Cześć. Dziwna sytuacja. Do działki nikogo nie dodawałem. Blok dźwiękowy postawiłem, ale właśnie zauważyłem, że przestał on wyznaczać granice mojej działki, przestała ona być chroniona przez co moja działka została splądrowana. Skasowałem starego Cuboida postawiłem nowego i wszystko wróciło do normy...tylko te straty...ktoś wie co i czemu stało. Ktoś pomorze? PS na konto loguję się regularnie.
Najprawdopodobniej przyczyną dlaczego nie zadziałała Ci ochrona działki, było to, że postawiłeś blok dźwiękowy (blok ustanawiający Cuboid) trzymając klawisz Shift.
Nie wiem, nie pamiętam, ale wcześniej moja działka była, w sensie, że miała granice, przestała je mieć dopiero później.... tak mi się wydaje. bo sprawdzałem dokąd jest moja działka po postawieniu Cuboida.
Inni użytkownicy nie skarżyli się na podobny błąd, dlatego wnioskuję, że musiało dojść do tego co napisałem powyżej. Nie widzę innej możliwości. Edit: Kiedy postawiłeś cuboidy?
Ten o którym wspomniałem na górze postawiłem jakieś 2, może 3 tygodnie temu, dziś go usunąłem (bo nie wyznaczał już granic mojej działki) i postawiłem nowy.
Po kliknięciu na cuboid narzędziami, nie pamiętam czy wszystkimi, czy kilofem lub motyką, Cuboid wyłącza swoją ochronę, spotkałem się z czymś takim, jednak spostrzegłem sie w porę i postawiłem nowy Blok dzwiękowy.
Nie wiem, może zostało to naprawione bo przydarzyło mi się to gdzieś w październiku, gdy "modernizowałem" swoją starą działkę