MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Świat CA survival propozycja

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika VeterN, 24 Kwiecień 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. VeterN

VeterN Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Moją propozycją zmian na nowej edycji są oczywiscie zmiany swiata m.in tych paskudnych olbrzymich drzew i zmniejszenie ilosci glinianych biomów.. Których tak wielka ilośc moim zdaniem jest zbedna Pozdrawiam

Reklama
  2. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Mi osobiście ten świat się bardzo podoba. W końcu musisz się bardziej wysilić i ściąć to 1 drzewo, a nie tylko ścinasz cały czas 4/7 drewna i drzewa ni ma.

3. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Ja również jestem sprzeciw tej propozycji.

Ten świat jest fajny dlaczego wy go tak nie lubicie o_o

4. DeGerold

DeGerold Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Nie będę ani za ani przeciw, jednak podzielę się swoją opinią na temat aktualnego generatora mapy.

Moim zdaniem ten generator jest trudniej grywalny, wungiel się ciężko znajduje (i jest to jeden z wielu powodów przez których nie gram na Survivalu), nie tylko wungiel zresztą.
    Poza tym te drzewa, mieszanka gatunków drewna mnie irytuje, mogły by być przynajmniej z jednego gatunku :p.
    Wolę stary generator, gdyż czasami generuje fajniejsze tereny niż ten aktualny, poza tym, trochę to też wina Sentymentu.

Osobiście bym wolał stary generator, jednak róbta co chceta, Demokracja tutaj panuje, wy wybierajta.

5. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Jestem za starym generatorem.

6. JohnRambo

JohnRambo Erivis

Docenione treści:
    183
    Ja też jestem za starym generatorem zwykły minecraftowy świat jest o wiele lepszy niż TO co mamy chociaż nie jest takie złe moim zdaniem jest się ciężko połapać i brakuje mi czegoś nie wiem czego nawet o_O

7. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Dlaczego Wy tak nie lubicie tego super generatora? Przecież on jest tak fajny że jest jednym z powodów dla których gram na CA :)
    A jak nie możecie znaleźć diaxów to znajdźcie odpowiedni biom i jest ich meeegaaa duuuużo. A jak komuś się nie chce to poszukajcie wioski lub kupcie jajka NPC zróbcie farme NPC i marchewek, ziemniaków lub arbuzów i zamieniajcie to na emeraldy, a te zaś na diaxy u NPC lub po prostu kupcie ode mnie mam ich bardzo duuużooo.
    Jestem za obecnym generatorem, gdyż jest on bardziej realistyczny od zwykłego.

Reklama
  8. Vilembraw

Vilembraw Użytkownik

Docenione treści:
    35
    Gdy pytalem sie infiego czy bedzie nadal ten generator to odpowiedzial ze mapa bedzie czysta.

• Lubię To x 1
    • Nie zgadzam się x 1
    • Zabawne x 1
    • Burak x 1
    • Błędy ortograficzne x 1
    • Lista
  9. Chomikator

Chomikator Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Obecny generator mapy i drzew jest beznadziejny. Nie wykorzystuje on wszystkich biomów mc (przez co nie da się zaliczyć osiągnięcia "Pora na przygodę"), a różnorodność generowanych biomów również jest mniejsza niż w wersji vanilla. Generator ma również problemy z losowością, przez co podróżując po mapie często spotyka się te same same sekwencje biomów (chyba że po prostu jest ich tak mało, że nie da się tego uniknąć). Twórcy generatora zapomnieli również dodać uschnięte krzewy na pustyni czy w mesie oraz drzewa akacji. Sadzonki ciemnego dębu są bardzo trudne do zdobycia a i tak wyrasta z nich jakiś mutant.
    Jedynym plusem generatora jest większa ilość struktur, w których można znaleźć skarby, jednak kosztem morskich monumentów, o których również zapomniano, dzięki czemu jedyną opcją na zdobycie morskich latarni jest kupienie ich w sklepie po 1000 ac/sztuka (dla dużej ilości graczy serwera jest to cena zaporowa).
    W nadchodzącej wersji 1.12 przygotowano nowy system postępów, który zastąpi system osiągnięć. Moim zdaniem byłoby miło, gdyby nadchodząca edycja serwera survival pozwalała graczom w pełni wykorzystać tę funkcję i inne nowości.

10. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Przydałaby się ankieta normalnie. No chyba, że decyzja o tym jaki generator zostanie zastosowany w 8-ej (chyba poprawcie mnie jeśli się mylę) edycji.

Oczywiście jestem za powrotem do starego generatora mapy:
    - Minecraft nie daje rady (a właściwie mój komputer vanilla 160-200 fps, CA 30-40 fps),
    - Mody takie jak AmbientSounds nie działają poprawnie ze względu na wymieszanie biomów.
    - Poruszanie się po mapie jest uciążliwe,
    - Zbieranie drewna tak by nie zostawał "syf" jest wybitnie irytujące,
    - CobbleStone na dużej głębokości (po coś mam ten jedwab na kilogie by bruku nie kopać)

Ot kilka powodów nie mam siły na więcej :p
    Powodzenia z NE. :)

11. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Generator będzie ten sam na kolejnych edycjach, z możliwością rozbudowy o dodatkowe biomy.

• Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 3
    • Lista
    #11 Craftapple.pl, 6 Maj 2017
    Ostatnio modyfikowano: 9 Maj 2017
  12. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    To nie fajnie... Ten generator nie tworzy żadnych ładnych i niepowtarzalnych miejsc. A chyba takich się szuka pod budowę. Nie ma żadnych ciekawych struktur, jest albo płasko albo góry. A co do drzew to za pierwszym razem jak je zobaczyłem to super mi się spodobały, jednak radosci już tyle nie było gdy chciałem usunąć jakieś drzewo z działki bądź nazbierać jeden rodzaj drewna. Dlaczego te drzewa nie mogą być z jednego rodzaju drewna tylko są pomieszane. To nie jest wygodne i wszyscy na to narzekają.

I dlaczego nie przeprowadzić głosowania co do generatora tylko administracja stwierdza że będzie taki i koniec, mimo że gracze proszą o inny.

• Lubię To Lubię To x 2
    • Zwycięzca Zwycięzca x 1
    • Lista
  13. mean

mean Użytkownik

Docenione treści:
    23
    Do nowego generatora mam podzielone zdanie:
    Plusy
    -o wiele ładniejszy świat
    -więcej ciekawych struktur
    Minusy
    -dziwne bugi generatora
    -drzewa (wyglądają ładnie ale po co komu aby sadzonki rosły tak samo )
    -powielanie się struktur:
    Pewnego dnia latając elytrą natknąłem się na pustynię, na której znalazłem 9 piramid położonych bardzo blisko siebie,
    nie narzekam ale zdobycie 288 bloków złota z samych struktur to troszkę niesprawiedliwe :).
    Możemy powrócić do starego generatora albo zmienić aktualny na coś innego.

Oczywiście jest to tylko moja osobista opinia
    Aktualny generator mi nie przeszkadza aż tak bardzo,ale jeżeli gracze myślą inaczej
    to administracja powinna ich wysłuchać i wyciągnąć z dyskusji racjonalne wnioski , w końcu to gracze tworzą serwer i jego społeczność.

14. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Duże drzewa są fajne bo ładnie wyglądają i wydają się bardziej realistyczne. Jednak powinny składać się jednego rodzaju drewna i z danej sadzonki wyrastać powinno dane drzewo. Co do ścinania ich to jest to uciążliwe i zajmuje trochę czasu, ale skoro to "survival" to może być takie małe utrudnienie na rzecz estetyczniejszego świata.

A z generatorem zrobić tak żeby tworzyły się piękne i unikatowe miejsca jak to jest przy zwykłym.

15. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Trafiłeś w delte nilu i wpadłeś na gizę :D

• Lubię To Lubię To x 1
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę