Witam! Mam propozycje żeby wraz z nową edycją serwera creative zostało wprowadzone ''głosowanie''. Już tłumacze o co chodzi. np. Jak mi wiadomo, to większość graczy nie lubi gdy pada deszcz, więc mogło by zostać wprowadzone głosowanie, ci którzy by chcieli deszcz, zagłosowali by na tak, a ci którzy nie, na nie. Takie głosowanie mogło by być wyświetlane na czacie i zagłosowanie było by możliwe pod komendą: tak --> /glosowanie tak nie -->/glosowanie nie Oczywiście nie wszyscy muszą głosować Ps. Widziałam takie coś na jednym serwerze ^^ Pozdrawiam, Nairusia
Wystarczy już, że jest komenda /p biome, dzięki której można sobie deszcz na poszczególnych działkach wyłączać. Jak koniecznie ci zależy na zmianie pogody i pory dnia, kup sobie premium, dostaniesz komendy /ptime i /pweather i nie będzie trzeba za niczym głosować.
Jestem sprzeciw tej propozycji. Głosowanie mogłoby się niektórym graczom spodobać, ale jak dla mnie nie trzeba wprowadzać takiej komendy. Pewnie i tak niektórzy głosowali na nie (kompletnie nie wiem co teraz robię). W końcu i tak są takie osoby które piszą: Admin wyłącz deszcz plis Jest w tym jeszcze jedna rzecz jaką zauważyłem. Jakby takie coś zostałoby wprowadzone ranga premium straciłaby jeden przywilej, chociaż dostęp do /ptime lub /pweather nie ma dla niektórych znaczenia. Można kupić premium i cieszyć się tym, że ma się dostęp do innych rzeczy. Popieram zdanie Inevary i jestem sprzeciw
Pamiętajmy też o tym, że gracze z rangą SVIP (Premium nie uznaję bo ta nazwa znaczy coś zupełnie innego) mają dostęp do komendy /pweather a więc nawet przy pozytywnym wyniku głosowania i włączeniu serwerowego deszczu mogą sobie go wyłączyć i nie ma problemu, a więc przywilej jak najbardziej pozostanie. Propozycja bardzo ciekawa, oddająca w ręce graczy to czy na trybie budowania ma być deszcz czy nie. Ja bym ustawił Interwał takiego eventu co np 30 min czyli na chat wyświetlana jest informacja: Rozpoczęto powszechne głosowanie o zmianę pogody Zagłosuj /glosowanie tak aby wyrazić zgodę Zagłosuj /glosowanie nie jeśli jesteś przeciwny/a Głosowanie zakończy się za 60 sekund Po tym czasie (o ile większość zagłosowała za deszczem) zacznie padać do czasu aż deszcz sam się nie wygasi.
@up: I w tym momencie nie ma opcji, żeby na serwerze kiedykolwiek padał deszcz dla tych, którzy obecnie dostępnej rangi nie posiadają. Jak ktoś pamięta czasy komendy /slonce i jej wycofania, może rozumieć, że większość graczy woli, jak deszczu nie ma. Czyli gracze bez rangi (i vip) są pozbawieni możliwości gry z deszczem. Co więc z tymi, którym deszcz się podoba? Czemu wycofano komendę /slonce? Pewnie po to, żeby takiego ograniczenia nie było. Przypominam, że jak komuś przeszkadza deszcz, to może sobie na działce wyłączyć przez zmianę biomu na jeden z tych, na których deszcz i śnieg nie padają.