MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Podanie] Inevara

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Inevara, 6 Maj 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Co do tytułu wątku, możliwość wyboru prefixu tytułu zniknęła, więc daję coś podobnego w zamian. Podejrzewam, że ten tutaj dopisek jest nie do końca potrzebny. Tak czy inaczej jedziem.

Imię: Konrad

Dokładny nick w grze: Inevara

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Z reguły po parę godzin dziennie, głównie na creative. W przypadku, gdy tam zaczyna się robić pusto, idę na survival. Rzadko pojawiam się na skyblocku, głównie wtedy, gdy pojawia się coś w rodzaju prośby o pomoc.

Data urodzenia: 20 grudnia 1999r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Jeśli mnie pamięć nie myli, początek roku 2012, wersja 1.2.3.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Lipiec/sierpień 2015r.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Jednorazowy ban za reklamę nieumyślną na serwerze.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Moje rozumienie podpowiada, że ten punkt mówi, że mam się na chwilę poczuć właścicielem. Tak więc: dodać randze Vip możliwość korzystania z komendy /pweather, przywrócić efekty z netherowej gwiazdki na lobby i creative. A jeśli nie i chodzi o to, co mogę zrobić jako gracz czy pomocnik, no to raczej wiadomo, że "ogarnąć nieogarniętych".

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Uprawnieniami nazwać można komendy /kick i /mute, służące kolejno do wykopywania graczy z serwera i wyciszania ich oraz wyniesienie posiadaczy rangi ponad zabezpieczenie anty-capslock i cenzurę. Obowiązkami są: wspieranie moderatorów w pilnowaniu porządku na serwerowym chacie, dyspozycyjność dla administracji, zgłaszanie naruszeń regulaminu, z którymi przy określonych uprawnieniach nie można sobie poradzić, niesienie pomocy innym graczom, stanowienie wzoru zachowania dla innych graczy.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Trochę już tutaj gram, z reguły nie mam co robić poza obserwacją chatu, więc można by to wykorzystać w dobrym celu. Wykorzystuję to już teraz, jednak rzeczona ranga pozwoliłaby mi na poszerzenie horyzontów działania mającego na celu wspieranie innych i pilnowanie przestrzegania regulaminu na serwerze. Wiem też, że z nadejściem nowej edycji pojawi się druga wersja serwera creative, więc obecna ekipa, zamiast trzech, miałaby do pilnowania cztery działy. Dodatkowa osoba może się przydać, szczególnie że widzę, że bywa, że obecni pomocnicy na creative nie zawsze radzą sobie z obowiązkami, a większa aktywność ekipy powinna wyjść na dobre. Poza tym działanie jako "donosiciel" na TeamSpeak nie jest zbyt przyjemne, jako pomocnik miałbym chociaż na to jakieś usprawiedliwienie. Nie zależy mi w tym podaniu na jakiejś szczególnej wpływowości czy popularności, tylko na poszerzeniu wspomnianych horyzontów.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Sposoby swoje mam, o to nie trzeba się bać. Z reguły staram się, żeby zamiast konflikt załagodzić, zmienić jego postać, wtedy wygasa sam (a przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń i obserwacji). Tak, staję się wtedy jedną ze stron konfliktu, niemniej jednak ten sposób jest skuteczny.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Raczej tak, często działam w grupie, nawet kiedy komunikacja "leży". Mam na to parę przykładów potwierdzających, niekoniecznie odpowiednich do opisywania ich tutaj.

Opisz swoją osobę: Boże, jak ja nienawidzę tego punktu. No więc tak- nie lubię opisywania siebie i oceniania innych ludzi czy rzeczy na prośbę. W życiu codziennym jestem raczej introwertykiem, nie przeszkadza mi to jednak w aktywnym uczestnictwie w życiu serwera. Na ogół staram się pomagać na miarę moich możliwości. Jestem fanem serii S.T.A.L.K.E.R. i grupy Avantasia. Wykazuję się dobrą pamięcią, ponadprzeciętną inteligencją, dobrą znajomością zasad pisowni języka polskiego (zostawcie te powtórzenia, szeroki zasób słownictwa nie znaczy, że jest się w stanie go używać zawsze i wszędzie). W czasie wolnym czytam, słucham muzyki, gram w gry takie jak Minecraft (nie, nie gram na innych serwerach niż ten, nie próbujcie mnie szukać), League of Legends czy Warframe. Z tego co zaobserwowałem, mam u części graczy swego rodzaju posłuch, co czasem mi się przydaje. Posiadam zdolność szybkiego pisania (ranga vip dowodem) i równowagę, którą ciężko zachwiać. Mam też skłonność do przeinaczania nazw niektórych rzeczy (przykład- czarnoklocki). Są jednak pewne pojęcia, które są dla mnie niepojęte- nie niezrozumiałe czy nieznane, po prostu niepojęte. Opisywać je tutaj uważam za mało istotne, jako że wiem, że nie może mi ta cecha w działaniach o pozytywnym zabarwieniu przeszkadzać.

