MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Usunięcie farmy dyń.

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika mean, 3 Marzec 2018.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mean

mean Użytkownik

Docenione treści:
    23
    Witam serdecznie!

Sprawa się tyczy usunięcia automatycznej farmy dyń (01.03.2018-wieczorem),

Farma nie znajdowała się przy spawnie i nie generowała lagów ,lecz została

usunięta przez administratora ThreeEyedMastera bez żadnych podstaw a każda próba pisania przysłowiowego „dlaczego” kończyła się milczeniem.

Farma była budowana przez kilka osób z dużym nakładam pracy i pieniędzy (AC).

Nie jest to chyba sprawiedliwe jeżeli ktoś buduje (farmę, budowlę , cokolwiek…)jeżeli inna osoba usuwa to bez słowa (chyba nikt by tak nie chciał)

Czemu nie można było napisać do kogokolwiek z współzałożycieli aby ograniczyć lub wyłączyć parę sektorów farmy z użytku dodam tylko jedynie ,iż fama działała od października 2017 roku i nikomu nie sprawiała problemów (dlaczego ją trzeba było usuwać)

Myślę że wskóram coś w tej sprawie a bynajmniej poznam powód oraz odzyskam materiały zainwestowane w farmę.

Reklama
  2. CookieMonsterPL

CookieMonsterPL Użytkownik

Docenione treści:
    3
    eh bo admin wiesz

• Nie lubię Nie lubię x 4
    • Burak Burak x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  3. R_A_P_3_R

R_A_P_3_R ✯Biznesmen✯
    Członek Ekipy ViceAdministrator

Docenione treści:
    843
    § 4. Pkt. 9
    "Budowanie mechanizmów mogących powodować wysokie zużycie zasobów systemowych
    CPU, RAM, Łącze serwera hostującego Craftapple Network i/lub lagów, jest zabronione.
    Mechanizmy takie będą usuwane, a administracja ma prawo wymierzyć karę zgodnie z
    Taryfikatorem Kar."

• Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 3
    • Burak Burak x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  4. mean

mean Użytkownik

Docenione treści:
    23

Zaznaczone jest gdy budowla powoduje wysokie zużycie CPU/RAM jednak farma była zoptymalizowana pod tym względem i nie powodowała przysłowiowych lagów a przypomnę tylko ,że działała od października i żadnych problemów z nią nie było.

5. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    To co już mean powiedział, farma nie generowała dużych lagów, a nakłady były ogromne, sam dołożyłem do niej kilka WIELKICH skrzyń żelaza, na 1 poziom farmy wychodziło ok. 150 staków żelaza (a było 8 poziomów) do tego doszło 5 skrzyń drewna i kolejne kilka skrzyń kwarcu, więc chyba każdy rozumie ile trzeba było włożyć w to materiałów.

6. SKYER

SKYER Użytkownik

Docenione treści:
    13
    Usunięta to usunięta.

Proszę w kazdym razie o podanie przez administrację w przybliżeniu maksymalnej ilości kolektorów (1 kolektor zbiera 1 dynię do 1 leja przy maksymalnym tempie wzrostu dyń) jaką można zrobić na 1 działce (przyjmując że takie działki można łączyć, czyli tak de facto do maksymalnego renderu).

kryteria typu: "by nie ścinało" nie daje żadnej informacji, farma nie generuje lagów a jedynie spadki fps'ów dla osób nieposiadających optifine'a.
    Korzystanie z shader'ów na serwerze nie jest przymusowe a jedynie opcjonalne.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  7. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    To nie przyczynia się do drastycznego zużycia zasobów, taka farma zbudowana gdzieś na świecie nie powoduje lagów TPS na całym serwerze. Może jedynie obniżać lokalnie w jej pobliżu ilość FPS po stronie gracza.

Czekamy na odpowiedź ThreeEyedMaster.

• Zgadzam Się x 4
    • Pomocny x 3
    • Lubię To x 1
    • Zabawne x 1
    • Zwycięzca x 1
    • Lista
    Reklama
  8. KaC

KaC Użytkownik

Docenione treści:
    9
    Witam moja budowla z npc została usunięta na początku edycji nie wiem który z adminów się zdobył na tą odwagę npc było w niej jedynie 3 od lululucky10 dowiedziałem się ze to nie on npc biegały a samej budowli nie zostałem Saaveen może potwierdzić moje zeznania zdarzenie miało miejsce na początku edycji
    Co do tematu mam nadzieję że sprawa się wyjaśni iż szkoda straconych materiałów jak i ciężkiej pracy

• Nie lubię Nie lubię x 2
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
    #8 KaC, 3 Marzec 2018
    Ostatnio modyfikowano: 3 Marzec 2018
  9. mean

mean Użytkownik

Docenione treści:
    23

Na początku edycji był crash serwera i większość NPC została usunięta (niestety też mnie to dotknęło) Pamiętam że Lucky dawał jajka NPC jako odszkodowanie. I dzięki też myślę że ta sprawa się wyjaśni

10. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Właściciel działek/farmy doskonale zna powód. To z nim rozmawiałem o tym, i to dość dawno, pewnie własnie w listopadzie.
    Umówiliśmy się, że zmniejszy farmę tak by nie lagowało komuś gdy tam podchodzi albo zostanie ona usunięta. No niestety tak się nie stało, stąd jej usunięcie. Zregenerowany teren obejmował kilkaset tysięcy bloków.
    Maksymalną liczbę kolektorów możemy oszacować metodą prób i błędów. Będzie na to potrzeba kilku dni. Odezwę się.

PS I nie oszukujmy się, że macie tutaj jakieś żale o stracony nakład pracy. Nie w smak to Wam, bo straciliście dostęp do maszynki generującej darmowe AC w ilościach hurtowych.

To tyle ode mnie w tym temacie,
    Do zobaczenia na Serwerze.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Przyjazny Przyjazny x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę