Poradnik dla troszkę bardziej zaawansowanych graczy. W tym poradniku skupimy się dwóch ciekawostkach odnośnie elytry. Naprawianie Elytr Naprawiać można na wiele sposobów, np poprzez kowadło Lecz dziś skupimy się na jeszcze jednej metodzie naprawiania, która pozwoli zaoszczędzić wam punkty exp (z każdą kolejną naprawą Elytr są coraz większe wymagania dotyczące posiadanych poziomów expa). Do opisywanego powyżej sposobu będziemy potrzebowali Książki z enchantem Naprawa (ang. Mending) Elytry Miecza/czegoś co szybko zabija Jak to działa: 1. Potrzebujemy zenchantować naszą elytrę książką z Naprawą przy użyciu kowadła. Jak widać koszt jest niewielki bo tylko 2 POZIOMY LVL ! 2. Kiedy już zenchantujemy naszą elytrę powyższą książką oraz ją zużyjemy (Elytrą można latać bez przerwy 7 minut i 11 sekund gdyż przedmiot ma 431 punktów "życia", gdzie 1 punkt odpowiada 1 sekundzie lotu), udajemy się z naszym mieczem w miejsce gdzie szybko można expić, np /warp miesko a następnie zabijając krowę/świnię NIE ZBIERAMY EXPA OD RAZU, tylko przełączamy się na elytrę żeby MIEĆ JĄ W RĘCE PODCZAS ZBIERANIA EXPA ze świni !! Jeśli wszystko się powiedzie to zamiast punktów expa wpadających wam na zielony pasek, będzie "wpadał do elytry" przez co po 5 minutach zabijania świnek i krówek Elytra będzie jak nowa! A w dodatku nazbieracie ponad stak skóry z krówek i ze 4 staki mięska W razie pytań znajdziecie mnie na serwerze jako s0meth1ng Latanie bez lądowania: Jeśli chcecie latać cały czas bez lądowania musicie zaopatrzyć się w: Bardzo duże ilości proszku (dropi z creeperów) Około stak/dwa kartek papieru Jeden z barwników (wedle upodobań. Ja używam niebieskiego z Lapisu bo mam ponad 4 staki bloków lapisowych). No i wiadomo samą elytrę CRAFTING: Z powyższych składników należy zrobić fajerwerki według poniższego craftingu ! 1. STWÓRZ KARTKI PAPIERU 2. STWÓRZ GWIAZDĘ PIROTECHNICZNĄ 3. STWÓRZ FAJERWERKI 4. GOTOWE ! Sposób użycia: Zakładamy elytrę (na klatkę piersiową - jak zbroję) Skaczemy z wysokiego klifu (żeby nie spaść szybko na ziemię) Zaraz jak zaczniemy spadać wciskamy SPACJĘ, aby rozłożyć skrzydła niczym gołąb... czy tam "jaszczomp". Gdy będziemy tracić prędkość w powietrzu, bierzemy szybko do ręki nasze fajerwerki. Klikając prawym przyciskiem myszy "odpalamy" sztuczne ognie, a ich wybuch sprawi że nasza prędkość wzrośnie maksymalnie ! W ten sposób możemy latać aż do zniszczenia elytry. Warto również dodać że elytra nie ulega całkowitemu zniszczeniu, lecz staje się nie do używania (jeśli leciemy, a Elytra się "skończy" ... spadniemy, lecz nadal będziemy mogli naprawić swoją elytrę opisanym sposobem z punktu pierwszego . ) !!! Jeśli poradnik się podobał, zostaw komentarz, oceń i napisz jeśli potrzeba poradnika na jakiś inny temat Pozdrawiam, Crytal.
Jeżeli elytra skończy się cała to już jej nie naprawimy xd Bardzo fajny poradnik dla graczy którzy jeszcze nie wiedzą co weszło w wersji 1.11.2, a dobrze wiemy że jest ich SPORO. Ps. Jeżeli chcemy latać ponad 70 min. bez przerwy wystarczy dodać na elytre niezniszczalność 3 (ang. unbreaking 3)
Można zamiast się przełączać z miecza na elytrę i tak w kółko, można poprostu wziąć ją do drugiej ręki Ja tak naprawiam sobie kilof
Jak się popsuje elytra, to można ja naprawić. Jej tekstura zmienia się wtedy na taką poszarpaną. Super poradnik.
no ten crafting pokazuje jak zrobić fajerwerki co wybuchają, do elytry zaleca się właśnie zwykłych z prochu i papiru
Dzejmi, jest to zrobione na kształt mojego poradnika na innym koncie na forum, więc proszę nie oskarżać mnie o plagiat, gdyż sama go stworzyłam. Najpierw sie dowiedz potem oceniaj zalosny osobniku.
A my mamy w to tak po prostu uwierzyć, że od 11 kwietnia 2017 przeszłaś operację zmiany płci lecz w przeszłości dobrze znałaś się na budowie stron internetowych i programowaniu lecz teraz nie pamiętasz już nic? Na prawdę sądzisz, że uwierzymy, że twoim Mk jest gość o nicku s0meth1ng piszący o sobie ZAWSZE w formie męskiej? Specjalnie się nie odzywałem, ale ty dalej kombinujesz.