1. Nick w grze: Blazi1999 2. Nick oskarżonego/oskarżonych: pralka8 3. Serwer: (np. survival/creative) creative 4. Przybliżona data: 04.11.2017 5. Opis wykroczenia: używanie mikstury niewidzialności 6. Dowody: https://imgur.com/a/44OR7 na ss widać go w kolczastej zbroi z głową szkieleta i jak pisze na chacie,że jest niewidzialny.
Mam dla ciebie prezent Feroxerze. Spoiler Z regulaminu wynika, że ten gracz powinien zostać zbanowany §4.1 Więc gracz powinien zostać zbanowany za omijanie blokady PS. Fajne krzesło
Nie rozumiem czego wam brakuje. Przecież widać gracza na niewidce i do tego przyznał się do winy na chacie. A co do tego, że to cheaty to można używać potek jak się wie jak.
Zobaczcie sprawa wygląda podobnie jak ta: https://craftapple.pl/forum/threads/skarga-gallus2.10342/ W obu sprawach oskarżony używa mikstury niewidzialności. W jednej sprawie jest to survival, a w drugiej creative. Lecz niewidka to nie jest żaden cheat, tylko wykorzystywanie bugów.. Ostatecznie gracz powinien zostać zbanowany za wykorzystywanie bugów, ponieważ używa mikstury niewidzialności, co jest na CV zablokowane. Dlaczego gracz nie powinien zostać zbanowany, widać że gracz wykorzystuje bugi, ale jest to niewidka i żadne film lub zdjęcie nie może być dowodem w sprawie. Ostateczną decyzję pozostawiam administracji.
To przewinienie, w tej sytuacji nie może zostać ukarane banem poprzez skargę. Powodem są niewystsrczające dowody (niestety). Wg ogólnie przyjętych zasad postępowania to, że napiszę na chat, że mam cheat "x" nie może być podstawą do ukarania mnie. Może być jednak podstawą do zwrócenia nia mnie większej uwagi moderatorów. Rangi Mod i wyżej posiadają tryb obserwatora ujawniający nicki osób, które wypiły miksturę niewidzialności. Będą mogli wtedy nałożyć karę na winnego bez wątpliwości, które występują tutaj (w tej skardze). Gracz powinien zostać obięty obserwacją i dopiero wtedy (złapany na gorącym uczynku) zostać zbanowany. Proponuję rozpatrzenie: Gracz zostanie obięty szczególną uwagą, Niewystarczające dowody.