MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Elementy aktywujące redstone oraz shulker boxy na działce [NE Survival]

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Chomikator, 11 Lipiec 2017.

1. Chomikator

Chomikator Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Na serwerze survival proponuję zmianę właściwości dwóch bloków tak, by gracz niedodany do działki mógł:

1) aktywować dźwignie, kamienne przyciski i kamienne płyty naciskowe umieszczone na jednym bloku,
    2) stawiać i niszczyć shulkerboxy umieszczone na drugim bloku.

Myślę, że najlepszym blokiem pod elementy redstone byłby obsydian (nieprzesuwalny przewodzący blok), a pod shulkerboxy odpowiednie byłyby latarnie morskie (ich cena jest tak wywindowana, że i tak mało kto ma je na działce, a już na pewno nie buduje z nich całych budowli), ale nie upieram się, że muszą to być konkretnie te dwa bloki.

Zmiany te umożliwią:
    1) budowanie "minigier" używających redstone, z których mogą korzystać wszyscy gracze serwera, bez potrzeby uciekania się do dziur w pluginie do działek,
    2) korzystanie z magazynu shulkerboxów w enderskrzynce w obszarze spawnu (mógłby powstać do tego specjalny pokój na wzór wymieniarki) lub np w czyimś sklepie.

P.S.: W propozycji dotyczącej redstone nie bez powodu wymieniam tylko kamienne płyty i przyciski. Uważam za dość istotne, by nie ingerować w drewniane.

P.S. 2: Proszę Administrację o rozważenie podpunktów jako osobnych propozycji i nie wrzucanie do kosza jednej z powodu drugiej.

Reklama
  2. Chomikator

Chomikator Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Wiem, że 99% graczy serwera survival nawet nie zdaje sobie sprawy z istnienia redstone, ale podejrzewam, że pozostałe 1% będzie bardzo wdzięczne za wprowadzenie proponowanych przeze mnie zmian. A i reszcie się to przyda, bo o ile dobrze pamiętam, sklep z książkami Skyera cieszył się dość dużą popularnością gdy działał. Może warto więc byłoby poprzeć moją propozycję i ułatwić życie ludziom, którzy chcą wybudować na serwerze coś ciekawego dla innych?

P.S. W poprzednim poscie zapomniałem wymienić jeszcze zaczepów na linkę.

3. Krzysio 2.0

Krzysio 2.0 Użytkownik

Docenione treści:
    6
    Chomikator

Nie lepiej będzie gdy gracz będzie miał takie same menu jak na skyblocku, że sam ustala co gracz nie dodany do działki może robić.

A co do pomysłu jestem na WIELKIE TAK

4. twoj_sojjusznik

Docenione treści:
    10
    Popieram cię. Denerwujące jest że nie mogę przetestować co te wszystkie guziki robią :(

Poleć tę stronę