Witam! Proponuję, aby żelazny kilof i miecz w /kit start został zmieniony w kamienne. Proponuję też żeby zamiast co 24h, kit start można byłoby brać raz na 7dni, gdyż co 24h to przesada. A oto skutki: https://zapodaj.net/a7ffa33327041.png.html
Zmianę narzędzi na kamienne jak najbardziej popieram. Leniwsi gracze wykorzystują kit tylko po to, by rozłożyć go później i zyskać nieco żelaza. Co do "skutków" to z pewnością nie są one spowodowane braniem bloku działki z /kit start, a umyślnego scraftowania ich w takiej ilości, więc chyba nie ma potrzeby wydłużenia czasu pobierania kitu start.
Ludzie, najpierw mówicie że na survivalu nie macie co robić bo wpisujecie kit start i macie itemy, teraz piszecie żeby ludzie przechodzili na Vanille bo na Survivalu jest za łatwo, a gdy ktoś chce aby to zmienić jesteście na nie, ludzie zdecydujecie się czego w końcu chcecie.
Nie kazdy idzie na losowe i szuka diaxow,zelaza,zlota itp. To ze ty tak robisz ma znaczyc ze inni tez? Na NIE.
Człowieku, weź się lepiej ogarnij. Nic nie mówiłem o losowymtp, chodzi mi tylko że ludzie rozkładają sobie itemy żelazne i mają żelazo, zamiast iść do kopalni. Ps. Ja nie szukam diaxów, od tego są farmy.
@CreeperPL - powiem tak że to poniekąd dobry pomysł . Z jednej strony fakt faktem żelaza można trochę z tego uzbierać ale tak jak pisałem w moim wątku , CA staje się coraz trudniejszy , ceny są kolosalne . Coraz mniej osób gra w Minecrafta , serwery upadają . Gracze są przyzwyczajeni do łatwych survival'i więc młodsi gracze ( z reguły leniwsi ) odchodzą a zostają tylko weterani . Ja sam gram trochę edycji na CA więc jako tako się znam . Kojarzę trochę starszych graczy z poprzednich edycji ale wielu też odeszło . Ja sam chodzę po bloczki / minerały itp ; w ostateczności korzystam ze /sklep . Ten kit poniekąd ułatwia rozgrywkę a poniekąd nie . Inni będą go używać w celach do jakich został przeznaczony a inni tak jak mówią poprzednicy - w celach mineralnych . Za zmianą na kamienne mogę się zgodzić ale żeby raz na 7 dni ? To już przesada . MAX co 48h . Podsumowując - jestem na TAK jeżeli ten kit nie będzie raz na tydzień @bot0500 - /rozkladam jest bardzo dobrą komendą . Np jak Ci enchant nie wyjdzie to /rozkladam i jeszcze raz . Rozumiem survival ale bez przesady , co jak co ale to jest serwer i też musi mieć jakieś udogodnienia dla graczy a nie czysty SV
mam premium więc mnie nie interesuje do końca /kit start ale chciałbym powiedzieć że zgodził bym się z 1 pomysłem zamiana z żelaznego na kamienny ale z tym 7 dniowym ograniczeniem to trochę za dużo ja bym za proponował 4 dni
Odkąd pamiętam na trybie Survival było trudno. Zawsze wszyscy sobie radzili. Teraz nagle wszyscy nie wiedzą jak zacząć rozgrywkę. Ludzie! Z tego co tu piszecie to może w ogóle niech Administracja na start da diamentowe zbroje, niech wam domy pobudują, itp. Ruszcie te śmierdzące dupska, bo tak na prawdę to wchodzicie na serwer i tylko biegacie po spawnie, bo "nie macie co robić". Jak ktoś umie grać to będzie grał, a tym co się nie chce i nie umieją grać na trybie Survivalowym to niech wypier****** na Creative. Ja sam zaczynałem od Creativa, a skończyło się na Survivalu i tego typu rzeczach. Nie podawajcie argumentów, że ktoś jest młodszy i sobie nie radzi. Są od tego Pomocnicy, Moderatorzy. Jest komenda /pomoc. Są gracze. Wystarczy po prostu zapytać. Co do samej zmiany, to ja uważam, iż /kit start nie powinno w ogóle być, natomiast, żeby umilić i ułatwić wam rozgrywkę to proponuję zmienić /kit start, tak by można było go otrzymać 1 raz na edycji, czyli na samym początku. /kit start zawierałby: -> 1 kamienny miecz [do zabijania mobów i zdobycia jedzenia] -> 1 kamienna siekiera [do ścięcia drewna na domek] -> 1 kamienna łopata [do przekopania ogródka] -> 1 kamienna motyka [do zaorania ogródka] -> 32 przepalone schaby [do posilenia się zanim zdobędziesz własnymi rękami jedzenie] -> 1 skórzana zbroja [do obrony przed mobami] Dla mnie tyle by wystarczyło. Jeżeli ktoś bez takiego zestawu powie, że nadal jest trudno i nie wie jak grać to znaczy, że jest kompletnym debilem. Dziękuję i życzę miłego wieczoru.
Ja nie rozkładam tych rzeczy żelaznych w /kit start. I co mam dostać gorsze bo inni kombinują a ja z kolegą siedzę w kopalni wiecznie