Określ swoją dyspozycyjność: Dostępny jestem głównie w godzinach popołudniowych, wieczornych i nocnych, skontaktować się ze mną można poprzez Discord, TeamSpeak, forum i w grze (polecam komendę /mail). Szczegółowe dane czy dodatkowe kanały komunikacji omówić można jedynie na prywatnie (może wiadomości prywatne na forum, może w grze).

Umotywowanie podania: Wiadomo, że obecna ekipa (w sumie to żadna) nie jest perfekcyjna. Warto jednak działać w kierunku, by taka ona była (historia świata i postępu technologicznego, polecam). Czy za takie działanie można uznać poszerzenie ekipy serwera o doświadczonego jej członka i przebaczenie dawnych win? Moim zdaniem tak. Poza tym rozszerzenie serwera może spowodować swego rodzaju braki. Dodatkowa osoba, (prawie) zawsze aktywna, obeznana i umiejętna powinna być dobrym ich uzupełnieniem. Przez rok działania ze mną powinniście byli poznać moje możliwości. Byłyby przydatne, nieprawdaż? Rok z wami oraz działania poza Minecraftem pozwoliły mi też zdobyć sporo doświadczenia, które powinno być w roli pomocnika przydatne.

Proszę o uchylenie podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. regulaminu sieci Craftapple Network i, jeśli to możliwe, o pozostawienie tego wątku otwartego przed zamknięciem na niejawne głosowanie na 24h od jego pojawienia się na forum.

• Lubię To x 10
    • Zwycięzca x 2
    • Nie lubię x 1
    • Zgadzam Się x 1
    • Kreatywny x 1
    • Lista
    Reklama
  2. ___Tesa___

___Tesa___ Użytkownik

Docenione treści:
    6
    Witaj!
    PLUSY:
    -przejrzyste podanie,
    -bogate słownictwo,
    -dyspozycyjność,
    -znasz komendy pomocnika.

MINUSY:
    -mało rozbudowany punkt o umiejętności współpracy z ludźmi.

JESTEM NA TAK!

{POZDRAWIAM SERDECZNIE :*}

3. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Ups nie ma teraz panelu moda z notatnikiem :p

• Zabawne Zabawne x 7
    • Lubię To Lubię To x 3
    • Lista
  4. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Witaj
    Jako że byłeś już pomocnikiem, jesteś bardzo miły i pomagasz, wiek masz idealny, podanie może być, a na serwerze jesteś bardzo często jak najbardziej jestem na TAK!

5. Jazminola

Jazminola Babcia

Docenione treści:
    64
    Jestem na TAK.
    Inevara to najbardziej kulturalna i pomocna osoba, jaką znam na serwerze.
    Ma sporą aktywność na forum, w grze również często go widuję.
    Podanie czytałam z wielką przyjemnością.
    Jest świetnie przygotowany do tej roli, nic dodać, nic ująć.

6. kasianinja

kasianinja #JeffTheDiller

Docenione treści:
    49
    Bez dwóch zdań jestem na TAK

7. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Zacznijmy od tego, iż aktualnie na serwerze panuje chaos. 0 reakcji ze strony Pomocników to normalna rzecz.
    0 pomocy, no chyba, że ktoś z administracji jest to udają jacy to oni pomocni.
    Nie przyjęcie takiego osobnika do ekipy to totalny debilizm.
    Zauważyłem, że na razie stawiacie na młode osoby, na takie które gówno umieją, ale pomagają, byle tylko mieć range POMOCNIK przy nicku.
    Za starych czasów Craftapple.pl na serwerze nie było możliwości by pomocnikiem została osoba która miałaby 13 lat, nawet 14, nie wspomnę już o 11 czy 12 lat.
    Teraz tych dzieci jest po prostu masa, więc zamiast dać osobę kompetentną która umie rozmawiać z ludźmi, wy stawiacie na dzieci które nic innego nie potrafią tylko się kłócić i popisywać co oni nie potrafią w internecie.
    Zamiast patrzeć na chat oni urządzają sobie śluby między sobą.
    Co prawda jest kilku młodych pomocników, co na prawdę umieją pomóc i robią to z czystej przyjemności, mówię tu głównie o Jazminola i SnowSGirlFun.
    Ze starszych Pomocników można tylko liczyć na nowez która jest uprzejma i umie rozmawiać z ludźmi.
    Niestety o reszcie tego powiedzieć nie mogę.

Powtórzę jeszcze raz.
    Nie przyjęcie takiego osobnika to ekipy to totalny debilizm.

