Witam Propozycję tą chcę odwołać do serwera otwartego creative. Zacznę od tego, że cały świat, który nie jest aż taki ogromny, jest zawalony działkami bez aktywnych właścicieli. Utrudnia to znacznie znalezienie wolnego, a co dopiero zdatnego pod budowę terenu. Zmierzam do tego, aby wprowadzić limit czasowy dla graczy, którzy pozostawili działkę na długi okres samą sobie. Po na przykład trzech tygodniach odkąd nie zostanie na terenie owego gracza wykonana żadna interakcja, działka powinna się przedawnić. Nie chcę sam proponować ilości ustalonego czasu jaki miałby właściciel, więc zajmijcie się tym w komentarzach jeśli zgadzacie się z moim pomysłem. Pozdrawiam Neviriell
Witaj Na trybie survival jest taka opcja. Gracza nie ma ponad 21 dni to piszesz na support że ten gracz jest nieaktywny i prosisz o usunięcie działki. Wcześniej też udało mi się poprosić o usunięcie kilku działek na zwykłym creativie bo graczy tych nie było. Myślę że jeżeli napiszesz na supporcie taką prośbę to na pewno Administracja sprawdzi te działki i usunie jeżeli gracza nie było ponad 21 dni. Na innych trybach jest wiele takich działek ale ten pomysł nie został zrealizowany więc sądzę że są marne szanse by ten pomysł przeszedł dalej. Jeżeli Ci się chce to możesz pospisywać nicki owych graczy oraz dać je na supporta a niech Administracja się bawi . Jakby co to ja poproszę o permisję to usunę Pozdraiam Stachu
Rozumiem, jednak chodzi mi o to aby usuwanie działało automatycznie ponieważ nie każdy nieaktywny gracz jest zgłaszany ze swoją działką.
Takie rozwiązanie byłoby bardzo dobre przynajmniej na OC lecz na SV nie zbyt dobre. W tym pluginie nie ma możliwości automatycznego usuwania działek lecz może jest inny który to robi? Nie wiem , trzeba zaczekać na odpowiedź administracji
Taki pomysł proponowałem tylko na OC. A pewien jestem, że są pluginy które automatycznie by odbierały właścicielowi działkę i zostawiały ją do przejęcia przez kogokolwiek.
Zgadzam się... Prawie. Działka powinna się przedawnić x dni od braku żadnej interakcji, również nie właścicieli, a dodanych.
Z usuwaniem działki jestem na nie, natomiast zawsze można dać mapę 20000x20000. Wtedy są duże szanse, że gracze będą mogli sobie znaleźć jakiś ładny, czysty teren pod dom.