Jak w temacie zamiast komendy /rozkladam przepalanie w piecu, nie wiem czy skora sie spali ale zloto i zelazo moglo by tez wypalac sie w nuggetsach tych mniejszych czesciach sztabki. Chodzi mi o to ze np. po rozlozeniu miecza ktory jest bez enchantu i wyeksploatowany do ponizej okolo 50 procent nie dostaniemy sztabki ale gdyby to bylo w drobniejszych czesciach moglibysmy np. otrzymac 8 nuggetsow.
Ta propozycja mi się bardzo podoba. Widziałem jak to fajnie działało na innym serwerze. Trochę bardziej realistyczne niż /rozkladam i wymaga większego zaangażowania od Gracza, bo musi dorzucić do pieca :] Myślę, że warto się zastanowić nad wprowadzeniem tego na NowejEdycji.
W wersji 1.12 będzie nowa ekonomia, czyli, że jak przepalimy hełm (żelazny lub złoty) to się stopi i dostaniemy 1 odłamek żelaza, nie podoba mi się takie coś. Tak zbierać i zbierać, żeby powstała sztabka żelaza. Na NIE
Tak jak mówi Gallus w 1.12 będzie możliwość przepalania zbroi. Na NIE! Za dużo zbierania, a jak ktoś takie chce to niech idzie na singla. Na tym serwerze jestem tylko temu że jest miła A&E, komendy takie jak /rozkladam, że jest anty x-rey, fajne forum, ogarnięty czat których nie ma na innych serwerach.
Propozycja jest taka sobie. Fanatykom budownictwa ten pomysł się spodoba, lecz osobą które tylko i wyłącznie zajmują się PvP, będzie to utrudnieniem. Zawsze można zostawić komendę /rozkladam, ale też dodać możliwość przepalania w piecu. <mam_pomysl>
Jestem na NIE!!!!! Za dużo zbierania... chociaż zostawcie komęde /rozkladam i dodajcie przepalanie w piecu bo Jest eq nq czqrnym pasku i rozkladam nic nie daje Jestem jednak na pośrednie tak ( mój pomysł jest lepszy )
Jestem za wprowadzeniem, mogło by być trudniej, bo aktualny survival to karykatura Creative. Jeśli uważacie że zbieranie wam to utrudni, to w tym rzecz, tutaj nie powinno być łatwo, tutaj powinno być piekielnie trudno.
Możliwość przepalania metalowych i złotych przedmiotów została dodana, jeśli dobrze pamiętam, w wersji 1.11 i od tamtej pory jest dostępna na serwerze. Także gratuluję wszystkim znajomości serwera i życzę powodzenia we wprowadzaniu już wprowadzonej funkcji.
Dodaliśmy do listy, rozważymy wprowadzenie rozkładania w piecu elementów diamentowych. Jeżeli znajdziemy kogoś, kto to napisze (to nie powinno być problemem).