Witam. Jak zapewne wiecie, lub nie wiecie - istnieje możliwość dodania flag i to różnych na działkach na creative. Napisze Wam komendy, które znam i jak to wygląda, i co oznacza dana flaga. Zacznijmy od powitania na działce. Większość z Was się pyta mnie, jak to robię i czy to jest jakiś błąd. Nie, to nie jest błąd. Robi się to tak : /p flag add greeting [tekst] A wygląda to tak: Ładnie, nieprawdaż? Kolejną rzeczą jest pożegnanie. Gdy wyjdziesz z działki - pojawi się napis, który nas żegna z daną działką. Robi się to tak: /p flag add farewell [tekst] A wygląda to tak: Ogólny wzór na dodanie flagi: /p flag add [flaga] Nazwy flag i co one dają: passthrough - flaga dzięki której gracze mogą swobodnie budować na cuboidzie. build - możliwość budowania na cuboidzie pvp - tryb walki/pvp na cuboidzie mob-damage - potwory będą zadawać obrażenia na cuboidzie entity-item-frame-destroy - możliwość niszczenia przedmiotów z ramek. entity-painting-destroy - możliwość niszczenia ramek mob-spawning - tworzenie się potworów oraz zwierząt na cuboidzie enderpearl - możliwość używania pereł endermana enderdragon-block-damage - smok kresu może niszczyć napotkane na jego drodze bloki ghast-fireball - możliwość strzelania ognistymi kulami ducha sleep - możliwość spania w łóżku tnt - wybuchanie tnt lighter - używanie zapalniczki fire-spread - rozprzestrzenianie się ognia lava-fire - lawa może podpalać pobliskie bloki lightning - uderzanie piorunami chest-access - możliwość otwierania skrzyń pistons - aktywność pistonów (czy się mogą przesuwać czy nie?) water-flow - rozpływanie się wody lava-flow - rozpływanie się lawy use - używanie dźwigni, przycisków itp. vehicle-place - kładzenie łódek lub wuzków vehicle-destroy - niszczenie łódek lub wuzków snow-fall - tworzenie się śniegu, lecz pogoda nie zostanie całkowicie wyłączona. snow-melt - rozpuszczanie się bloków śniegu ice-form - zamarzanie wody w lód ice-melt - rozpuszczanie się lodu leaf-decay - znikanie pozostawionych bez drewna liści grass-growth - trawa będzie rosnąć na ziemi/dirt invincible - życie po upadku lub po zaatakowaniu nie będzie ubywać entry - możliwość wejścia na cuboid To wszystko z mojej strony, mam nadzieję, że rozchwiałam Wasze wątpliwości i proszę Administrację, aby ów wątek gdzieś przyczepiła, aby Gracze mieli do niego większy dostęp. Dzięki i pozdrawiam wszystkich, Crytal.
Czeesc xd Szczerze nie znam cię prawie wcale tyle co wiem to,to że miałaś bana. Wydajesz się bardzo sympatyczną osobą. Teraz gdy udzielasz się na forum nie ma nudy! Zawsze jest co poczytać,dziękuje. Edit: Musimy się poznać xd
Chciałbym rozwiać kilka wątpliwości, miałem okazję przetestować flagi na klasycznym creative. Pierwsza rzecz, oczywista, choć o niej nie wspomniano, to dostępność flag wyłącznie dzięki, jak to ładnie kiedyś Three ujął "Magii Premium". Prawidłowy spis znajduje się pod komendą /p flag list: https://imgur.com/a/nG5FF Dalej postaram się nieco sprostować niektóre informacje o flagach, bo do wielu z wyżej wymienionych nawet Gracze Premium pozwolenia nie mają, lub działają nieprawidłowo: - część kluczowych flag jak use i wiele innych jest zablokowanych - niektóre flagi, które można ustawić, np. fly można obejść zmieniając /trybgry - inne flagi, jak notify-enter są bardzo przydatne na kontroli kto przebywa na twojej działce (co jest szczególnie użyteczne w przypadku dowcipnisiów na niewidkach) Ponadto /p trust nick i /p add nick są opisane jako nietożsame, a rzekoma różnica między nimi polega na możliwości budowania osoby dodanej podczas nieobecności właściciela. Niestety obie komendy pozwalają na budowanie nawet jeśli właściciel działki jest nieobecny. Tak pomyślałem, że możecie chcieć o tym wiedzieć, zanim dodacie to do tej Bazy Wiedzy ;]