Imię: Konrad Dokładny nick w grze: Inevara Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Różnie, bywa, że danego dnia mnie nie ma wcale, a czasem mogę być aktywny parę godzin. Gram głównie na creative, zdarza mi się odwiedzić survival, najczęściej w godzinach nocnych, gdy na creative panuje już cisza. Data urodzenia: 20 grudnia 1999r. Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Podobno gdzieś na początku 2012 roku na wersji 1.2.3, jednak po dłuższym przemyśleniu tej kwestii stwierdzam, że tak naprawdę zacząłem w to grać jeszcze wcześniej, w czasach, kiedy nie obchodziła mnie wersja, mody etc. Launcher był prosty, tylko pole na nick i postęp aktualizacji, mam prawo nie mieć pewności. Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Około godziny 2:05 w nocy z 9 na 10 lipca 2015 roku, od 12 lipca 2015r. na nicku CharmingFlame. Tak, mam takie dokładne dane. Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Jednorazowy ban na serwerze za nieumyślną reklamę będącą efektem niezbyt dobrze przemyślanej próby pomocy. Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: W kwestii mechaniki nie dostrzegam jakichś szczególnych problemów, może dlatego, że ich nie szukam, może dlatego, że po prostu nie mam jak się z nimi zetknąć. Moją propozycją jest udostępnienie komendy /pweather Graczom z rangą Vip lub nawet tym, którzy rangi żadnej nie mają. Dlaczego akurat tak? Wielu Graczy narzeka na problemy z wydajnością spowodowane przez deszcz. Dawniej problem ten rozwiązywała komenda /slonce. Teraz jej brakuje, co z jednej strony jest dobre dla tych, którzy pogodę inną niż słoneczną lubią, z drugiej strony jest to złe dla opisanej wcześniej grupy. Powszechnie dostępna komenda /pweather pozwoliłaby Graczom posiadającym słabszy sprzęt na przyjemniejszą grę bez konieczności przekształcania działki dla likwidacji deszczu (mowa o metodzie z /p biome). Poza tym zauważyłem też, że od dość długiego czasu pod zamykanymi podaniami zawsze pojawia się odpowiedź członka Administracji. Moim zdaniem w takim wypadku notatkę przy wzorze mówiącą o tym, że zamknięcie podania bez odpowiedzi jest równoważne jego odrzuceniu, można zlikwidować. Po co komu informacja, której zastosowania nikt nie widzi w użyciu? Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik: Rola Pomocnika sprowadza się do udzielania wsparcia innym Graczom, utrzymywania na globalnym chacie serwera porządku względem Regulaminu, zgłaszania osobom postawionym wyżej naruszeń Regulaminu, z którymi Pomocnik z posiadanymi możliwościami nie może sobie w pełni poradzić, bycia swego rodzaju "wzorowym Graczem", pozostawania w dyspozycji Administracji/Ekipy wyższej. Wspomnianymi możliwościami- uprawnieniami Pomocnika- są komendy /kick (służy do wykopywania z serwera) i /mute (służy do wyciszania Graczy) oraz "immunitet" wobec zabezpieczenia przeciw nadużywaniu dużych liter i cenzury, z czym wiąże się kolejny obowiązek- nie nadużywać uprawnień. Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać Pomocnikiem: Będę szczery- przez ostatni miesiąc zdarzały się chwile, kiedy sam nie wiedziałem, po co te wszystkie podania piszę. Przeważały nad nimi jednak chwile, kiedy uświadamiałem sobie, dlaczego ranga Pomocnika nie byłaby dla mnie obciążeniem. Pomaganie sprawia mi przyjemność, jest dla mnie zwykłym odruchem. Jest to dla mnie nieodłączna część relacji międzyludzkich, nawiązujących się między Graczami podczas codziennej gry tak samo, jak są nią konflikty, które w sumie też lubię rozwiązywać. Do tego jakieś wewnętrzne poczucie nie pozwala mi tolerować naruszeń ogólnie panujących zasad. Jak powszechnie wiadomo, zawsze znajdzie się ktoś, kto takie zasady naruszać będzie, również na serwerze. Przeciwdziałać temu ma za zadanie Ekipa i Administracja, jednak nierzadko widzę, że gdy dokonywane są naruszenia, nie ma nikogo, kto mógłby poprawnie