MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Spawn potworów na survival

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Dragorwyin, 10 Sierpień 2014.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dragorwyin

Dragorwyin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam wszystkich,
    Gram tu już prawie miesiąc i z kolegami zauważyliśmy, że jest problem ze spawnowaniem się potworów na dalszych terenach. Problem tkwi w tym, że nie ma ich w nocy (a jak są to pojedyncze przypadki), a sama noc jest skrócona i zawsze się przełącza w połowie na dzień. Zgłaszaliśmy to już kilkakrotnie, ale po prostu nas odsyłano na forum, albo nie odpowiadano nam w ogóle.

Czy jest możliwość, aby potwory spawnowały się w normalnej ilości, a nie żeby biegać i ich szukać po całej mapie? Albo czy jest możliwość uruchomienia ich na wybranych chunkach?

Podkreślę, że udało nam się jednego dnia trafić na normalny spawn potworów i rozgrywka była epicka :)

Reklama
  2. adam104100

adam104100 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A ja mam ich za dużo na działkach, a jak chcesz ekspić na mobach to masz expiarke

3. Dragorwyin

Dragorwyin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    "a jak chcesz ekspić na mobach to masz expiarke"...
    Takich komentarzy się mogłem spodziewać...

Wiesz co znaczy survival? Bo póki co, to jest sielanka.

Poza tym nie chodzi mi o expienie, tylko o dropy z nich i o sam klimat przetrwania wśród potworów. W końcu świat 'survival' nie przyjął nazwy z byle powodu?

adam, czytaj ze zrozumieniem:
    "[...] że jest problem ze spawnowaniem się potworów na dalszych terenach"

4. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    graj rano jak nie ma graczy to zobaczysz ze ich jest sporo

5. Dragorwyin

Dragorwyin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Pracuję... Bezsensu jest wstawać o 4:00 rano, żeby sobie pograć.

Jeszcze jakieś ciekawe propozycje, które nie prowadzą do rozwiązania?

Nie proszę o dużo, po prostu o moby na moim chunku i tyle...

6. sleyerek

sleyerek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Potwierdzam absolutnie słowa Dragorwyina i zgadzam się całkowicie z jego opinią. Wprowadziliśmy się na ten serwer jako starzy minecraftowi wyjadacze głównie szukając serwera Survival z cuboidami. Muszę przyznać, że system cuboidów jest świetny i lepszego do tej pory nie widziałem, jednakże przekonany zapowiedzią serwera survival jestem mocno zawiedziony. Sam fakt, że noc kończy się wyjątkowo szybko i urywa w połowie jest nieadekwatny do nazwy serwera, gdyż piękno survivalu polega głównie na niebezpieczeństwie napotkanym podczas nocy. Do tego dochodzi fakt kompletnego braku mobów podczas jej i tak wyjątkowo krótkiego trwania. I tak jak już Dragor wspomniał, survival nie służy po to, aby expić sobie doświadczenie w jakichś expiarkach (które przy okazji nie generują najmniejszego nawet zagrożenia, ponieważ hitowanie mobów zostało w nich wyłączone) tylko po to, aby czuć zagrożenie w trakcie gry. Moim zdaniem cała przyjemność z gry na survivalu została całkowicie z tego serwera zabrana i unicestwiona. Jeżeli graczom i Administratorowi, który na jakiekolwiek uwagi kierowane w jego stronę poprostu wychodzi z gry albo nie słucha, odpowiada taki stan rzeczy, to w takim razie proponuję zmianę nazwy serwera na adekwatną do jego teraźniejszego stanu, gdyż zwyczajnie wprowadzacie nowych graczy zainteresowanych survivalem w błąd.

7. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    sleyerek potwory to nic czekaj az ja przyjde

Reklama
  8. MrAstar

MrAstar Użytkownik

Docenione treści:
    18
    Mogę robić ciąglę komendę /night ale dzieciaczki będą mi płakały że cały czas noc jest :p

9. Dragorwyin

Dragorwyin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie tyle chodzi o komendę night, co o prośbę o rozkręcenie na naszych chunkach lepszy respawn, bo jest praktycznie zerowy.

10. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    na jakich chunkach zyjecie ?

11. Dragorwyin

Dragorwyin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jak Administrator wejdzie, to pokażę :)

12. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Potworów jest ustawionych w pliku bardzo dużo. Winna krótkiej nocy jest komenda /day

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę