheBonnie_**/SnowSGirlFun/_Zielony_" A Indiana, ladavi, Marcinek7, Phantom ?
Oł noł, Phantom na horyzoncie... Napisz ciekawostkę o Soni ^^ Albo o Zielonce: "Zielony banuje za strzelanie w działki" lub "Zielony to tata SnowS" xD
Snow XDD Ciekawostki bardzo przydatne polecam. No właśnie :V Rapstak wbij dzisiaj na SB to sobie poskaczesz po wyspie :E Ja już widzę część 3 tych ciekawostek. 'Pomarańcze są zdrowe' ~Rapstak A ja wiedziałem. Sonia mi patrzyła A ja myślę że to jest 'xD' Dodatkowa ciekawostka: Mój tata to RoyalSteve ( ͡° ͜ʖ ͡°) +1 do reputacji synek
Kurczę, przestań te ciekawostki pisać bo czuję się jak dziadek i chyba mam prawo mówić "Za moich czasów"
Co mają powiedzieć gracze którzy wchodzili na serwer, respili się na survival a parę kroków wstecz był portal do creative? to są stare czasy xD