• Lubię To x 3
    • Zgadzam Się x 3
    • Nie zgadzam się x 1
    • Zabawne x 1
    • Przyjazny x 1
    • Optymista x 1
    • Lista
    Reklama
  8. Pysiaczkowa

Pysiaczkowa Ta której nikt nie lubi

Docenione treści:
    11
    Ogólnie jestem na TAK.
    Nie będę tutaj pisać plusów i minusów bo po co mam pisać to samo tyle razy.
    Jak ktoś się chce zapoznać z moją opinią poszukajcie poprzednich podań.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Optymista Optymista x 1
    • Lista
  9. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Podanie zamknięte do czasu zakończenia głosowania Administracji nad uchyleniem podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. regulaminu sieci Craftapple Network.

• Lubię To Lubię To x 5
    • Użyteczne Użyteczne x 1
    • Lista
  10. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Zmiana sposobu głosowania!

Administracja będzie głosować poprzez:
    1. Zgłoszenie postu przyciskiem "Zgłoś użytkownika", zgłosić może już zakładający podanie (to podanie zostało już zgłoszone)
    2. Dopisanie komentarza w panelu zgłoszeń.
    3. Rozstrzygnięcie :)
    Administrację zapraszamy do https://craftapple.pl/forum/reports/

• Kreatywny Kreatywny x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
  11. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Administracja zdecydowała się na uchyleniem podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. regulaminu sieci Craftapple Network.

Zapraszamy wszystkich do wyrażania swoich opinii na temat kandydatury Inevary

• Lubię To Lubię To x 3
    • Optymista Optymista x 3
    • Lista
  12. JohnRambo

JohnRambo Erivis

Docenione treści:
    183
    Cześć Inevara.
    No więc tak jesteś wzorowym graczem spędzającym dużo czasu na serwerze najczęściej widuję ciebie chyba na creativie ale survivalem też nie gardzisz.
    Szanujesz graczy jesteś miły i kulturalny , pomagasz im udzielasz się na chacie i jesteś aktywny na forum, przestrzegasz i znasz regulamin.
    Czuwasz i zgłaszasz rzeczy łamiące zasady, ponadto pełniłeś już funkcje pomocnika, a nawet moderatora, więc czemu miałbyś nie dostać jej teraz.
    Ja jestem na TAK ;)

• Lubię To Lubię To x 1
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
    • Lista
  13. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Docenione treści:
    592
    Elo,
    gracz Inevara od czasu swojej rezygnacji zmienił się niczym Gustaw w III części Dziadów, nie jest już "upierdliwą osobą, której wszystko nie pasuje".
    Zawsze gdy jest aktywny wyróżnia się na czacie pomocą nawet jeśli dostępni są pomocnicy (może lepszym określeniem byłoby o ile są), bo jak wiemy pomocników jak "mrówków", a kickować nie ma komu, z długiej listy osób określanych jako "Pomocnik" dostrzegam może trzy grające często, niektórych widziałem może raz jak dostali rangę. Inevara mógłby do tej dolnej części ekipy wprowadzić trochę świeżości i zmotywować leniwców do wypełniania swoich obowiązków, bo jak wiemy, Konrad ma szybkie paluszki.
    W związku ze zbliżającą się nową edycją przyda się aktywna osoba, bo nowa edycja jest zawsze okresem wzmożonej aktywności czatu, okresem natłoku pytań.
    Oczywiście gra w LoLa, więc to jest największy plus.

Uważam, że Inevara powinien dostać szansę na dołączenie do naszej super ekipy!

ps. pozdrawiam nowez i 3

• Lubię To Lubię To x 2
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
  14. DeGerold

DeGerold Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Dzień zły, bo temperatury za oknem mnie dobijają, do tematu przejdźmy więc.

Inevara, ten użytkownik się wręcz idealnie nadaje do swojej posady, wcześniej też robił dobrą robotę, i czystki były, tylko jak myślę, że go przyjmą, to na Creative będę bezużyteczny (Za wolne palce heh), co jest na plus. Gracz jest miły, osoba naprawdę godna zaufania, przy okazji mi pomaga bo dalej jestem zdolny się zagapić na czat (chyba się nie nadaje do tej roboty), każdy pewny, dobry, aktywny pomocnik się przyda, zwłaszcza na nadchodzące rozbicie serwerowe i ilość nowych trybów do pilnowania jakie ze sobą przyniosą Nowe Edycje, przecież Ani ja, ani Rapstak, SnowS, nowez i jakikolwiek inny pomocnik się nie rozdzielimy, więc powtarzam, każda pewna, ogarnięta osoba zawsze się przyda.

Nieprzyjęcie tej osoby byłoby w mej opinii Ogromnym błędem.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  15. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Polecam użytkownika Inevara. Pomaga, jest pomocny, aktywność jest dobra oraz ma doświadczenie. Dodatkowy plus za kotleciki

Jestem na TAK i tyle.

