Witam, Witam. W Tym Poście chciałbym się zapytać, czy ktoś ma do polecania jakiś naprawdę dobry gamer'ski komputer, bo ten mój złom już ledwo zipie ;-; Ograniczę się do wydatków w granicy 6.500 - 7.500 - 8.900 zł. Najbardziej mi zależy na dobrej karcie graficznej, procesorze , Pamięci RAM, Pamięci [tzn. ok 1-2 TB] Biorę Też Pod Uwagę Monitor 1080p60, dobrą klawiaturę i myszkę. Ale też BARDZO ważnym dla mnie czynnikiem jest system operacyjny. Nie chciałbym wpaść na komputer z WIN 10, dlatego że Microsoft go po prostu zepsuł. Ważna Jest też Marka Komputera [ASUS, LENOVO Itd.] , dlatego że obecnie posiadam Lenovo i jest znośnie. Zależy Mi Też na tym, żeby można było spokojnie Modować Minecraft'a [tzn. pobierać Forge'a i Inne Mody], bo obecnie kiedy chce pobrać mody na ten komputer coś nie idzie. Najważniejszym Czynnikiem Jednak który biorę pod uwagę jest Gwarancja Zakupionych Produktów, i cena, ale sama działalność komputera, czyli żywotność też jest dla mnie ważna. Ewentualnie proszę podać mi jakiś sklep, gdzie mógłbym takowy komputer zakupić w okolicach Katowic - Poznania.
Przestałem czytać po: Odpowiadając jednak na Twoje pytanie polecam zajrzeć na strony salonów/sklepów komputerowych 99,99% ma w nim proponowane zestawy komputerowe podzielone na kategorie typu: do pracy biurowej przenośny dla początkujących graczy dla zaawansowanych graczy dla tunningowców. Wybierzesz ten najbardziej Ci odpowiadający, a następnie ewentualnie zmienisz w nim podzespoły, które uznasz za nieadekwatne.
Nie kupuj gotowcow ze sklepow. Np na faceboku jest wiele grup o takiej tematyce. Ja polecam moreletv.
Ja używam od października https://www.x-kom.pl/p/317109-desktop-x-kom-tesla-gp-500-i7-6700k-1070-16gb-256gb1tb-win10x.html i sobie cenie.
Windows 10 w benchmarkach ma wyższą wydajnośc w grach niż jakikolwiek inny windows Dlatego jeżeli do gier, to tylko i wyłacznie 10'tka (Szpiegowanie można ręcznie usuwać, lub za pomoca programów) Nigdy nie kupuj żadnego gotowca, wybierz się do xkomu w swoim mieście lub zamów częsci na ich stronie internetowej Przyjdą cześci, skręcisz czesci do budy i masz zestaw Na morele ewentualnie
Święte słowa złożenie składaka nie jest takie trudne (spotkałem się z ludźmi ,którzy mówili o częstej awaryjności składaków)jakoś mam cały rok i żadnej awarii nie doświadczyłem.Musisz wziąć pod uwagę także części jakich użyjesz do budowy.
Chciałbym serdecznie pozdrowić kolegów, którzy piszą "nie kupuj gotowców" i jednocześnie nie proponują koledze żadnych konkretów. Przeczytaliście chociaż jego post? Albo mój? Myślę, że mój jest optymalnym rozwiązaniem dla osoby, która prosi o pomoc przy wybraniu elementów/komponentów komputera. Tak jak napisałem, wybierasz jakiś zestaw zbliżony do tego czego potrzebujesz (np. super maszyna by hulał na niej Minecraft i Netflix na raz) i traktujesz go jako podstawę/zaczątek, który modyfikujesz w miarę swoich potrzeb. Na przykład zmieniasz/dodajesz dyski, kupujesz o klasę wyższą/niższą kartę graficzną. itp itd. Naprawdę, z całym szacunkiem dla autora wątku, nie sądzę by pisząc taki wątek mogła wybrać sobie sama, zamówić sobie sama, i zmontować sama sobie. #CzytanieZeZrozumieniem