MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Propozycje na nową edycje sv

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Krzysio 2.0, 26 Kwiecień 2017.

1. Krzysio 2.0

Krzysio 2.0 Użytkownik

Docenione treści:
    6
    Moje propozycje:

Zmniejszyć spawn.

By na spawnie był tylko mały sklepik, arena i mała ekspiareka.

Wyłączenie z sklepu kupna skór i trzciny.

Propozycje które podałem w pewnym stopniu zmusza graczy do większego chodzenia po mapie.

Reklama
  2. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Nie powinno być żadnej expiarki. A sklep trzeba zmienić. Co skóry i trzcina ma do chodzenia po mapie? Skóry mozna nazbierać na /warp jedzenie, czego też nie powinno być. Powinien być spawn a z niego bezpośrednio wyjście na świat. Tylko możliwość zajęcia działki powinna być gdzieś 100 kratek od spawnu.

3. Tossing

Tossing Użytkownik

Docenione treści:
    26
    Sklepu na survivalu w takiej formie jak jest teraz nie będzie. To pewne.
    W nowej edycji sklep będzie pod komendą /sklep - tak jak jest teraz na skyblocku.
    Zatem spawn automatycznie będzie mniejszy o sklep :)

• Lubię To Lubię To x 1
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
    • Lista
  4. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    A mi się to nie podoba.
    Jak chcecie czysty survival to sobie idźcie na singla lub znajdźcie inny serwer.
    @Krzysio nie każdy lubi czysty survival, teraz jest dobrze i tak zostanie. Spawn jest idealny i nic w nim nie trzeba zmienić, można tylko lekko przebudować budynki, a reszta niech zostanie tak jak jest.
    @Dex /warp jedzenie było na serwerze zawsze i powinno zostać. Expiarka jest prawie na każdym serwerze survival z działkami.
    @Tossing a skąd taka pewność?

5. Tossing

Tossing Użytkownik

Docenione treści:
    26
  6. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Jak ty creeper strasznie mało wiesz o tym jak wygląda survival. Musi tak być skoro twierdzisz, że TO jest jeszcze survival.

Darmowe jedzonko
    Darmowy exp
    Darmowy sklep (gm 1)
    Darmowy enchant
    Darmowa arena
    Darmowe kowadła
    Darmowe craftingi
    Darmowa strefa non-pvp
    Darmowy cuboid
    Darmowy kit z ŻELAZNYMI itemami (co w niektórych przypadkach survival-u jest szczytem osiągnięć)
    Darmowy diax na arenie
    Darmowy szmaragd na arenie
    Darmowy Home bez łóżka
    Darmowy smok (zero szukania portalu)
    Darmowy Nether (zero robienia portalu)
    Nie wspominając o tym jak reguły survi łamią oferty sklepu sms.
    (długo by jeszcze wyliczać (odechciało mi się(nawias w nawiasie)))

Elementy survivalu:
    Możesz zginąć gdzieś na mapie, jeśli nie masz rąk i akurat trafisz na jakiegoś moba (10% szans)

Tyle

TO ma bardzo mało wspólnego z survivalem. Ułatwień jest tak dużo, że mając 20 zł w psc można do końca edycji nie wyjść ze spawn, żyjąc wyłączne z ac za pln oraz /warp sklep

Zaznaczam, to nie jest hejt. Zwracam uwagę na to ile rzeczy jest pozostawionych ze zwykłego survi, a dodanych w tym survivalofreebuildzie...

Grałem wczoraj i niestety powiem coś, co ciśnie mi się na usta już od dawna:

Gra tutaj jest NUDNA.

Wiem i tak nie trafi, nie zostanie wzięte pod uwagę, bo co znaczy jeden głos w tłumie... Nadzieja umiera ostatnia.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Zwycięzca Zwycięzca x 1
    • Lista
  7. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Kruku nie jesteś sam. W pełni Cię popieram. W sumie nie ma więcej co dodawać.

Reklama
  8. Chomikator

Chomikator Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Nikt nie będzie chodził po mapie tak długo jak będą dostępne komendy /spawn, /home, /warp oraz /losowytp i forma czy rozmiar spawnu nie ma tu nic do rzeczy.
    @CreeperPL: Na serwerze survival nie ma żadnego elementu survival, dlatego jeśli serwer pozostanie w obecnej formie (lub podobnej), jego nazwa powinna zostać zmieniona, by nie wprowadzała potencjalnych graczy w błąd.
    @Kruku: zgadzam się, że granie na serwerze survival jest nudne jak flaki z olejem. Wszystkie ułatwienia w postaci działek, teleportów, sklepów, itd sprawiają, że bardziej przypomina to grę w simsy niż smp minecraft. W olbrzymim stopniu ograniczają również graczy, bo kto z Was wybudował coś np w Kresie? Mapa jest olbrzymia jednak dla większości graczy ogranicza się ona jedynie do kilku kuboidów i spawnu.

Poleć tę stronę