16. nowez

nowez #1696

Docenione treści:
    487
    NO W KOŃCU.
    Zacznijmy ogólnie:
    Świetne podanie. Naprawdę podziwiam, że każde pisałeś od nowa, a nie tylko kopiowałeś poprzednie. Na czacie pomagasz - wszyscy to widzą. Można z Tobą pogadać, lubisz mówić o rzeczach, które Cię interesują, często widzę też jak dobre relacje masz z innymi Graczami. Jesteś też aktywny na forum. To wszystko mówi o dobrym kandydacie na Pomocnika.

Jednak mam też swoje wątpliwości. Pozwoliłam sobie wrócić do jednego z Twoich wątków z poprzedniego roku, dokładnie z października. Pożegnałeś się i napisałeś tam, że na serwerze raczej nie będziesz się pojawiał, chyba że na czyjeś życzenie. Wyraziłeś swoje mocne i raczej negatywne zdanie na temat serwera.
    Już w grudniu napisałeś swoje pierwsze podanie od czasu odejścia. Powiedz mi skąd ta zmiana? Czemu chcesz powrócić do Ekipy, skoro tak Ci w niej nie odpowiadało (złożyłeś rezygnację z rangi Moderatora)? Tak - pisałeś, że to nowy początek, a nie powrót. Jednak jak dla mnie jest to jak najbardziej powrót, bo nie da się zapomnieć o tym, że byłeś już wcześniej w Ekipie, zresztą sam o tym wspominasz. Może się mylę, ale tak z tyłu głowy mam takie myśli, że coś mi tu śmierdzi.
    No hard feelings.

Podsumowując - nie chcę pisać, czy jestem na tak, czy na nie. Najpierw chciałabym uzyskać odpowiedź na moje wcześniejsze pytania.

Pozdrawiam Ladavi'ego.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  17. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Ehhh...może chociażby dlatego, że jak "odchodził" to delikatnie mówiąc nie zachował się przyzwoicie? Jeśli ktoś jeszcze nie kojarzy stanu umysłowego w jakim był wtedy Inevara to zapraszam tutaj -> LINK.
    Samo to stawia go w jednym rzędzie z takimi osobistościami jak Gruszek, Yumi czy Fokos.

Jak wiadomo nie od dziś stabilność emocjonalna jest jedną z rzeczy, którą sobie wysoko cenię u Członków Ekipy, a u Inevary z tym jest wyjątkowo krucho.

W mojej ocenie jeśli jakimś cudem Gracz ten zostanie przyjęty do Ekipy to nie powinien liczyć na nic więcej niż #WiecznyPomocnik, bez szans na awans. Nie byłbym w stanie zaufać mu na tyle by powierzyć bardziej wymagające obowiązki/permisje. A osoba, która zdecyduje się na jego przyjęcie musi liczyć się z tym, że ja nie będę go ogarniał.

To tyle z mojej strony.

• Zabawne Zabawne x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Użyteczne Użyteczne x 1
    • Lista
  18. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Inevara, jest jedną z nie licznych osób, które cenie za odwagę zwłaszcza. Może i te wypociny, które napisał nie były godne członka ekipy, lecz każdy ma dni gorsze i lepsze, po napisaniu rezygnacji był lekko mówiąc pewny, że już nie będzie tu grać i powiedział słowo za dużo, teraz próbuje to odbudować, myślę, że można mu zaufać, w końcu ranga POMOCNIK jest to ranga tzw. testu, czy dana osoba się nadaje by dołączyć do ekipy na stałe, oraz zająć pozycje wyżej. Reasumując, jak to ja bym podejmował taką decyzję powierzył bym Ci ten kredyt zaufania jeszcze raz, ale nie ja decyduję, wszystko w rękach osoby odpowiedzialnej za ekipę.
    Oczywiście popieram twoją kandydaturę.

• Optymista Optymista x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
  19. JohnRambo

JohnRambo Erivis

Docenione treści:
    183
    Owszem pamiętam to może i nie będzie miał szans na awans (jeśli to podanie wypali) ale stara się i to widać, widać również starania które wkłada w ponowne dostanie się do ekipy, myślę, że można trochę przymknąć oko na jego "rozboje" bo nadrabia to resztą, i widać poprawę, bo każdy z nas miał trudne chwile w których nie umiał się zachować przyzwoicie.

20. ShyPoudy

ShyPoudy [*]

Docenione treści:
    168
    Gitarka Inevara!

Wtrącę się do tego tematu... ;]

Uważam, że jesteś graczem godnym zaufania, zawsze pomagasz i jesteś aktywny!

Byłeś już moderatorem więc szacun! ;)

Jestem na duże TAK!

• Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę