MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Komenda /warp i plugin

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika twoj_sojjusznik, 21 Sierpień 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. twoj_sojjusznik

Docenione treści:
    10
    Ludzie i ludziska , mam pewien pomysł!
    Co powiecie na to że gracze mogą mieć /warp w swoim np. sklepie?Procedura wyglądałaby tak:
    Prosimy moderatora / pomocnika by się do nas tepnął i ocenił czy ten sklep jest godny posiadania swego warpa. Oczywiście warpy byłyby ustawiane w sklepach graczy i tak jak na innych warpach można tepać się do wybranego miejsca bez zgody właściciela.
    Temat nr. 2 uczciwa wymiana
    Jak pewnie wiecie na innych serwerach jest plugin by gracze nie oszukiwali podczas wymiany
    Wygląda on tak że po wpisaniu komendy /trade (nick) otwiera się okno wymiany. Obie strony wystawiają towary którymi chcą się wymienić i aby do wymiany doszło to dwie strony muszą się zgodzić na wymienienie np. 64 sztabek złota za 128 sztabek żelaza

twoj_sojjusznik

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Użyteczne Użyteczne x 1
    • Lista
    Reklama
  2. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Wiesz, byłby z tym wielki problem bo jak np. ktoś zrobi sklep i spyta moderatora czy może ustawić tam warp, a on się zgodzi to pod nieobecność moderatora mógłby przerobić to na nóżki i zabijać graczy, po drugie z biegiem czasu zrobi się tyle warpów że w końcu braknie na nie nazw (to mało prawdopodobne) a po wpisaniu komendy /warp wywali nas z serwera (to też mało prawdopodobne)
    A więc pierwsza propozycja na nie, co do drugiej, jestem na TAK!

• Lubię To Lubię To x 1
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista
  3. twoj_sojjusznik

Docenione treści:
    10
    Gdyby właściciel sklepu zmieniłby sklep w pułapkę to ktoś inny mówi o tym moderatorowi lub pomocnikowi a on usuwa warp

4. OldAngelMatthew

OldAngelMatthew Użytkownik

Docenione treści:
    268
    Co do pierwszego tematu CreeperPL wszystko wytłumaczył (picasso normalnie picasso) ,no a co do drugiego tematu to jestem na TAK
    Woorek

5. twoj_sojjusznik

Docenione treści:
    10
    No dobra :) przekonaliście mnie co do tego że 1 pomysł jest słaby.

6. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Błagam! Nie zaśmiecajmy serwera pluginami które do szczęścia nam są niepotrzebne. Jeżeli ktoś się boi podczas wymiany, że druga osoba go oszuka, to niech się nie wymienia, proste. Ja osobiście mam własny patent na takich cwaniaczków z którego korzystam podczas wymiany i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.

7. raster19pl

raster19pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    2 pomysł jest dobry. Co do 1 mam wątpliwości.

Reklama
  8. Emster

Emster Użytkownik

Docenione treści:
    26
    1 pomysł brzydko mówiąc ssie

ale drugi Mega :3

9. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    1. Już w tej chwili gdy Administrator uzna za słuszne, iż /warp można by postawić w określonej lokalizacji poza Spawn to go tam stawia. Czynione jest to niezwykle rzadko. A już na pewno nie wtedy gdy ktoś o to prosi.
    2. Nie. Jest to Survival, a zatem jak sama nazwa wskazuje Walka o Przetrwanie. Co za tym idzie oszukiwanie, ale także cała niepewność wymiany jest częścią tego trybu. I tak już sporym ułatwieniem są Wymieniarki dostępne na Spawn'ie.

#NieDlaUłatwianiaSurvivalu

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę