MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Dodanie nowej metody płatności w sklepie Forum.

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Feroxer1, 1 Wrzesień 2017.

1. Feroxer1

Feroxer1 Użytkownik

Docenione treści:
    52
    Proponuje dodanie kolejnej, nowej metody płatności w sklepie na forum.

Obecnie na forum aby coś kupić ma się do wyboru 4 sposoby na doładowanie konta:

1.SMS - Nie za bardzo opłaca się używać gdyż z kwoty np 25 zł zostaje wpłacone do skarbonki ok. połowę mniejsza kwota. Mi ten sposób w ogóle nie działa bo mi wyskakuje jakiś błąd.

2.PayPal-żeby móc go założyć trzeba mieć minimum 16 lat.

3.Przelew bankowy- to samo

4.PaySafeCard przez Skrill- tutaj też jest limit wieku.Nawet jakby ktoś próbował to oszukać poprzez wpisanie
    fałszywej daty urodzenia to to i tak nic nie da ponieważ trzeba potem pokazać swój dowód osobisty.

Proponuje dodanie nowej metody płatności zważając na to że na serwerze znaczna większość graczy nie ma nawet ukończonego 14 roku życia.
    :)

Reklama
  2. Jazminola

Jazminola Babcia

Docenione treści:
    64
    Jeśli chodzi o doładowania SMS to w Regulaminie pisze, iż są one objęte wysoką prowizją operatorów, przez co jest niska opłacalność takiego doładowania.

W temacie doładowań z ograniczeniami wiekowymi, na serwerze gra przeważająca część osób młodszych. W takiej sytuacji zawsze można zwrócić się do rodziców, którzy dzięki temu mają też wszystko pod kontrolą i wiedzą na co ich pociecha przeznacza dorobek. ;) Lepsze to, niż później czytać na forum pretensje od rodziców i żądania zwrotu pieniędzy. I uwierz mi, na pewno nie raz zdarzyłaby się taka sytuacja.

Na koniec dodam tylko, że Infiniter niedawno pisał, iż mają w planach dodać opcję płatności bitcoin.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Pomocny Pomocny x 1
    • Lista
    #2 Jazminola, 2 Wrzesień 2017
    Ostatnio modyfikowano: 2 Wrzesień 2017
  3. Noragiri

Noragiri Użytkownik

Docenione treści:
    18
    xD Mało kto posiada bitcony a raczej nie osoby w wieku 14<

4. OldAngelMatthew

OldAngelMatthew Użytkownik