mam problem miałem wioske villagerów i farmy mobów pasywnych i przed chwilą znikło mi wszyskto wiesniacy i moby krowy swinki kury krowy
A wiesz że jest coś takiego jak limit bytów? Jeżeli na danym chanku jest za dużo bytów to są usuwane, w tym przypadku usunęło ci wieśniaki i moby.
Musisz zbudować od nowa takie więc powodzenia -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mnie też to kiedyś zaskoczyło jak mi świnie i kury znikały. Dowiedziałem się wtedy, że jest ograniczenie. I w sumie rozumiem to bo serwer nie stoi na maszynach NASA i nie jest w stanie utrzymać ogromu mobow i farm jaka by powstała. Jednakże uwazam, że itemy które zużywa się na rozmnażanie zwierząt powinny choć w połowie wracać do ekwipunku. Nie ma nic fajnego w zużyciu np większości jajek by mieć kury, które zaraz znikną bo rozmnozylismy o jedną za dużo. Wtedy nie ma ani zwierząt ani itemow. I co robić? Kto winny?
Tak jak CreeperPL wspomniał. W chwili obecnej na Survival'u jest włączony limit mobów/stworzeń/bytów jakie mogą przebywać na danym chunk'u (16x16 kratek). Aktualnie wynosi on około 20 sztuk. A zatem najprawdopodobniej, przekroczyłeś ten limit i serwer automatycznie usunął byty.
Cześć 1. Czy na serwerze Vanilla te ograniczenie tez obowiązuje? 2. Czy usuwanie bytów nazwanych przez gracza po przekroczeniu ww. limitu jest zamierzone czy należy je traktować jako błąd i zgłaszać do administracji?