Witam, Parę dni temu pewny Gracz podsunął mi pomysł co do czatu w Grze. Konkretnie chodzi tutaj o plugin do czyszczenia czatu. (Tak wiem, każdy posiada prywatnie taką możliwość na czyszczenie czatu poprzez "F3 + D" ale chodzi mi na skalę globalną. Wytłumaczenie poniżej.) Ale po co taki plugin miałby Nam służyć? Przede wszystkim byłby on dostępny tylko dla Ekipy i mógłby służyć wyłącznie, kiedy ktoś by reklamował jakiś inny serwer czy to Minecrafta czy Ts3. Aktywny członek Ekipy zaraz po wykonaniu swoich obowiązków wobec Graczy, którzy reklamują inny serwer, mógłby wyczyścić czat na którym przez kilkanaście sekund utrzymuje się owe IP tego innego serwera. Wystarczająco długo, aby nawet najmłodszy Gracz zdążył sobie zapisać te IP a jak wiemy to z 60-70% Graczy to bardzo młode pokolenie. A jak wiemy w ostatnim czasie leci bardzo dużo reklam a zawsze jakaś czynność prowadzona przeciw temu jest przydatna. Przykładowa Komenda, którą można przypisać do tego oraz szybko wpisać /clearchat (skrót: /cc) Oczywiście zapraszam do wypowiedzenia się co sądzicie na ten temat . Pozdrawiam RR
Staram sobie to wyobrazić... Załóżmy wariant, że takie coś by weszło; Procedura działania nie zmieniłaby się ani odrobinę, poza tym, że po ukaraniu delikwenta i zapisaniu dowodu czyściłoby się czat. Dobrze licząc, co najmniej kilka sekund, wystarczająco na zapisanie nazwy. Interwał czasowy jest na tyle duży pomiędzy dokonanym czynem, reakcją oraz wyegzekwowaniem kary, że na czyszczenie jest już za późno. Jedynym warunkiem do spełnienia, aby to działało, to aktywność kogoś z E&A 24/7 na każdym z trybów. To nierealne, a co za tym idzie czyszczenie czatu będzie nieefektywne. Pomyślmy też o konsekwencjach. Czyszczenie uderzy przecież przede wszystkim w Graczy CA, wprowadzi chaos na czacie, będzie siało zamęt i irytację. Duże ryzyko, mała nagroda. Wydaje mi się, że to nie jest dobre rozwiązanie. Poza tym, paniczny strach przed reklamowaniem jest zły. Sądzę, że naszej gestii powinno być udoskonalenie CA do tego stopnia, że przechodzenie Graczy na inne serwery będzie marginalnym problemem. Porównałbym to trochę do Korei. Północna stawia płoty, a ludzie i tak dają stamtąd nogę. Południowa jest po prostu lepsza. Którą chcemy być? Co jest Naszym celem?
Taka propozycja powraca co jakiś czas. Zawsze jest odrzucana. O ile dobrze pamiętam to wiąże się to z czyszczeniem danego fragmentu logów serwera, albo jego zaśmiecaniem. Obadam sprawę. Dzięki za inicjatywę. Doceniam.