MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja forum] Skargi

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika MsKornel, 16 Kwiecień 2017.

1. MsKornel

MsKornel Gość

Witam!

Po kilku latach przeglądania forum, a dokładniej działu przeznaczonego na skargi doszedłem do wniosku, że coś jest nie tak. Bardzo wielu graczy bawi się w administracje i komentuje albo "zamyka" wątki. Wpadłem więc na pomysł aby po prostu osoby piszące posty, które nie wnoszą nic do skargi jak np. to co wymieniłem wyżej otrzymywały warna (np. 10%), a jedynie E&A, osoby zamieszane w sprawę i ew. osoby, które mogą pomóc bo znają się np. na czitach mogły się wypowiadać.

Z mojej strony to tyle, szczegóły mogą zostać dopracowane przez administrację, a ja myślę że przydałoby się trochę rygoru na forum.​

• Lubię To Lubię To x 2
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Lista
    Reklama
  2. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
    Bardzo dobry pomysł.
    Dużo osób se w ten sposób po prostu nabija posty.. czego ja do końca nie rozumiem, co wy widzicie w tych postach, zwykła liczba na jakimś forum minecrafta.....

3. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Docenione treści:
    592
    Mi się podoba ten pomysł.
    Zgłaszanie postów i dawanie neutrali ciągle zaczyna mnie nudzić.

4. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Bardzo dobry pomysł!

Ja osobiście zrobiłbym też porządek z tymi bachorami które nabijają sobie posty w dziale REKRUTACJA.
    Po prostu dałbym limit znaków, np. 500 i osoba która w swojej wypowiedzi nie zawarła 500 znaków nie udostępni swojego postu publicznie.

Może dzięki temu serwerowe dzieci nauczyłyby się pisać konstruktywne wypowiedzi?

5. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50

6. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Hah! Rekrutacja, skargi, prośby o ub, pytania i problemy oraz wszystko inne oprócz hydapark zawrzeć w support.craftapple.pl. Gwarancja spadku ilości nabitych postów do zera na 100%. Zero problemów z forum, zero wszystkiego.

Warny niewiele dadzą w sytuacji, gdy można sobie w ciągu 30s założyć nowe konto na forum i dalej robić co się komu podoba.

Dopiero gracze którzy dbają o swoje konto bo np. Mają taki sam nick jak na mc (np. Ja) unikają zbierania tych niezbywalnych punktów.

A tak poza tym, to nie wiem czy taka propozycja w przededniu NE forum ma rację bytu bo nie wiemy czy i jak będzie działał jakikolwiek system ostrzeżeń na Nowym Forum.

Narazie to wstrzymałbym się z bólami i zaczakał na owe NoweForum (NF) ;)

Reklama
  7. MsKornel

MsKornel Gość

Nowe forum już jest, więc?
    @up
    Przepraszam, ale z tym "Warny niewiele dadzą w sytuacji, gdy można sobie w ciągu 30s założyć nowe konto na forum i dalej robić co się komu podoba." to się uśmiałem. To przecież logiczne, że każdy będzie specjalnie zakładał nowe konto byle by napisać post w wątku, no oczywiście. (sarkazm jakby ktoś nie załapał :])
    Równie dobrze nie powinieneś wychodzić z domu bo istnie jakaś szansa, że coś ci się stanie. Narzucanie czegoś z góry jest bez sensu.

Ps. Graczy którzy dbają o swoje konto jest więcej :)

8. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Skoro tak twierdzisz.
    Nigdzie nie napisałem, że to jest logiczne. Ty lub Ja nie łapiemy warnów i "dbamy o konta". Co innego cudaki piszące cytuję "jestem na tak" pod KAŻDYM możliwym podaniem lub "jestem za banem" pod skargą na osobę której nawet nie znają.
    Już samo to, że ten ktoś tak napisał w przeświadczeniu, że wszystko jest ok, świadczy o tym, że coś tak nie do końca ma z głową (albo zwyczajnie nie potrafi posłygiwać się forum)... Stąd też moje przypuszczenia, że taka osoba nie przejmie się warnem lub banem bo i tak założy sobie nowe konto :p
    O tym wychodzeniu z domu, to cie nie rozumiem. Co ma piernik do wiatraka?

Poza tym co z tym forum? Szukam, szukam i nie widzę by były %ty ostrzeżeń czy coś na podobę. Jest co prawda przycisk zgłoś ale nadal nie widzę tych punktów.

A i prawie zapomniałem dopisać. Oczywiście jestem za wprowadzeniem czegoś takiego. :D

Nie da się. Proszę.

• Błędy ortograficzne Błędy ortograficzne x 1
    • Lista
    #9 Xymor, 28 Kwiecień 2017
    Ostatnio modyfikowano przez moderatora: 30 Kwiecień 2017
  9. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Zwykli użytkownicy forum nie widzą cudzych punktów ostrzeżeń, ale to nie znaczy, że punktów nie ma :)

10. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    To że cudzych punktów nie widać to już wiadomo od czasów StaregoForum (SF). Na NF szukałem swoich punktów i nie znlazłem. No chyba że najpierw trzeba jakieś mieć :]

Stąd wątpliwość, czy one jeszcze wgl istnieją. Ale skoro tak to propozycja jest myślę warta uwagi (pt. Spróbować nie zaszkodzi, ale trolli i tak pewnie nie zatrzyma).

11. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Na tzw. "trolle" mamy swoje metody, w większości przypadków się sprawdzają ;)

12. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Dobry pomysł ale zawsze znajdzie się jakieś 'ale'.
    A tym ale to jest to że jak ktoś chce pisać skargę i widzi że już jest a ma trochę więcej ss to zawsze może coś dodać :)
    Co do działu rekrutacja też jest te ale jak nie ma zbyt dużo do oceny i nie ma się do czego doczepić to się nie wyciągnie aż 500 znaków,
    W tym dziale na podania mogłoby być 2300 znaków, a na posty pod podaniem tak nie wiem, może 250 znaków? Wystarczy.
    Aktualny limit z tego co wiem wynosi 5 znaków a to to za mało, tak 250 powinno wystarczyć.

Poleć tę stronę