Ludzie i ludziska , mam pewien pomysł! Co powiecie na to że gracze mogą mieć /warp w swoim np. sklepie?Procedura wyglądałaby tak: Prosimy moderatora / pomocnika by się do nas tepnął i ocenił czy ten sklep jest godny posiadania swego warpa. Oczywiście warpy byłyby ustawiane w sklepach graczy i tak jak na innych warpach można tepać się do wybranego miejsca bez zgody właściciela. Temat nr. 2 uczciwa wymiana Jak pewnie wiecie na innych serwerach jest plugin by gracze nie oszukiwali podczas wymiany Wygląda on tak że po wpisaniu komendy /trade (nick) otwiera się okno wymiany. Obie strony wystawiają towary którymi chcą się wymienić i aby do wymiany doszło to dwie strony muszą się zgodzić na wymienienie np. 64 sztabek złota za 128 sztabek żelaza twoj_sojjusznik
Wiesz, byłby z tym wielki problem bo jak np. ktoś zrobi sklep i spyta moderatora czy może ustawić tam warp, a on się zgodzi to pod nieobecność moderatora mógłby przerobić to na nóżki i zabijać graczy, po drugie z biegiem czasu zrobi się tyle warpów że w końcu braknie na nie nazw (to mało prawdopodobne) a po wpisaniu komendy /warp wywali nas z serwera (to też mało prawdopodobne) A więc pierwsza propozycja na nie, co do drugiej, jestem na TAK!
Gdyby właściciel sklepu zmieniłby sklep w pułapkę to ktoś inny mówi o tym moderatorowi lub pomocnikowi a on usuwa warp
Co do pierwszego tematu CreeperPL wszystko wytłumaczył (picasso normalnie picasso) ,no a co do drugiego tematu to jestem na TAK Woorek
Błagam! Nie zaśmiecajmy serwera pluginami które do szczęścia nam są niepotrzebne. Jeżeli ktoś się boi podczas wymiany, że druga osoba go oszuka, to niech się nie wymienia, proste. Ja osobiście mam własny patent na takich cwaniaczków z którego korzystam podczas wymiany i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.
1. Już w tej chwili gdy Administrator uzna za słuszne, iż /warp można by postawić w określonej lokalizacji poza Spawn to go tam stawia. Czynione jest to niezwykle rzadko. A już na pewno nie wtedy gdy ktoś o to prosi. 2. Nie. Jest to Survival, a zatem jak sama nazwa wskazuje Walka o Przetrwanie. Co za tym idzie oszukiwanie, ale także cała niepewność wymiany jest częścią tego trybu. I tak już sporym ułatwieniem są Wymieniarki dostępne na Spawn'ie. #NieDlaUłatwianiaSurvivalu