Witam, chciałabym zaproponować tryb, który na pewno przyciągnąłby różnych, nowych Graczy. Byłby to serwer typu RP. RP - roleplay. Tematyka dowolna, zależy od Administracji, ja osobiście proponowałabym coś w stylu Hogwartu. Różne oraz ciekawe zadania od postaci, przygody, lekcje w hogwarcie. Można w Hogwarcie wymyśleć "tiarę przydziału", oczywiscie by to nie wyglądało i nie działało jak w prawdziwym hogwarcie, lecz na tabliczkach po obu stronach by było kilka odpowiedzi, a na środku pytanie, następnie gdyby się wybrało daną tabliczkę i się w nią kliknęło, drzwi otworzyły by się i dalej. Na końcu pytań wybrałoby na ich podstawie, gdzie jesteś tzn. Gryffindor, Slytherin itd. Potem byłoby przejście na ulicę pokątną, następnie po zakupach, które zleci nam przewodnik po pokątnej, wejście na peron 9 i 3/4. Po przejażdżce pociągiem, byśmy mieli okazję się tepnąć na świat, obok hogwartu, trzeba byłoby przejść do hogwartu, potem chodzić na ciekawe lekcje, etc. Moim zdaniem byłby to bardzo ciekawy pomysł, duża ilość Graczy uwielbiających RP, nawet z poza serwera by tam przebywała. Moim zdaniem - bardzo fajny pomysł, ale czy wy się zgodzicie i uznacie, że to również jest ciekawe urozmaicenie to bardzo mnie to ucieszy i zwolenników RP również . Pozdrawiam i zapraszam do opinii.
Jestem za TAK Rzeczywiście, było by wiele graczy, średnia na CA to 100 osób, gdyby dodaliście ten tryb było by może 200 lub 300 Pozdrawiam, happydog12
Mogło by to tak obciążyć serwer, że by były jeszcze większe lagi niż teraz są, a nawet OCV jest tam można robić swoje rp tak jak on chce, a nie jakieś szczególne jedno takie RP by się znudziło już graczom po 2-3 dniach i się przeniosą znów na Ocv robić własne rp takie jak chcą.
Powiem tak, grałem na paru serwerach Rp (jeden na h, drugi niedawno wystartował o tematyce Fantastycznych zwierząt) Żeby taki serwer utrzymać, trzeba posiadać ludzi, którzy na RP się znają, a raczej takich osób jest niewiele (Z tego co wiem to Three zajmuje się grami fabularnymi). Zdecydowanie uniwersum HP jest zużyte do bólu, a ja kierował się bardziej w świat Tolkiena, czy C.S Lewisa. Pozostaje jednak kwestia graczy i nie oszukujmy się, ale nasza społeczność jest na bardzo niskim poziomie (Większość to gracze 10+), a ja na pewno nie czerpałbym przyjemności z grania na trybie RP, gdzie co chwilę jest "muj", "ktury" itd. Pozostaje jeszcze kwestia innych trybów, na początku trzeba ogarnąć survival, usunąć niefunkcjonujące serwery, a nie rzucać się na kolejne tryby. Jestem zdecydowanie na NIE, dopóki sytuacja serwera się nie ustabilizuje. Branoc
Ogólnie serwery MC RP są moimi ulubionymi trybami. Ale są to tryby które wymagają całkiem innego zaangażowania i ciągłej obecności Administracji. Poza tym nie są to serwery, które sprawdzałyby się wśród Społeczności CraftApple. Propozycja odrzucona.