Witam wszystkich, Gram tu już prawie miesiąc i z kolegami zauważyliśmy, że jest problem ze spawnowaniem się potworów na dalszych terenach. Problem tkwi w tym, że nie ma ich w nocy (a jak są to pojedyncze przypadki), a sama noc jest skrócona i zawsze się przełącza w połowie na dzień. Zgłaszaliśmy to już kilkakrotnie, ale po prostu nas odsyłano na forum, albo nie odpowiadano nam w ogóle. Czy jest możliwość, aby potwory spawnowały się w normalnej ilości, a nie żeby biegać i ich szukać po całej mapie? Albo czy jest możliwość uruchomienia ich na wybranych chunkach? Podkreślę, że udało nam się jednego dnia trafić na normalny spawn potworów i rozgrywka była epicka
"a jak chcesz ekspić na mobach to masz expiarke"... Takich komentarzy się mogłem spodziewać... Wiesz co znaczy survival? Bo póki co, to jest sielanka. Poza tym nie chodzi mi o expienie, tylko o dropy z nich i o sam klimat przetrwania wśród potworów. W końcu świat 'survival' nie przyjął nazwy z byle powodu? adam, czytaj ze zrozumieniem: "[...] że jest problem ze spawnowaniem się potworów na dalszych terenach"
Pracuję... Bezsensu jest wstawać o 4:00 rano, żeby sobie pograć. Jeszcze jakieś ciekawe propozycje, które nie prowadzą do rozwiązania? Nie proszę o dużo, po prostu o moby na moim chunku i tyle...
Potwierdzam absolutnie słowa Dragorwyina i zgadzam się całkowicie z jego opinią. Wprowadziliśmy się na ten serwer jako starzy minecraftowi wyjadacze głównie szukając serwera Survival z cuboidami. Muszę przyznać, że system cuboidów jest świetny i lepszego do tej pory nie widziałem, jednakże przekonany zapowiedzią serwera survival jestem mocno zawiedziony. Sam fakt, że noc kończy się wyjątkowo szybko i urywa w połowie jest nieadekwatny do nazwy serwera, gdyż piękno survivalu polega głównie na niebezpieczeństwie napotkanym podczas nocy. Do tego dochodzi fakt kompletnego braku mobów podczas jej i tak wyjątkowo krótkiego trwania. I tak jak już Dragor wspomniał, survival nie służy po to, aby expić sobie doświadczenie w jakichś expiarkach (które przy okazji nie generują najmniejszego nawet zagrożenia, ponieważ hitowanie mobów zostało w nich wyłączone) tylko po to, aby czuć zagrożenie w trakcie gry. Moim zdaniem cała przyjemność z gry na survivalu została całkowicie z tego serwera zabrana i unicestwiona. Jeżeli graczom i Administratorowi, który na jakiekolwiek uwagi kierowane w jego stronę poprostu wychodzi z gry albo nie słucha, odpowiada taki stan rzeczy, to w takim razie proponuję zmianę nazwy serwera na adekwatną do jego teraźniejszego stanu, gdyż zwyczajnie wprowadzacie nowych graczy zainteresowanych survivalem w błąd.
Nie tyle chodzi o komendę night, co o prośbę o rozkręcenie na naszych chunkach lepszy respawn, bo jest praktycznie zerowy.