Proponuję wprowadzenie na serwerze survival możliwości zmiany skinu głowy gracza za pomocą komendy (lub w jakiś inny sposób). Dzięki temu zamiast wieszać głowy Steve'a na ścianie czy chować do skrzynki będzie można wykorzystać ją jako np toster w kuchni czy telewizor w pokoju. Myślę, że dzięki tej zmianie głowy graczy z bezużytecznych przedmiotów zamienią się w dość cenny towar, zwłaszcza na początku nowej edycji.
Błagam nie przekształcajmy survival na creative. Nie każdy sobie zdobi domek np. taki człek jak ja, postawi sobie schron 7x5 o wys. 4 kratek, dobuduje sobie potrzebne rzeczy i postawi skrzynki i pochowa w nich rzeczy. Jak dla mnie survival tak powinien wyglądać. Co do wieszania głów to może Dokiexx i asfalt nie mają skinów i nie udowodnię innym, że to ich głowy. Jednak nie przeszkadza mi to, że nie powieszę ich główek. Jak sobie na sv zbuduję nowy schron ( bo stary to szybki budynek a nie wypada takiego mieć przy adminie *patrzy na Three xD*) to dla mnie wystarczy dać tylko moją głowę i głowy 6 moich ziomków. Nie zamieniajmy Survivalu na Creative podobno narzekacie na kity i na to, że na spawn jest expiarka, jedzenie itp. Jestem przeciw tej propozycji *Dla moich ziomków: Snow, Rapstaka, Jazminoli, Cebulaka (ni ma konta na forum ), Macieja5369 i Swiezacka (chociaż chyba on chętnie by nabił mnie na pal 8) ). EDIT: To by raczej się nie sprawdziło. Główki takie łatwo zyskać i też papier. A teraz sobie wyobraźmy dwóch panów. Jeden to Royal drugi to jakiś random z serwera (który by nie znał tej możliwości). Nazywam kartkę 'xXSoniaXx' i potem proponuję mu wymianę za kasę. Tak nasz random nieświadomy tej opcji płaci 15k za głowę pani admin. Dodatkowo każdy by się przechwalał swoimi główkami i takie bekowe listy gończe, kolekcjonowanie główek i wszystko inne z główkami straciłoby sens. To samo też dotyczy innego wariantu, czyli nazywania główek na kowadle. Reszta wariantów jest dla mnie jednak dobra. Powiedzmy, że stworzony został sklep, w którym możesz wymienić główki Steve'a lub Alex'a. Dodatkowo trzeba by było dopłacać AC. Jednak z drugiej strony czy to przypadkiem wymaga trochę pracy? Wiadomi też, ile osób będzie z tego korzystać? Róbcie co chcecie, ale dla mnie ten pomysł nie jest potrzebny.
Może być to ciekawe, ale... Czy masz jakikolwiek pomysł jak przemienić głowę steve'a na jaką Ci się marzy głowę nie używając do tego komendy skull?
Nie znam komendy skull, ale może dałoby się wykorzystać nowość z wersji 1.12 i napisać funkcję na zamianę głów. Możnaby też na kowadle nazywać głowę nickiem konta premium lub poprzez crafting głów Alex i Steve'a z odpowiednio nazwaną kartką papieru. Tylko nie wiem czy do tego nie potrzeba jakiegoś specjalnego pluginu. Inną możliwością jest wymiana głów w sklepie. Jeśli w nowej edycji serwera survival sklep będzie w postaci interfejsu to nie jest to opcja tragiczna. Można również zorganizować wymianę poprzez komendę na wzór obecnego systemu kupna konia.