MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Propozycja zmiany serwera na lepsze

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika xXxxuehuxXx, 23 Wrzesień 2017.

1. GallusXD

GallusXD Kozak

Docenione treści:
    120
    Mówi Ci coś A&E? Bo mi tak, A znaczy Administracja (Admini i ViceAdmini). Z kolei E znaczy (Moderatorzy i Pomocnicy) Ekipa.

Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Wcześniej tak kiepsko, ale teraz odwołam się bezpośrednio do tematu wątku:

Akurat mówienie, że wydałem x kasy na żelazo na leje jest słabe. Tak słabe jak biadolenie frankowiczów o tym, że im kredyty rosną. I ci biedni, i tamci biedni, ale do kogo mogą mieć pretensje? Do głowy państwa/osoby pilnującej cen na CA? Nie, mogą mieć pretensje tylko do samych siebie.

Zawsze trzeba się liczyć ze wzrostem/spadkiem ceny waluty (arbuzów) w trakcie trwania długoterminowego przedsięwzięcia (jakim jest farma arbuzów). To ogromne koszty i powolny zwrot inwestycji. Przy tak długim czasie nie wolno mieć pewności, że nie dojdzie do załamania na rynku. Oczywiście można się denerwować, ale to nie jest nakłanianie do kupowania AC w sklepie sms.

Wyobraźcie sobie, że nie ma w sklepie SMS moźliwości kupna AC. I w tym momencie cena arbuzów drastycznie spadła (bo i tak by spadła). Jaki interes ma w tym właściciel serwera. Jakie byłyby wasze argumenty? Bo moim byłoby utrzymanie stabilności wirtualnej ekonomii CA.

Poza tym wszelkiego rodzaju fabryki czegokolwiek zabijają grę. Lagi, nuda, lagi, rutyna, lagi... Postawić bota na dobę i 1000 skrzynek. Sprzedać arbuzy. Zero wysiłku i duże profity? Nie powinno być tak łatwo.

Zdecydowanie popieram uprzykrzanie zarobku ludziom, którzy szukają go w automatach AFK itp. Propsuję za to promowanie kopalnianych form zarobku. Na poprzednich edycjach opłacało się sprzedawać kamienne cegły (bruk>piec>węgiel>kamień>crafting>cegły>sklep).

Gdyby tylko istniała taka rzecz w sklepie, którą można wykopać bez większego problemu i sprzedać za dobrą cenę... ;)

Liczę, że chociaż kilka osób załapało przekaz...

• Lubię To Lubię To x 1
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
    • Lista
    Reklama
  3. smoollberry

smoollberry aka snows
    Członek Ekipy Moderator

Docenione treści:
    740
    Jeszcze ten wątek nie jest przeniesiony do kosza :D?

Ogólnie to nikt cię nie zmusza do gry na Craftapple. Skąd wiesz, że po prostu Infiniter nie pracuje nad doskonaleniem serwera? Robi to ciągle, chociaż nikt zapewne tego nie widzi, bo się nie przygląda ;)

Czyli: Nie dramatyzuj, bo serwer działa najlepiej jak może. A teraz idź pobiegać, może ochłoniesz :)

Pozdrawiam

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Lista
  4. Sawqe

Sawqe odkurzam psa

Docenione treści:
    8
    Ktoś mógłby zamknąć ten wątek?..

5. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Jeszcze napiszcie, że co miesiąc oddajecie część swoich prywatnych pensji na rzecz utrzymania serwera...

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista
  6. xXxxuehuxXx

xXxxuehuxXx Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Nic nie pracuje , populacja cheaterów dyrastycznie wzrosła bo nikt nie rozpatruje podań. Wybili wszysrkich modów i luckyego
    Jak na ten gmail suporta wysłałem wiadomość to od 2 miechów nie mam odpowiedzi. Więc nie mów że pracuje

7. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    xXxxuehuxXx, żadne z Twoich zgłoszeń nie widnieje w systemie. Czy aby na pewno wpisałeś poprawny mail?

8. xXxxuehuxXx

xXxxuehuxXx Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Proszę mi nie wmawiać że nie napisałem, nie jestem głupi 1 jest o generatorze map a 2 o działce nieaktywnego gracza

9. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Wyślij mi proszę, poprzez wiadomość prywatną, numery tych zgłoszeń.

10. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Na wiadomości o działce nieaktywnego gracza nie otrzymuje się odpowiedzi. Jeśli działka jest do usunięcia, to po prostu znika, a jeśli nie to po prostu zostaje. Bez zbędnego dialogu.

Reklama
  11. xXxxuehuxXx

xXxxuehuxXx Użytkownik

Docenione treści:
    1
  12. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Widocznie gracz, którego działkę zgłosiłeś loguje się przynajmniej raz na 20 dni

13. xXxxuehuxXx

xXxxuehuxXx Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Problem w tym że miał 21 dniowego bana

14. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Powtórzę: Widocznie gracz, którego działkę zgłosiłeś logował się przynajmniej raz w ciągu ostatnich 20 dni. Wystarczy, że w momencie sprawdzania jego ostatnia wizyta miała 19 dni temu i już :p

15. dreder

dreder Użytkownik

Docenione treści:
    16
    Istnieje i to nawet dwa bloki w miarę opłacalne ;)

Poleć tę stronę