MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Pogadanka] znacie jakiś fajny sposób żeby swój sklep na survivalu zabezpieczyć?

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Zgrzypol :d, 9 Czerwiec 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zgrzypol :d

Zgrzypol :d Użytkownik

Docenione treści:
    6
    Witam macie jakieś fajne sposoby żeby zabezpieczyć swój sklep przed wrogami?

Jeśli tak to napiszcie swoje sposoby.

np. Co zrobić żeby nas nie napadli, żeby klient zawsze zapłacił.

Reklama
  2. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Nigdy 100% pewności nie masz, ludzie pozostaną ludźmi, a specjalnych skleposystemów tu nie ma, więc nigdy nie wiadomo, jak transakcja przebiegnie. Pozostaje ci liczyć na uczciwość ze strony ludzi, ewentualnie załatwić sobie jakiegoś mordobijcę do ochrony. Serwer nazywa się "survival", więc jakieś zasady survivalowe muszą być, nawet jeśli według ludności to bardziej freebuild.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Użyteczne Użyteczne x 1
    • Lista
  3. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Fajny sposób aby klient zapłacił jest taki że mówisz żeby dał pół, ty dasz to co on kupuje, i on daje resztę, potem on daje pół, a ty mu mówisz że ma dać całość, to wtedy dopiero mu dajesz przedmiot, a jak nie dopłaci to straci i tyle. Aby uniknąć oszustów, możesz tepać ludzi do których masz zaufanie.

4. Zgrzypol :d

Docenione treści:
    6
    A co jeśli już wroga osoba atakuje sklep?

5. R_A_P_3_R

R_A_P_3_R ✯Biznesmen✯
    Członek Ekipy ViceAdministrator

Docenione treści:
    843
    Witaj Zgrzypol,
    Nie da się zbytnio nic zrobić przed napadami, bo zawsze ktoś się taki znajdzie, ze napadnie. Ale zawsze można przechytrzyć wroga ;). Mogę ci dać 1 przykład a brzmi on następująco: (Wystarczy, żebyś ogarniał pvp)
    Nie pozorny sklep może stać się pułapką z której nie da się uciec ;). Popatrzmy na same rozmieszczenie sklepu ;). Można go zbudować wysoko w powietrzu lub głęboko w ziemi, gdzie wszędzie dookoła niego będzie min. 8 klocków obojętnie jakiego materiału. Wtedy nie ucieknie na zewnątrz bo nie da rady. Miałby tylko możliwość teleportacji. Ale gdybyś to wykorzystał i miał obok tego mały pokoik w którym masz home i jakieś skrzynie z setami i innymi itami. Wtedy mógłbyś spróbować go zabić. Oczywiście jakby okazał się silniejszy lub czegoś by ci już brakowało to zawsze możesz szybko schować się w małym pokoiku, wymienić sobie sety, uzupełnić różne rzeczy i znów zaatakować. Po jakimś czasie za pewnie by zginął z braku jakiś itemów jak: sety, refy albo jedzenie. (Oczywiście nie daje ci 100% ze jest to skuteczne, ale zawsze będziesz górą nad intruzem ;))
    Gdybyś chciał dodać jeszcze bardziej coś zaawansowanego to jest taka pułapka, ze po przechyleniu dźwigni ze ścian wylewa się lawa, która wypełnia w krótkim czasie całą podłogę. A obok otwory też w ścianach, z których mógłbyś strzelać dodatkowo w przeciwnika z łuku.

Jeśli chodzi co do transakcji pomiędzy tobą a klientem to są różne sposoby, ale najbardziej polecałbym dwie poniżej wymienione:
    1. Jak w prawdziwym życiu: klient kupuje, więc płaci pierwszy.
    2. Tak jak napisał powyżej CreeperPL,

Pozdrawiam RR

• Użyteczne Użyteczne x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  6. OldAngelMatthew

OldAngelMatthew Użytkownik

Docenione treści:
    268
    Ja do obrony polecam psy może nie jest to zbyt skuteczny sposób bo można je zabić z dobrego łuku ale wiele ludzi o tym nie wie . Kiedyś tepnełem pewnego gracza w secie na moją korzyść zapomniał luku , moje psy go zabiły i mam jego secik :) .
    Pamiętaj o najpierw płacisz potem dostajesz .
    Są różne półapki które ci pomoge budować jeśli chcesz . (Pomagam pod nr WORMISTRZ )
    A innego info jak na serwie cie zobacze ci udziele.

• Błędy ortograficzne Błędy ortograficzne x 1
    • Lista
  7. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Gdybym ja miał sklep i obawiał się o to, że ktoś mi pozabija klientów, jakiś cwaniak nie zapłaci czy też będzie mi utrudniał zabawę, to postawiłbym tabliczkę:
    "Teren Sklepu Znajduje Się Pod Ochroną Ladavi'ego"

Myślę, że to by rozwiązało sprawę ;)

• Zabawne Zabawne x 2
    • Lista
    Reklama
  8. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Albo: "Nie zapłacisz to trafisz do piwnicy Zielonego" :D

• Zabawne Zabawne x 3
    • Lista
  9. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    @Zgrzypol :d
    jeśli już zrobią najazd na sklep, to najlepszym pomysłem aby się przed nim uchronić, to budować sklep z dala od naszego domku, najlepiej kilka tysięcy kratek lub na /losowytp, graczom po dłuższym czasie się znudzi.
    @ThreeEyedMaster, albo napisać "Teren Świeżaka" albo nazwać działkę "Ladavi" xd

10. Zgrzypol :d

Docenione treści:
    6
    Ciekawe jaka byłaby reakcja zielonego xDDD

11. Zgrzypol :d

Docenione treści:
    6
    Wszyscy myślom że ja to napisałem bo ja chce założyć sklep i potrzebuje jakiś porad a ja to tak naprawdę napisałem żeby później zrobić z wszystkich komentarzy jeden, wielki poradnik. xd

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę