Na serwerze survival proponuję zmianę właściwości dwóch bloków tak, by gracz niedodany do działki mógł: 1) aktywować dźwignie, kamienne przyciski i kamienne płyty naciskowe umieszczone na jednym bloku, 2) stawiać i niszczyć shulkerboxy umieszczone na drugim bloku. Myślę, że najlepszym blokiem pod elementy redstone byłby obsydian (nieprzesuwalny przewodzący blok), a pod shulkerboxy odpowiednie byłyby latarnie morskie (ich cena jest tak wywindowana, że i tak mało kto ma je na działce, a już na pewno nie buduje z nich całych budowli), ale nie upieram się, że muszą to być konkretnie te dwa bloki. Zmiany te umożliwią: 1) budowanie "minigier" używających redstone, z których mogą korzystać wszyscy gracze serwera, bez potrzeby uciekania się do dziur w pluginie do działek, 2) korzystanie z magazynu shulkerboxów w enderskrzynce w obszarze spawnu (mógłby powstać do tego specjalny pokój na wzór wymieniarki) lub np w czyimś sklepie. P.S.: W propozycji dotyczącej redstone nie bez powodu wymieniam tylko kamienne płyty i przyciski. Uważam za dość istotne, by nie ingerować w drewniane. P.S. 2: Proszę Administrację o rozważenie podpunktów jako osobnych propozycji i nie wrzucanie do kosza jednej z powodu drugiej.
Wiem, że 99% graczy serwera survival nawet nie zdaje sobie sprawy z istnienia redstone, ale podejrzewam, że pozostałe 1% będzie bardzo wdzięczne za wprowadzenie proponowanych przeze mnie zmian. A i reszcie się to przyda, bo o ile dobrze pamiętam, sklep z książkami Skyera cieszył się dość dużą popularnością gdy działał. Może warto więc byłoby poprzeć moją propozycję i ułatwić życie ludziom, którzy chcą wybudować na serwerze coś ciekawego dla innych? P.S. W poprzednim poscie zapomniałem wymienić jeszcze zaczepów na linkę.
Chomikator Nie lepiej będzie gdy gracz będzie miał takie same menu jak na skyblocku, że sam ustala co gracz nie dodany do działki może robić. A co do pomysłu jestem na WIELKIE TAK