MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja]

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Nairusia, 1 Maj 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Nairusia

Nairusia Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam!

Mam propozycje żeby wraz z nową edycją serwera creative zostało wprowadzone ''głosowanie''. Już tłumacze o co chodzi.

np.
    Jak mi wiadomo, to większość graczy nie lubi gdy pada deszcz, więc mogło by zostać wprowadzone głosowanie, ci którzy by chcieli deszcz, zagłosowali by na tak, a ci którzy nie, na nie.

Takie głosowanie mogło by być wyświetlane na czacie i zagłosowanie było by możliwe pod komendą:
    tak --> /glosowanie tak
    nie -->/glosowanie nie

Oczywiście nie wszyscy muszą głosować ;)

Ps. Widziałam takie coś na jednym serwerze ^^

Pozdrawiam, Nairusia :D

Reklama
  2. Nairusia

Nairusia Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Głosowanie mogło by być także na dzień lub noc ;)

3. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Wystarczy już, że jest komenda /p biome, dzięki której można sobie deszcz na poszczególnych działkach wyłączać.
    Jak koniecznie ci zależy na zmianie pogody i pory dnia, kup sobie premium, dostaniesz komendy /ptime i /pweather i nie będzie trzeba za niczym głosować.

4. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Jestem sprzeciw tej propozycji.

Głosowanie mogłoby się niektórym graczom spodobać, ale jak dla mnie nie trzeba wprowadzać takiej komendy. Pewnie i tak niektórzy głosowali na nie (kompletnie nie wiem co teraz robię). W końcu i tak są takie osoby które piszą:

Admin wyłącz deszcz plis

Jest w tym jeszcze jedna rzecz jaką zauważyłem. Jakby takie coś zostałoby wprowadzone ranga premium straciłaby jeden przywilej, chociaż dostęp do /ptime lub /pweather nie ma dla niektórych znaczenia. Można kupić premium i cieszyć się tym, że ma się dostęp do innych rzeczy.

Popieram zdanie Inevary i jestem sprzeciw

5. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Pamiętajmy też o tym, że gracze z rangą SVIP (Premium nie uznaję bo ta nazwa znaczy coś zupełnie innego) mają dostęp do komendy /pweather a więc nawet przy pozytywnym wyniku głosowania i włączeniu serwerowego deszczu mogą sobie go wyłączyć i nie ma problemu, a więc przywilej jak najbardziej pozostanie.

Propozycja bardzo ciekawa, oddająca w ręce graczy to czy na trybie budowania ma być deszcz czy nie. Ja bym ustawił Interwał takiego eventu co np 30 min czyli na chat wyświetlana jest informacja:

Rozpoczęto powszechne głosowanie o zmianę pogody
    Zagłosuj /glosowanie tak aby wyrazić zgodę
    Zagłosuj /glosowanie nie jeśli jesteś przeciwny/a
    Głosowanie zakończy się za 60 sekund

Po tym czasie (o ile większość zagłosowała za deszczem) zacznie padać do czasu aż deszcz sam się nie wygasi.

6. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    @up: I w tym momencie nie ma opcji, żeby na serwerze kiedykolwiek padał deszcz dla tych, którzy obecnie dostępnej rangi nie posiadają. Jak ktoś pamięta czasy komendy /slonce i jej wycofania, może rozumieć, że większość graczy woli, jak deszczu nie ma. Czyli gracze bez rangi (i vip) są pozbawieni możliwości gry z deszczem. Co więc z tymi, którym deszcz się podoba?
    Czemu wycofano komendę /slonce? Pewnie po to, żeby takiego ograniczenia nie było. Przypominam, że jak komuś przeszkadza deszcz, to może sobie na działce wyłączyć przez zmianę biomu na jeden z tych, na których deszcz i śnieg nie padają.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę