Cześć Przez pół godziny wpisywałem na survivalu komendę /losowytp i nie znalazłem biomu ekstremalne wzgórza. Czy został on usunięty lub zastąpiony innymi biomami i nie będzie go też na nowej edycji czy po prostu miałem pecha w znalezieniu go? Marzy mi się góra na której szczycie padałby śnieg...
Są wielkie góry z lodu, prawda, polecam, szczególnie w czasie 20000ticks (nie mam pojęcia, jak inaczej to w klockach się wyraża) i w czasie, gdy pada śnieg. Same takie wielkie wzgórza też się pojawiają, niejednokrotnie mi w eksploracji przeszkadzały.
Tossing, wczytaj się uważnie w treść mojego postu zamieszczonego wyżej. . . . . . . Jeśli nadal tego nie dostrzegasz, napiszę ci to większymi literkami. TAK, JEST TAKI BIOM. Polecam się na przyszłość.
Chyba nie dostrzegasz o co chodzi... Poniżej zdjęcie jednego z wzgórz, o których zapewne piszesz. Większość z wzniesień co najciekawsze znajduje się w biomie równiny, czasem jest też sawanna, lub leśne wzniesienia. Coś mi mówi, że zobaczyłaś wysokie wzniesienie i uznałaś, że to biom, którego szukam a w rzeczywistości tak nie jest... ;( Biom ekstremalne wzgórza jest specyficzny - śnieg pada tylko powyżej określonej wysokości, występują tam emeraldy i rybiki w skałach - tym się różni od innych. Kolejna godzina poszukiwań biomu ekstremalne wzgórza sprawiła, że zaczynam myśleć, że nie istnieje na serwerze. Doceniam chęć pomocy ale na 99% udzieliłaś błędnej odpowiedzi. Pozdrawiam!
W takim znaczeniu biomy rzeczywiście są ograniczone, a wiele razy zdarzało mi się widzieć biomy zmieniające się co jeden klocek, byle tylko utworzył się "ładny teren", więc raczej nie znajdziesz jednego stałego biomu. Nawet gdyby udało ci się ten konkretny znaleźć, wątpię, żeby było tam to, czego szukasz, jako że podobno ten tutaj serwerowy generator nie ma wiele wspólnego z domyślnym klockogeneratorem.
Nie ma. SQUBANY, próbujesz zasłużyć na kolejną ocenę "głupek" i awansować z 11 miejsca do top10 negatywnych ocen?
Nie obchodzą mnie oceny . Jestem na forum tylko po to by sobie popisać i pomuc a skoro przeszkadza ci to że próbuje pomagać to okej .