Nie wiecie jak enchantować? Specjalnie dla Was napiszę poradnik. Po pierwsze, potrzeba dużo lapisu, po drugie potrzeba coś do enchatowania i potrzeba level, najlepiej kupić w sklepie https://craftapple.pl/sklep/ lub iść na /warp expiarka i zbierać level. Kiedy mamy już level idziemy na /warp enchant (jak ręcznie zbieramy najlepiej zbierać do 30lvl) No i tutaj zaczyna się problem, na jaki poziom zaenchatować? Najlepiej na 30, zależy od rzeczy, no ale co zrobić jak jest jakiś enchant który nam się nie podoba? Można zmienić enchant jakimś przedmiotem która da się rozłożyć komendą /rozkladam, wtedy bierzemy enchant z najniższej półki i rozkładamy. Drugim sposobem jest znalezienie innego enchantu na inną rzecz która nam się podoba. Gdy już wiemy jak enchantować, możemy śmiało iść coś zaenchatować, tylko czy dany enchant jest dobry? Powiem jakie enchanty najlepiej wybierać: Set - ochrona 4, niezniszczalność 3, ewentualnie ochronę 3 Miecz - ostrość 4, niezniszczalność 3, zaklęty ogień 2 lub 1, odrzut 2 Łuk - moc 4, uderzenie 2, płomień, nieskończoność, niezniszczalność 3 Wędka - przynęta 3, morska fortuna 3, niezniszczalność Gdy już wiemy co brać teraz czas na dodawanie różnych enchatów do siebie i nazywanie rzeczy. Kiedy dodajemy ostatni enchant do rzeczy którą chcemy nazwać najlepiej włożyć to co chcemy dodać i od razu nazwać przedmiot, to taki tip żeby nie marnować za dużo poziomu doświadczenia, koszt nazwy wyniesie nas 1 lvl więcej niż dodanie przedmiotu, po co ponownie dawać rzecz do kowadła ponownie marnować lvl? Wiem że powinienem powiedzieć to na początku ale najlepszy miecz do expiania ma takie enchanty: - pogromca nieumarłych 5 (ang. smite 5) - niezniszczalność 3 (ang. unbreaking 3) - zaklęty ogień 2 (ang. fire aspect 2) - naprawa (ang. mending) - szerokie ostrze 3 (ang. sweeping edge 3) Sam takiego używam, i powiem że opłacało się coś takiego zrobić. Myślę że Wam się przyda.
Szkoda, że większość graczy o tym wie, a jeżeli nie wiedzą to znaczy, że są kompletnymi debilami. Rozumiem, że chcesz dostać pomocnika i próbujesz na siłę pisać poradniki, ale wymyśl coś bardziej ciekawszego, a nie taką kupę która nikomu nie pomoże.
Thunder, przytoczę ci swój przykład: Ludzie generalnie mają mnie za osobę obeznaną, w klockach mam już paroletnie doświadczenie, a nadal o enchantach i niektórych mechanikach wiem tyle co nic Lubię twój styl wypowiedzi, ale nie oceniaj pan po jednym, dość nędznym aspekcie.
Panie Inevara, w takim razie polecam zaznajomić się z "enchantami i niektórą mechaniką", zamiast pisać podania.
Pytanie tylko, co mają enchanty i mechaniki PvP do podań gracza creative, gdzie nawet nie ma PvP, a enchanty są w dużej mierze bezużyteczne.
Na creative odpowiedź jest dla mnie jedna- Fashion-Frame. Albo, żeby bardziej pod klocki było, Fashion-Klocki. A tak na poważnie to jakieś minimum wiedzy mam, a potrzeba matką nauki i wynalazku.