1.Nick z gry: Ferdzik 2.Data otrzymania bana: 08/09.01.2018 3.Sytuacja oraz powód otrzymania bana: Szczerzenie nienawiści/naruszenie uczuć religijnych 4.Dlaczego miałbyś dostać UB ?: Drogi Administratorze. Z poważaniem chciałbym się odwołać od bana na serwerze craftapple.pl. Zostałem sprowokowany przez gracza ,,4bdul'',który zgłosił mnie za powyższe czyny cytując ,,Szczerzenie nienawisci...". Obrażał on mnie oraz innych członków serwera więc nie tylko ja odpowiadałem na to . Lecz uważam, że nie powinienem reagować na to i bardzo żałuję tego,iż dałem się sprowokować temu graczowi. Drugim punktem jest ,,[...]naruszanie uczuć religijnych''. Oczywiście pisałem do niego ale nie przesadzając. Do tego pragnę dodać,iż pisałem to do niego na /msg , gdzie na regulaminie ,,§ 3. Czat'' jest napisane, cytując : ,,3. Użytkownicy mają możliwość prywatnej komunikacji poza Czatem Globalnym, odbywa się to za pomocą komend „/msg, /tell, /t, /r”. Czat prywatny między Graczami/Klientami, nie jest objęty Netykietą (pkt. 2), a Administracja nie ingeruje w zachowanie na tym czacie.'' Bardzo długo gram na tym serwerze i nigdy nie zdarzyła mi się taka sytuacja,był to pierwszy raz i jedyna osobę ,która w ten sposób ,,obraziłem''.Zawsze pomagałem graczą w budowie,nieznanych komendach , serwer polecałem wielu osobą,wtem dzięki mnie gra więcej graczy na nim przy czym wzrasta zysk i opłacalność prowadzenia takiej działalności co przedłuża żywotność serwera. Chciałbym się odwołać od Bana pisząc do administracji serwera craftapple o odbanowanię a proponowaną karą dla mnie powinien być ,,mute'' na 2 tygodnie. Pragnę jeszcze przeprosić za me zachowanie względem innego gracza,szczerze tego żałuję i jeżeli bym został odbanowany na pewno taka sytuacja by się nigdy nie zdarzyła. Z poważaniem Ferdzik.
Bardzo rzeczowo napisane odwołanie od Bana. Gdyby wszystkie były tak pisane <wzdycha> Jestem przekonany, iż Moderatorka @nowez gdy tylko zrozumie swój błąd usunie nałożoną karę.
Hej. Dzięki za napisanie prośby o UB i to jeszcze tak porządnej. Pozwól mi się wytłumaczyć, bo nie chcę żebyś czuł się skrzywdzony. Funkcję Moderatora pełnię od niedawna i niektórych rzeczy jeszcze się uczę, na takich właśnie przypadkach. Gdy rozpatrywałam skargę na Ciebie poprosiłam o poradę osobę z większym ode mnie doświadczeniem. Ban permanentny miał być odpowiedni, ponieważ bez różnicy czy było to msg, to takie zachowanie jest niezgodne z prawem polskim. No więc tym się zasugerowałam. Jednak w Regulaminie jest mowa o tym, że msg nie podlega pod Netykietę. No więc Regulaminu się posłucham, co powinnam zrobić od razu - mój błąd. Szczerze przepraszam Cię za zaistniałą sytuację. Pamiętaj jednak, by nie dać się prowokować i uważać na to, co piszesz w Internecie. Życzę Ci miłej dalszej gry na Serwerze i mam nadzieję, że spotkamy się w grze Prośba zaakceptowana.