Imię: Patryk Dokładny nick w grze: R_A_P_E_R Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Codziennie w grze (w dni szkolne) przebywam tak na oko od 2 godzinek do 3/4 godzin. W weekend siedzę troszkę więcej czasu. Przeważnie można mnie spotkać na survivalu, ale powoli zaczynam odwiedzać też inne tryby serwera. Data urodzenia: 28 kwietnia 2000r. Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Coś w połowie 2012r. i była to chyba wersja 1.4.5 Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Sierpień/wrzesień 2015r. Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Nie, nie byłem. Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Jak dla mnie na dzisiejszą chwilę, serwer bardzo się zmienił i nic nie przychodzi mi na myśl, co by jeszcze zmienić. Oczywiście jak wpadnę na jakiś pomysł to napisze w odpowiednim dziale . A jeśli chodzi z mojej strony to bym zwiększył aktywność pomocników na survivalu. Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Obowiązki pomocnika: - Pomagać moderatorom przede wszystkim w ogarnięciu czatu i wykonywać zlecone przez nich zadania. - Zgłaszać wszelkie problemy, błędy lub bugi Administracji Wyższej. - Pomagać graczom w codziennych problemach oraz wyjaśniać im działanie poszczególnych komend. - Uczestniczyć w życiu serwera lub dyskusjach na forum. - Być dyspozycyjnym. Uprawnienia pomocnika: /kick nick <powód> - Wykopuje danego gracza z serwera. /mute nick <czas> - Wycisza danego gracza na dany czas np: 10min, 24h. Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: I to jest bardzo dobre pytanie, dlaczego? A dlatego, iż przegrałem tu już pewny czas, więc zaczęło mi się w jakimś sensie nudzić i nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić. Zainteresowałem się czatem i zauważałem na nim mnóstwo graczy, którzy się o coś pytają, ale z trudem dostają odpowiedz, gdyż nie ma kogoś z administracji, innym graczom po prostu się nie chce pomóc lub nikt nie zna odpowiedzi. Postanowiłem parę razy pomóc graczom i poczułem tą satysfakcje jaka płynie z pomagania. Z dnia na dzień zacząłem bardziej zwracać uwagę na czat i wypatrywać graczy, którzy żądają danej pomocy. Pomagać może każdy i nie potrzeba do tego rangi <POMOCNIK>. Ale przytaczam tu m.in. sprawy, gdy gracze się np. kłócą. Przeważnie, gdy zwykły gracz próbuje ich w jakiś sposób uspokoić, kłótnia odbija się również w jego stronę. I jedynie co może zrobić to dalej próbując ich stłumić lub za każdym razem wołać kogoś z administracji. Ale dzięki uprawnieniom, można szybko i skutecznie zadziałać. Można spróbować ich ogarnąć a gdy się sytuacja nie poprawi a będzie tylko gorzej to użyć komend, które posiada pomocnik. Więc chciałbym zostać pomocnikiem, aby pomagać ludziom i utrzymać czat w jak najlepszym porządku. W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Na samym początku próbowałbym poznać przyczynę poszczególnego konfliktu. Po wysłuchaniu wszystkiego co się zdarzyło i przez co doszło do tego konfliktu, dążyłbym do rozwiązania sytuacji, aby obydwie strony skończyły przynajmniej w neutralnym stosunku wobec siebie lub przeniósłbym ich po prostu na /msg. Gdyby sytuacja się nie poprawiła, a byłoby coraz gorzej i naruszyliby regulamin to ostatecznie użyłbym danych komend, które posiada pomocnik. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Uważam, ze współpraca z ludźmi to moja najlepsza strona . Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań. Nazywam się Patryk. Mam 17 lat i będę kończył I klasę technikum budowlane. Na ogół jestem osobą wyrozumiałą, przyjazną i sympatyczną. Bardzo lubię poznawać nowych ludzi i nawiązywać z nimi kontakt. Staram się zawsze optymistycznie patrzeć na świat, lecz nie zawsze on jest taki kolorowy jaki by się zdawał. Potrafię zrozumieć prawie każdą ludzką niedolę i podtrzymywać tą osobę na duchu. Angażuję się w każde powierzone mi zadanie i próbuje wykonać je jak najlepiej. Jestem osoba, która ma pełną dawkę humoru i potrafi się cieszyć każdą chwilą. W każdej chwili lubię rozmawiać z ludźmi (czy to są znane mi buźki czy nie). Przechodząc do czegoś ciekawszego o mnie przejdźmy do moich zainteresowań. Tu się zaczyna zdziwienie o.0. Interesuje się po prostu wszystkim: od początków powstania świata, poprzez rozwój życia, budowle, filmy, samochody, piosenki, sport aż do zderzeń ze sobą czarnych dziur. Jedyne czego nie lubię i nie polubię to Matematyki . W życiu prywatnym gram w klubie piłkarskim jako skrzydłowy (lewy pomocnik). W wolne chwile (po południu, gdy tylko pogoda pozwala) spędzam ogromny czas na orliku grając mini mecze z kolegami. Natomiast wieczorem pykam sobie w różne gry tu m.in. w klocki . Określ swoją dyspozycyjność: Skontaktowanie się ze mną jest banalnie proste. Oczywiście można poprzez grę, forum, skype czy Facebook. Jedynie brakuje mi TeamSpeak'a, gdyż mam z nim problemy, ale myślę ze w końcu się one rozwiążą. Umotywowanie podania: Chciałbym dołączyć w szeregi CraftApple, ponieważ jedynie w co teraz najbardziej wkładam energie i będę wkładał to w pomaganiu innym i to się dla mnie najbardziej liczy. Ale patrząc też z innej strony jak każdy zauważył, odeszła znaczna część członków Administracji (pomocników) i swoją obecnością chciałbym wesprzeć i w jakimś stopniu pomóc ze swoich wszystkich sił serwerowi w utrzymaniu ładu i porządku. (Wiem, że te zdanie brzmi troszkę chamsko w jakimś znaczeniu, ale nie okłamujmy się ;/. Jest troszkę brak pozostawiony po pomocnikach a to się odbija na tym, że brakuje ich w danych momentach ;d.) Zdaję sobie sprawę, ze pomocnik to nie tylko ranga przy nicku. Trzeba włożyć znacznego wysiłku w pomaganiu i ogarnięciu czatu przez niemiłych i toksycznych graczy. Wiem, że moja aktywność na forum nie powala, ale zawsze przeglądam wszystko i jestem dzięki temu na bieżąco. W grze w niektórych chwilach nie widać, żebym pomagał, ale jest to spowodowane tym, że mogę być na afku. Lecz, gdy tylko jestem aktywny to pierwsze co jest dla mnie ważne to pomóc potrzebującym. Ale ogólnie zawsze staram się wkładać całą swoją energię w pomaganiu innym. Z pełnym poważaniem, R_A_P_E_R
A dzień dobry. Nic do napisania nie mam, ponieważ podanie jest rozpisane, i estetyczne. Nie mam pomysłu co napisać, po prostu jestem na TAK.
Cześć! Jako, że jestem graczem trybu survival (głównie) to się wypowiem. Dość mała aktywność na forum bo rzadko się udzielasz, jednak w grze widzę ciebie za każdym razem kiedy wbijam na serwa, na chacie coś tam pomagasz, może nawet więcej, co do zachowania nie mam żadnych uwag bo jest wzorowe Po podaniu widać, że tobie zależy no i życzę ci powodzenia
Witaj! Ocena: - Zachowanie - wzorowe - Pomaga - tak - Aktywność w grze - wysoka - Aktywność na forum - średnia Na TAK!
Ten moment, gdy uznasz kandydaturę za ciekawą, Podanie za nieprzeciętne i wtedy zauważasz wyraz "graczy" napisany wiele razy małą literą. Pograj na CraftApple kolejny miesiąc. Zwiększ swoją aktywność na Forum. Udowodnij, iż naprawdę "lubisz pomagać". Pokaż, że to co napisałeś w Podaniu nie jest ściemą. Potraktuj ten miesiąc jako test. A jeśli po miesiącu nadal będziesz chciał wstąpić w szeregi to napisz Podanie, a ja z miłą chęcią Cie w nich przywitam. Kandydatura odrzucona. #ByłoBlisko