Moją propozycją jest stworzenie discorda dla CraftApple ponieważ: Discord ma darmowe serwery więc nie trzeba płacić, Ma ładniejszy wygląd i zużywa mniej FPS w grach, Jest darmowy na telefony więc można mieć go wszędzie, Ma lepszą jakość dźwięku, Istnieje opcja oglądania na czacie gdy ktoś wyśle link, Emotki ,Reakcje itp. Do serwera zaprasza się poprzez linka więc wystarczy zrobić piszącego bota który pisze ten link, Tak brzmi moja propozycja i nie wiem czy się spodoba ale warto napisać.
Jestem za tym aby był Discord zamiast ts Ale wątpię aby Administracja się na to zgodziła A i tak ogółem to nie wiem po co wypowiadają się osoby które nawet na Ts nie siedzą... wbiją raz na miesiąc ;d
To prawda, że Discord jest łatwiejszy w obsłudze, ale program ten jest ubogi jeśli chodzi o zarządzanie serwerem. TeamSpeak daje o wiele większą władzę a co za tym idzie, więcej opcji. Dodatkowym problemem są kanały, jak to sobie wyobrażasz? Same publiczne kanały? Wolę już TeamSpeaka gdzie można mieć odrobinę prywatności robiąc kanał tymczasowy z hasłem.
Nie planujemy korzystać z Discord, ponieważ nie mamy nad tym odpowiedniej kontroli. W planach istnieje już zastąpienie TeamSpeak3 naszą własną aplikacją webową, podobną do Discord lecz po naszej myśli. Jednak w najbliższym czasie to nie nastąpi.