temu przeciwdziałać. Moje słowa, mające to na celu, z reguły odnoszą odpowiedni skutek, aczkolwiek nie zawsze to działa. Dlatego właśnie chciałbym zostać Pomocnikiem- by czuwać nad przestrzeganiem Regulaminu na serwerze i mieć ułatwiony dostęp do Graczy potrzebujących jakiegoś wsparcia. W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Konflikty mają różne postaci, wywiązują się między różnymi ludźmi, dotyczą różnych kwestii, nie można zatem opisać jednej konkretnej metody rozwiązywania konfliktów. Jeśli konflikt jest błahy, nie trzeba szukać konkretnego rozwiązania, odwołuję się wtedy z reguły do tzw. "26. zasady Internetu"- staram się odwrócić uwagę skłóconych stron od problemu. Jeśli jednak konfliktu nie można rozwiązać tak łatwo... Rozmowa zawsze zadziała, jeśli umie się znaleźć odpowiednie argumenty, a to mi idzie całkiem dobrze. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Mimo że preferuję działanie w pojedynkę, nie mam szczególnych trudności jeśli chodzi o współpracę z innymi ludźmi. Opisz swoją osobę: Myślę, że kwestię imienia i wieku można pominąć, jako że wspomniałem o nich wcześniej. Nie gwarantuję wysokiej jakości następującej wypowiedzi, opisy były moją zmorą już w czasach podstawówki. Jestem przeciętnym "lurkerem" internetu, wyróżniającym się wysoką aktywnością na chatach, gdzie tylko zdarzy się okazja do udzielenia się. Interesuję się muzyką typu metal, polskim uniwersum S.T.A.L.K.E.R., grami komputerowymi MMO. Poza Minecraftem grywam też w Warframe i League of Legends (nie pytajcie o dywizję, nie interesują mnie tego typu mechaniki). Nie gram dla zwycięstwa czy pozycji, lecz dla przyjemności i relaksu. Mam dobrą pamięć, z co najmniej wystarczającym stopniu opanowałem zasady pisowni języka polskiego, według świadectwa innych osób jestem miły, elokwentny i mądry. Jak pewnie się domyślacie, lubię trudne słowa. Na podobnej pozycji stawiam memy. Jestem zwykle przygotowany na większość konwencjonalnych sytuacji, w czym zdarza się przydać moja umiejętność szybkiego pisania. Trudno wyprowadzić mnie z równowagi (heh, parę dni temu nawet poddano to próbie- bez szans; wątpiący, a mający dostęp, mogą sprawdzić log wiadomości z creative). Nie wiem, co jeszcze mógłbym tutaj napisać. Szukam po prostu w internecie przyjemnego środowiska gry. Określ swoją dyspozycyjność: Zazwyczaj jestem dostępny w godzinach popołudniowych, wieczornych i nocnych. Najłatwiej można skontaktować się ze mną przez Discord (Shiriel Anazu#7772), należący do sieci Craftapple serwer Teamspeak, na forum oraz za pomocą komendy /mail w grze. Do ewentualnych dodatkowych metod komunikacji mogę się dostosować. Umotywowanie podania: Rozumiem, że mój "występek" może rzucać cień na tę kandydaturę. Rozumiem, że bywały gorsze momenty. Uważam jednak, że to należy do przeszłości, a czas i nowe doświadczenia powinny rzucić światło na wspomniany cień- światło "nowego Inevary", skorego do pomocy Kapłana Kotleta, potencjalnego uzupełnienia harmonogramu "pracy" Ekipy i Administracji na creative. Myślę, że ze swoim rocznym doświadczeniem Pomocnika i Moderatora z tego serwera oraz wieloletnim doświadczeniem z Graczami stąd i z innych środowisk mógłbym stanowić dobre wsparcie dla Ekipy. Na koniec proszę o uchylenie podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. Regulaminu sieci Craftapple Network dotyczącego składania podań przez byłych członków Ekipy.
Podanie zostało zamknięte na czas niejawnego głosowania. Wynik głosowania zostanie podany w ciągu 24 godzin od teraz.
Administracja nie zdecydowała się na uchylenie podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. Regulaminu sieci Craftapple Network dotyczącego składania podań przez byłych członków Ekipy. Przekroczony czas oczekiwania na decyzję niejawnego głosowania wynika z problemów technicznych. Za zaistniałą sytuację przepraszamy.