MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Propozycje dla SkyWars

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Rapstak, 28 Maj 2017.

1. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Aktualnie wpadło mi do głowy kilka pomysłów dot. trybu ,,podniebnych walk".

O co dokładniej chodzi?
    Już wyjaśniam.

Chodzi o dodanie kilka dodatkowych opcji podczas wybierania pory dnia oraz ekwipunku dla danej areny.

Dla pory dnia:
    • dodanie pory ,,nether". Podczas takiej pory lawa spływałaby szybciej, nie można by było stawiać wody (natychmiast by wyparowywała), obrażenia od ognia stawałyby się większe itd.
    • dodanie pory ,,ulewa". Podczas takiej pory ciągle leje deszcz.
    • dodanie pory ,,burza". Podczas takiej pory grzmi, a w losowych miejscach mapy strzelają pioruny.
    • dodanie pory ,,godzina duchów". Podczas takiej pory jest bardzo ciemno, a w losowych miejscach mapy latają duchy, które będą miały za zadanie uprzykrzać rozgrywkę.
    Dla ekwipunku skrzynek:
    • dodanie opcji ,,wyłącznie wręcz". W skrzynkach nie znajdują się żadne bronie miotane, sieczne itd. można jedynie dostawać bronie blisko-dystansowe (siekiery, miecze itd)
    • dodanie opcji ,,wyłącznie dystansowe", W skrzynkach nie znajdują się żadne bronie blisko-dystansowe (siekiery, miecze itd.)
    Jest parę luk w moim pomyśle, a dokładniej chodzi o wybieranie ,,mocy" skrzynek, jeśli chcemy wybrać np. ,,wyłącznie wręcz" to nie będzie możliwości wybierania takich rzeczy jak ,,bogate skrzynki". Powinniście zajarzyć o co mi chodzi, piszę to na szybko. Liczę na pozytywne rozpatrzenie wątku, trzymajcie się :).

#1 Rapstak, 28 Maj 2017
    Ostatnio modyfikowano: 28 Maj 2017
    Reklama
  2. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Ja proponuję aby w sklepie kitów na sky wars po kliknięciu w kit który chcesz zakupić wyświetlało się czy potwierdzam zakup czy anuluję.
    Dzisiaj patrzałem w kity i przez przypadek kupiłem kit za 350 monet.

3. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Kilka kolejnych propozycji dla trybu ,,Podniebnych Walk":
    • możliwość sprawdzania statystyk komendą.
    • więcej ulepszeń postaci takich jak (bardzo mi się one spodobały :) ):
    -> ,,puszysty", gracz niosąc więcej ekwipunku staje się
    cięższy, jednak dzięki temu trudniej jest go poruszyć.

->,,kret" daje dany % na szybsze
    wykopywanie bloków przez określoną ilość czasu.​

• więcej kitów (takich, które bardziej się przydadzą), np. kit ,,giermka", który po starcie dostaje swój wyłączny plecak, nie może go upuścić, nie wypada on po śmierci, itd.
    • możliwość używania jajek i śnieżek (bo aktualnie nie można ich używać)
    • informowanie graczy na lobby SkyWars o tym, że dana arena aktualnie startuje bądź będzie startować za określoną ilość czasu.

4. Zgrzypol :d

Zgrzypol :d Użytkownik

Docenione treści:
    6
    ja bym dodal jeszcze kilka innych ulepszen postci takich

jak kamien jest dany % na to ze o kilka % zmniejszy sie odrzut od uderzonej w ciebie broni
    albo

enderman jest dany % na to ze parla polaci tak zebysmy niewpadlismy w przepasc.

( sory ze bez polskich znakow ale pisalem to na telefonie ).

Moim zdaniem fajne pomysly.

5. Zgrzypol :d

Zgrzypol :d Użytkownik

Docenione treści:
    6
    Byłby problem z pogodami ponieważ gracze premium mogą zmieniać pogodę dla siebie, i byłby problem ze zmianą pogody np. pory duchów bo gdyby gracz ze premium zmienił pogodę na dzień to duchy się by zaczęły palić, podobne problemy były by z burzą, ulewą i netherem.

I ja bym jeszcze do pogody nether, bym dodał latające ghasty oraz niebo bym zmienił na netherowe.

Pozdrawiam zgrzypol

6. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Zmiany pogody i pory dnia powodowane komendami /ptime i /pweather mają charakter czysto wizualny, ergo jak sobie ustawisz stały dzień, to nie znaczy, że podczas serwerowej nocy będziesz widzieć płonące potworki.

A propozycja nawet ładna, szczególnie jestem za "porą <ulewa>"

Poleć tę stronę